Cristalul eteric – Bufnita

cristalul-eteric-al-treilea-tunel

Simbolul bufnitei

In culturile din antichitate si chiar in ezoterismul actual, bufnita reprezinta simbolul intelepciunii. In realitate, faptul ca simbolul respectiv are aparenta stilizaa a unei bufnite atunci cand este privit frontal, a facut ca el sa fie asociat acestei pasari.

In realitate, reprezentarea grafica este compusa din mai multe forme, derivate din structuri diferite.

20200227_145530

Simbolul reprezinta manifestarea eterna a lui Dumnezeu (linia dreapta orizontala), care transmite cunoasterea in diferite momente din trecut, prezent si viitor, simbolizate de cele trei linii verticale. Cele trei dimensiuni temporale sunt percepute in mod echilibrat de o fiinta care poate sa vada trecutul si viitorul (cele doua cercuri), pe care le uneste intr-o unica manifestare in prezent (linia verticala din mijloc este mai lunga).

Exista si o varianta mai simpla a simbolului „bufnitei”, ce reprezinta manifestarea eterna a lui Dumnezeu care transmite in mod direct cunoasterea (linia verticala). Aceasta situatie corespunde unei realitati care este accesibila doar unui numar restrans de fiinte umane, datorita faptului ca ele trebuie sa aiba inalte virtuti si puteri spirituale, astfel incat sa observe intr-un mod echilibrat trecutul si viitorul (cele doua cercuri), unindu-le intr-o unica manifestare (cea din prezent – linia verticala este in mijloc).

20200227_145533

Nu intamplator aceste calitati sunt corelate cu viziunea corecta si echilibrata asupra timpului relativ (trecutul si viitorul), fiind simbolizata de cele doua cercuri ce seamana cu doi ochi mari, rotunzi. Pe de alta parte, aceasta se coreleaza si cu aparenta bufnitei, considerat un animal cu o mare acuitate vizuala, ce se extinde si pe timpul noptii. Aici, noaptea este considerata „noaptea constiintei”, adica ignoranta, iluzia, ceea ce acopera adevarul. Capacitatea vederii pe timp de noapte simbolizeaza puterea de patrundere a constiintei dincolo de valurile inselatoare ale iluziei (in care timpul joaca un rol important), reusind sa faca adevarul sa straluceasca. Aceasta este esenta simbolului bufnitei.

Sursa: Radu Cinamar – Cristalul eteric

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s