Ghidul autostopistului galactic I

ghidul

Undeva, departe, in strafundurile necartografiate ale capatului demodat al bratului spiralat vestic al galaxiei, se afla un mic Soare galben neinsemnat.

Orbitand in jurul lui, la o distanta de circa nouazeci si doua de milioane de mile, se afla o planeta verzui-albastra ingrozitor de nesemnificativa, ale carei forme de viata descinzand din maimute sunt atat de primitive, incat continua sa creada ca un ceas digital e o idee trasnet.

Aceasta planeta are – sau mai degraba a avut – o problema, anume: cei mai multi oameni care traiau pe ea erau nefericiti in cea mai mare parte a timpului. Au fost propuse multe solutii pentru aceasta problema, dar cele mai multe erau legate de circulatia unor mici bucatele verzi de hartie, ceea ce este foarte ciudat, intrucat nu aceste mici bucati verzi de hartie erau nefericite.

Asa ca problema lor a ramas in picioare: o sumedenie de oameni erau rai si multi dintre ei se simteau mizerabil, chiar si cei care posedau ceasuri digitale.

Multi aderau din ce in ce mai tare la ideea ca facusera o mare greseala coborand din copaci. Iar unii sustineau ca pana si copacii reprezentasera o idee proasta, si ca nimeni n-ar fi trebuit sa paraseasca oceanele.

………………..

In acest moment merita sa repetam teoriile la care a ajuns Ford, la prima lui intalnire cu fiintele umane, cu privire la obiceiul lor de a afirma si reafirma in mod continuu ceea ce este foarte, foarte evident, ca „Este o zi frumoasa” sau „Esti foarte inalt” sau „Asadar asta e, o sa murim”. Prima lui teorie fusese aceea ca, daca nu exersau cu buzele, fiintelor umane li se incuia gura. Dupa cateva luni de observatii, venise cu o a doua teorie, care spunea astfel: „Daca fiintele umane nu exerseaza cu buzele, creierele lor incep sa functioneze”.

…………………….

Sursa: Douglas Adams – Ghidul autostopistului galactic

One thought on “Ghidul autostopistului galactic I”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s