Descoperirea prezentei lui Dumnezeu II

Invatatorul nu este motivat sa convinga pe cineva, fiindca acceptarea este un privilegiu dat de libertate; Invatatorul nu este interesat sa „dovedeasca” ceva, sa convinga, sa faca prozeliti sau sa promoveze ceva. La timpul potrivit, marul cade singur din copac. Nu este nevoie ca pomul sa fie scuturat, intimidat sau lingusit. Totul se intampla atunci cand este cel mai oportun sa se intample, in virtutea intentiei, a predispozitiilor karmice si a conditiilor prielnice. Tot ceea ce evolueaza face acest lucru prin intermediul evoluarii constiintei insasi; astfel, Invatatorul reprezinta realizarea deplina a potentialului.

………….

20200107_103410-e1578387769262.jpg

20200107_103416

20200107_103428.jpg

…………

Religia traditionala oficiala este considerata indestulatoare pentru nevoile spirituale ale covarsitoarei majoritati a omenirii. In America, aproximativ nouazeci la suta din populatie isi recunoaste credinta in Dumnezeu, desi un procent mult mai redus isi manifesta religiozitatea in mod formal. Exista, totusi, un segment de populatie in continua crestere care admite ca este spiritual si care imbratiseaza practica valorilor spirituale in viata de fiecare zi, fara necesitatea unei religii oficiale per se. Ca subpopulatie, oamenii acestia au fost desemnati recent drept „creativi cultural”. Multi simpatizanti ai principiilor celor creativi cultural sunt prietenosi fata de religie, dar in acelasi timp pot pastra o distanta formala fata de aceasta fiindca o percep ca fiind prea sectara, restrictiva sau divizatoare. Indivizii orientati spre spiritualitate tind sa se familiarizeze cu principiile diverselor religii si se straduiesc sa identifice adevarul inerent care constituie esenta fiecareia. Astfel, cautarea cea mai frecvent intalnita in zilele noastre este aceea a principiilor spirituale universale, pragmatice care se evidentiaza de la sine, au valoare intrinseca si nu depind doar de autoritatea ecleziastica sau de dogma. A arata bunatate, compasiune si a acorda sprijin tuturor manifestarilor vietii este o atitudine fireasca si precumpanitoare.

Aspirantii angajati in cautarea spiritualitatii provin, in felul acesta, dintr-o diversitate de surse, inclusiv fosti atei si secularisti care au trecut printr-o transformare interioara ca urmare a unei calamitati, a maturizarii sau sa circumstantelor neprevazute.  Se spune ca sunt zece mii de cai care duc la Dumnezeu, iar dintre acestea calea devotului spiritual angajat este calea traditionala si cea mai bine batatorita. Ceea ce insufleteste angajamentul spiritual  asumat cu seriozitate este evoluarea costiintei, cu inclinatiile sale karmice concomitente.

In stil clasic, pegatirea pentru lucrarea spirituala serioasa este desemnata sub termenul de „coacere”, moment din care chiar si auzirea unui singur cuvant, propozitii sau nume poate declansa o hotarare si o angajare subite. Aparitia angajarii pe calea spiritualitatii poate fi, de aceea, subtila, lenta, treptata, dupa care sa se inregistreze un salt brusc si important. Oricare ar fi calea aleasa, odata ce samanta cade pe un sol fertil calatoria poate incepe la modul cel mai serios. De obicei, punctul de rascruce poate fi declansat de o strafulgerare intuitiva neasteptata, moment din care viata se schimba.

………………

„A purta lumea ca pe un vesmant usor.”

…………….

Sursa: David R. HAwkins – Descoperirea prezentei lui Dumnezeu

One thought on “Descoperirea prezentei lui Dumnezeu II”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s