Experimentul renuntarii

experimentul renuntarii.jpg

Este o carte atata de faina! Cu greu ma desprindeam de ea pentru a merge sa-mi fac treaba. A insuflat ceva profund in mine exact la momentul cand aveam mai mare nevoie de asta. Este o recomandare venita de la Christina Lopes si care cu drag am descoperit ca a fost tradusa si la noi. 

Viata stie mai bine. Daca am putea sa curgem cu ea, fara a i ne impotrivi, oare ce-ar iesi? 😉

……………………….

In acel stadiu al evolutiei mele, vedeam ca exercitiul capitularii se efectua, concret, in doi pasi foarte distincti: mai intai, te detasezi de reactiile de simpatie si antipatie care se formeaza in minte si suflet; apoi, cu claritatea rezultata din detasare, te uiti pur si simplu sa vezi ce-ti cere situatia desfasurata in fata ta. Ce ai face daca n-ai fi influentat de reactiile de simpatie ori antipatie? Urmarirea acestei indrumari mai profunde iti va duce viata intr-o directie foarte diferita de cea spre care te-ar fi condus preferintele tale. E cea mai clara explicatie pe care o pot da experimentului capitularii si ea a devenit temelia vietii mele spirituale si lumesti.

……………

Deoarece vocea gandurilor mele spunea nu, vocea buzelor a zis „da”.

………………

Lumea ma intreaba des cum vad acum lucrurile, dupa ce in ultimii patruzeci de ani am trecut prin experiente care mi-ai schimbat viata. Le spun sa citeasca Sufletul neinlantuit. Cum as putea oare sa explic uriasa libertate izvorata din intelegerea, pana in adancul fiintei, ca viata stie ce face? Doar experienta directa te poate purta acolo. La un moment dat, lupta inceteaza, ramane doar pacea profunda, venita din capitularea in fata unei perfectiuni mai presus de intelegerea ta. In cele din urma, chiar si mintea inceteaza sa se mai opuna, iar inima isi pierde tendinta de a se inchide. Bucuria, entuziasmul si libertatea sunt pur si simplu prea frumoase ca sa renunti la ele. Odata ce esti gata sa te detasezi de tine insuti, viata iti devine prietena, invatatoare, iubita de taina. Cand calea vietii devine calea ta, orice zgomot inceteaza si se asterne o mare pace.

Sursa: Michael A. Singer – Experimentul renuntarii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s