Marius Ghidel – Shangri-La

marius-ghidel

Dumnezeu din spatele mastilor

Pe la vreo doi ani, eu nu stiu exact varsta, tatal meu m-a scos pentru prima data afara ca sa ma invete sa merg. Nu mergeam, ma tinea de ambele maini. Nu vazusem pana atunci oamenii cum arata, decat pe parintii mei. Nu vazusem copacii, florile, nu vazusem animalele, nimic – nu stiam despre ce este vorba. Si atunci cand am iesit afara pentru prima oara, am observat ca venea spre mine un barbat. S-a oprit in fata mea, a pus mana dupa cap – a tras, a strans si-a tras toata fata, cu par cu tot, cu ochi, cu nas, cu hainele lui si  le-a dus in jos – si-a tras totul de pe el pana la mijloc… Ca stiti cum facea, mai tragea si pe stanga, si pe dreapta… ca pe-un costum de scafandru.

-Pana la brau.

Pana la brau. In locul lui a ramas, si mi-am amintit imediat, acel Domn minunat din lumea de dincolo cu par alb, barba si vesminte argintii stralucitoare, cu fireturi, care radia o lumina stralucitoare in jurul Sau, difuza. Si mi-a zambit, de m-am topit de incantare.Era Tatal nostru ceresc, L-am recunoscut imediat – Il recunosti intotdeauna, oricat de necredincios ai fi, si m-am bucurat. Aceasta masca era cazuta in fata – apoi s-a aplecat si a ridicat-o, ca si cand ai pune un combinezon pe tine, s-a imbracat cu ea si s-a mascat la loc. Si apoi a plecat in treaba lui – si a trecut usor pe langa mine… Tatal meu ma ducea de mana.

-Si n-a observat nimic?

Nu a observat. Stati sa va explic. Dupa care am mai mers putin si am vazut ca vine spre noi o femeie. Ea s-a oprit la fel, a facut aceeasi miscare, dar a fost mai greu. Avea si par mai lung. A luat parul si l-a aruncat in fata, dupa care si-a dat jos masca. Deci totul era fizic si real, cu miscarile noastre logice.Si-a dat invelisul jos, pana la jumatate, si s-a dezvelit acelasi batran in lumina – care mi-a zambit din nou.

Mi-a aratat toate aspectele, ca El este in fiecare om. Dupa care m-am uitat in dreapta si am vazut un copac, un visin… care este si acum in fata blocului. Visinul si-a luat o creanga si s-a dus pana la trunchi, jos, la baza si si-a tras coaja cu crengi cu tot in sus si apoi a dus-o pe pamant, lateral… si in zona de trunchi a aparut acelasi batran in lumina stralucitoare, extraordinar de bland, de o bunatate de neinchipuit, care radia o lumina minunata. Si mi-a zambit. Dupa care visinul si-a luat crengile si s-a mascat la loc.

Apoi in fata mea a aparut un catelus. El s-a ridicat in doua labe, cu o laba s-a dus in spate – si apoi tot botul acela de catel l-a dat jos. Si, pentru ca era mic, a aparut acelasi batran in lumina, dar mai mic ca inaltime. Si mi-a zambit. Dupa care m-am uitat la tatal meu, ca ma asteptam ca si el sa faca asa ceva. Dar el… nu a vazut nimic. Se uita in fata si nu vedea nimic. Am fost impresionat de lucrul acesta: pai, cum nu vezi? Uite ce lucruri minunate se intampla. Parerea mea este ca in interiorul realitatii noastre este o alta realitate, ca in basme, dar care depinde, ca sa o vezi, de sufletul omului, deci de puritatea lui. Ea nu se deschide decat aceluia care este curat la suflet. Puritatea este cheia.

(…)A vrut sa-mi arate ca El este in toate si peste tot, in tot ce ne inconjoara, imediat in spatele invelisului lucrurilor si a fiintelor. Si ca nu avem pe cine sa ne supara si pe cine sa acuzam.

…………….

Cel mai fericit om din lume este acela care nu poate sa gandeasca decat frumos despre sine si despre ceilalti.

………

Trebuie sa traiesti ca suflet si nu ca trup, adica sa te raportezi la interesele duhului divin din noi si nu ale corpului. Numai sufletul te poate bucura continuu atunci cand doar daruiesti. Fara asteptari, pe gratis si degeaba.

…………….

Esti fericit numai atunci cand pe tine te uiti.

………..

Trebuie sa scazi mereu importanta trupului, pe aceea a lumii si… sa daruiesti binele tau celorlalti, continuu. Asa  te incarci cu energie, cu Iubire sfanta. Numai cand micsoram importanta corpului si a lumii, numai atunci creste Iubirea in sufletul nostru. Micsorezi importanta materiei, creste puterea sufletului si a Miracolului in viata ta. Asta-i tot. Scazi importanta partii, creste Intregul.

……..

Intregul este curgerea lucrurilor unele in altele. Asta sa privesti la viata. Nu cobori in parte pentru ca acolo este scrasnetul diintilor. Pe pamant este raiul, este si iadul, depinde ce alegi: daca alegi partea si mai mult interesul personal, te diabolizezi, dar daca renunti la tine si mai mult dai decat iei, atunci vei vedea raiul peste tot.

……….

Cum sa te superi pe Dumnezeu ca iti da greutati? Pai, ti le da ca sa-ti purifice sufletul. Deci, totul este bun, drept si divin. Pe lumea aceasta nu exista decat doua persoane. Tu si El. Toti cei din jurul tau sunt El cu masca si lucreaza la tine, corector. Te slefuiesc. Si asta este bine. Nu te poti revolta pentru nimic. Nu este nimeni vinovat cu nimic, niciodata.

…………

Cand ramai gol de tine, coboara imediat Domnul in sufletul tau si incepe sa doreasca EL pentru tine tot ce este mai bine pentru Sine.

Cand cedezi, se face un gol in tine, in care intra imediat Domnul. In spatiul acela eliberat de eu, de gandurile tale, de problemele tale, intra pe loc o materie miraculoasa din care se fac evenimentele de maine: oportunitati, oameni, situatii, toata viata de maine iese din ea.

………….

Intotdeauna ne vine din fata ceea ce suntem noi in adancul sufletului nostru. Cea mai mare grija sa o am de cum sunt eu in adancul meu, ca asa va fi si lumea mea, si sa nu vreau mai mult decat imi este necesar. Daca acolo in adanc este Iubire, de Iubire vom avea parte, daca acolo este rautate, de rautate vom avea parte. Totul este in oglinda. Lumea este un mecanism deosebit de eficient de corectare si curatare a duhului nostru. Ca o masina de spalat. Ne spala sufletul.

………..

„Singurul mod de a ramane sanatos este sa mananci ce nu vrei, sa bei ce nu-ti place si sa faci ce nu ai face.” Mark Twain

…………….

Cum esti tu in adanc, asa va fi si ziua ta de maine.

…………

Invata sa nu cauti sa castigi si sa nu lucrezi pentru interesul tau personal. Ceea ce inseamna sa te scazi pe tine mereu, cu orice ocazie. Ramai in acceptare totala. Aceasta cale este fara sfarsit si cea mai puternica. Fii doar un slujitor. Slujirea oamenilor te incarca cu Iubire, ca o baterie.

………….

Fericirea si Iubirea toata este a gandi frumos despre tine si despre ceilalti.

………….

Timpul este suflet, nu bani.

…………..

Sursa: Marius Ghidel – Shangri-La

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s