Prin timp spre vindecare

weiss

In ultima vreme ma tot atrag cartile cu regresie hipnotica in alte vieti. Brian Weiss este unul din pionierii din domeniu, cunoscut mai bine pentru Multe vieti, multi maestri. Tin minte ca de el mi-a placut mult Only Love is Real.

Aici arata in principal cum terapia prin regresie in vieti anterioare poate vindeca boli fizice ce nu-si au sursa in viata actuala.

……………..

Intreaba un copil de trei ani daca-si aminteste cand era mare. Vei fi uimit de raspuns.

………..

A impartasi multe vieti, bucurii si necazuri, realizari si deznadeje, iubire si iertare, manie si impacare si, mai presus de toate, evolutie continua cu un alt suflet este ceea ce inseamna cu adevarat sa ai un suflet pereche. Un suflet pereche este de obicei cineva cu care ne intalnim si stabilim o legatura instantanee, ca si cum am cunoaste acea persoana de mult timp. De fapt, poate ca asa si este. Nu trebuie sa avemo relatie romantica cu o persoana pentru a trai satisfactia si implinirea unei conexiuni cu sufletul pereche.

Nu avem un singur suflet pereche. Ideea occidentala populara emisa de filozoful Platon potrivit careia fiecare dintre noi are o singura jumatate perfecta, care poate „completa” sufletul nostru incomplet, este doar partial adevarata. Desi ceilalti par sa ne completeze experienta – impartind si amplificand gradul de evolutie, intimitate si bucurie – cel mai probabil, exista un mic grup de suflete care se mareste pe masura ce adunam experiente profunde cu din ce in ce mai multe suflete pe parcursul vietilor, dar sentimentul de a cunoastre o persoana dinainte, sau impartasirea unor sentimente si idei intense, in mod clar, nu se limiteaza la o singura persoana. Putem chiar sa avem mai mult de un singur suflet pereche in aceeasi perioada de timp. Partenerul nostru romantic ne poate completa sufletul intr-un mod si la fel, in alte moduri, o poate face un prieten bun, un parinte, un copil.

Pe masura ce evoluam prin interactiunea cu sufletele noastre pereche, urcam treptele vietilor. Transcendem vechi tipare, cunoastem experienta completa a iubirii si bucuriei si pierdem ultimele vestigii de manie si teama. In cele din urma, ajungemin punctul in care putem alege de buna voia sa ne renastem pentru a-i ajuta pe altii direct, sau sa ramanem in forma spirituala si sa-i ajutam pe ceilalti de la un alt nivel. Reincarnarea pentru dezvoltare emotionala nu mai este atunci necesara. Putem sa trecem de la aceasta cale de evolutie la cea de evolutie prin serviciu catre altii.

A pierde un suflet pereche in fata mortii sau prin despartire inseamna pierderea oportunitatii de a creste.

…………

Suntem aici sa invatam si sa iubim. Nimic altceva nu conteaza.

………….

Nu ai de ce sa te temi. Iti este teama de oameni si nu ar trebui. Nu-ti fa griji in privinta altora; vor fi bine. Nu te astepta sa fie perfecti. Du-te si ajuta-i, chiar daca incepi doar cu unul.

……..

Cei „opt chinezi” sunt Pa Hsien sau Nemuritorii, reprezentarea unor personaje istorice taoiste, care au atins nemurirea.

……….

Sursa: Brian Weiss – Prin timp spre vindecare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s