Descoperirea prezentei lui Dumnezeu I

descoperirea prezentei lui dumnezeu

Este a doua oara cand revin la aceasta carte. Acum cativa ani, intr-o cabanuta in miez de iarna la lumina lumanarii, imi faceam curaj sa fac primele calibrari cu ajutorul instructiunilor din ea.

La cartile lui David Hawkins revin periodic. Prima, Putere vs Forta, a fost o revelatie pentru mine. Sa stiu ca se pot afla raspunsuri la care omenirea si-a dat pana acum doar cu presupusul, m-a intrigat. Sa invat sa le aflu si eu, mi-a mai luat ceva timp.

Descoperirea prezentei lui Dumnezeu  este una din ultimele lui carti si este un pic mai greu de citit. Tinand cont ca per ansamblu calibreaza la 955, nici nu-i de mirare. In urmatoarele cateva postari voi reda pasajele cu care am ramas eu din ea.

………….

Este utila intelegerea faptului ca un anumit nivel al constiintei corespunde unui anumit „camp atractor” care, asemenea unui magnet, atrage ceea ce este similar cu el. Desi sinelui individual ii place sa considere ca gandurile care ii trec prin minte sunt „gandurile sale”, acestea sunt, de fapt, doar „gandurile” care predomina la un anumit nivel al constiintei. Este ca atunci cand diferite adancimi ale marii atrag specii diferite de pesti. Astfel, daca nivelul calibrat al constiintei unei persoane se situeaza in principal in sfera mandriei, atunci campul insusi atrage, in mod impersonal, ganduri similare de sustinere, diferite de cele care predomina in cazul unei atitudini generale de neutralitate sau de acceptare.

……………

Adevaratul motiv pentru care o mare cantitate de informatie nu este disponibila, il reprezinta lipsa capacitatii de a formula intrebarea potrivita.

…………..

Relaxati-va complet si profund; inchideti ochii; observati campul vizual si concentrati-va doar asupra a ceea ce va apare. In intunericul format, observati numeroasele fragmente minuscule de fenomene dansatoare luminoase (numite „fosgene”). Deveniti una cu luminile (ulterior se va manifesta lipsa gandurilor) si contopiti-va cu campul vizual. La momentul potrivit, contextul  incepe simultan sa se modifice si sa se aprofundeze. Aparenta delimitare dintre observare si observator dispare. Se „devine” fenomenul insusi, fara sa existe un observator localizat.

In cele din urma ajunge sa predomine numai constientizarea si tot ceea ce este spontan si nondual. Mintea este evitata si incredintata Mintii, care este autonoma. Prin exersare, capacitatea de a fi „totuna” cu starea tacuta, lipsita de ganduri, poate fi mentinuta cu ochii deschisi. Atunci se poate trai in starea de tacere.

La inceput, starea se pierde la revenirea in starea de functionare sau la procesul de gandire necesar intr-un anumit moment dat. Totusi, prin exersare chiar si aceasta distragere poate fi depasita, iar starea de tacere va predomina chiar daca persoana incepe sa relationeze si sa actioneze in lume.

In cele din urma ajunge sa predomine starea interioara, iar actiunea dezinteresata incepe sa opereze spontan si autonom. Este „morisca de vant” karmica. Poate chiar sa gandeasca si sa interactioneze cu lumea fara a-si intrerupe starea de pace tacuta.

……………

Informatia spirituala necesara starilor avansate ar trebui deprinsa de timpuriu si tinuta deoparte pentru atunci cand va fi nevoie de ea. Potentialul dezavantaj la aflarea din vreme a informatiilor de nivel avansat este infatuarea plina de mindrie a intelectului, care isi spune: „Cunosc asta”. Este mai bine de retinut informatia in forma: „Am auzit ca”. A „cunoaste” cu adevarat inseamna a „fi”, moment in care individul nu cunoaste, ci „este”.

…………

Un beneficiu ascuns al stradaniei si evolutiei spirituale este influenta lor pozitiva asupra nivelului colectiv al insasi constiintei umane. Fiecare dintre discipolii care evolueaza spiritual contrabalanseaza efectul negativ al unui mare numar de oameni cu un nivel al constiintei considerabil de scazut. Cercetarea calibrarii constiintei dezvaluie faptul ca nivelul colectiv de constiinta al umanitatii evolueaza in sens ascendent. Prin aceasta, perspectiva optimista este garantata. Putem fi recunoscatori si ca am aflat despre Iluminare si ca am ales sa pornim in cautarea ei, fiindca asemenea oameni sunt intr-adevar rari. Asa cum s-a aratat in cartile precedente, probabilitatea sub aspect statistic ca o persoana sa aleaga Iluminarea ca obiectiv principal in viata este de unul la zece milioane de oameni.

…………….

Totul se infatiseaza asa cum este fiindca totul este deja exact asa cum este, iar aceasta constituie sensul, insemnatatea si valoarea sa. „Insemnatatea” si „valoare” sunt mentalizari proiectate. Un copac stramb este un copac stramb desavarsit. Daca nu ar fi un copac stramb desavarsit, atunci ar fi un copac drept desavarsit. Nu exista nicio diferenta semnificativa intre cele doua.

………………

Fiecare individ care transcende nivelurile constiintei ajungand pana la cea mai inalta treapta a lor in domeniul respectiv, face sa le fie mai usor celor care ii calca pe urme, la fel cum cainele din fruntea atelajului, care taie zapada, faciliteaza inaintarea celorlalti caini. Stradania spirituala, aparent individuala, a unui singur om serveste intregii  umanitati. Fiecare individ care ajunge, de la un nivel inferior valorii de 200, la peste 200, permite, astfel, unui numar nedefinit de oameni sa-l urmeze, putand de asemenea servi drept potential instructor. Nimeni nu poate deveni iluminat doar pentru el insusi, deoarece impactul iluminarii este resimtit de ansamblul constiintei umane.

Cautatorul spiritual contemporan este avantajat de faptul ca nivelul de constiinta al intregii umanitati se afla in crestere, manifestandu-se astfel o rezistenta colectiva mai redusa.

……….

Sursa: David R. Hawkins – Descoperirea prezentei lui Dumnezeu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s