Inima samanului III

inima samanului

Remarca frumusetea pretutindeni. Frumusetea reprezinta cel de-al doilea cadou suprem, deoarece aproape nimeni nu vede frumusetea mai mult de o clipa. Cautam cu totii frumosul dar suntem conditionati sa vedem uratul, sa fim fascinati de vestile proaste, sa ne lasam absorbiti de drama altcuiva, sa devenim barfitori si pesimisti.

Arata-le frumusetea tuturor. Da-i voie altcuiva sa explice de ce nu va dura, de ce este sigur ca, odata cu inaintarea in varsta, se va ofili, de ce frumusetea nu este la fel de importanta ca problema de acolo.

Lasa-i pe oameni sa creada ca esti naiv, ca esti rupt de realitate si ca nu urmaresti stirile de la televizor.

Atunci cand practici frumusetea, ai timp in viata, deoarece frumusetea te coduce spre vesnicie. Frumusetea necesita liniste, intrerupere, oprire din alergatura cotidiana doar pentru a admira o noua floare de migdal sau de cactus, care infloreste doar pentru o noapte.

A contempla frumusetea nu reprezinta un act pasiv. Este una dintre cele mai eficiente si mai puternice fapte. Doar prin perceperea frumusetii visezi frumusetea in creatie. Atunci cand vezi frumusetea mai presus de orice, transformi harta realitatii tale. Cel mai probabil, mostenesti acest talent de la parintii tai, cand erau tineri. Atunci cand caile tale launtrice sunt pline de frumusete, la fel este si lumea ta exterioara, insufletita de splendoare.

Pe masura ce practici frumusetea, ajungi sa gusti infinitul si sa atingi nemurirea. Vei avea timp sa razi, sa meditezi, sa-i ajuti pe ceilalti. Daca la inceput nu aveai deloc timp, acum vei avea tot timpul din lume.

Percepe frumusetea chiar si atunci cand ti se pare ca esti inconjurat doar de uratenie. Atunci cand toata lumea vede doar intunericul, tu arata-le palpairea flacarii care se afla ascunsa printre umbre.

Adu frumusetea in fiecare moment, zambind sincer. Impartaseste-ti cu altii bucuria. Ofera-le darul de a vedea frumusetea in interiorul lor si in orice situatie. Frumusetea te va cauta si te va gasi. Pe masura ce recunosti frumusetea in ceilalti, multumeste-le. Spune cuvinte frumoase, inclusiv cuvantul „multumesc”. Gaseste ceva frumos in omul cu care vorbesti, chiar daca e dificil si conversatia este epuizanta.

Inteleptii au descoperit cum creatia este incompleta, cum in a saptea zi Marele Spirit era nesfarsit; ca urmare, ei au spus:

-Am creat fluturii, balenele si vulturii. Nu-i asa ca sunt frumosi? Acum ocupa-te tu de ele.

Forta frumusetii consta in capacitatea de a co-crea impreuna cu Lumina Primordiala. Frumusetea reprezinta culorile; realitatea este o panza, iar tu esti pensula care imprastie lumina nuantelor cromatice multiple si visezi lumea intru fiintare.

Aceasta este datoria ta sacra: de a desavarsi creatia in frumusete, prin frumusete si datorita frumusetii. Ofera-ti frumusetea celorlalti, cu generozitate, iar frumusetea te va inconjura pana la sfarsitul vietii.

…………….

In cele din urma, iubirea ta este singurul lucru pe care-l ai cu adevarat de oferit. Iubirea nu inseamna fluturi in stomac atunci cand esti cu cineva de care-ti place. Iubirea reprezinta cea mai puternica forta din Univers. Iar Universul intotdeauna iti da inapoi tot ceea ce ii oferi. Singura modalitate de a avea mai mult din tot ce ai nevoie este sa-ti oferi iubirea din plin.

Dupa aceea, primesti totul inapoi.

Odata ce transformi visul iubirii neconditionate, traiesti iubirea neconditionata, fara a mai tine evidenta.

Iubirea neconditionata este salbatica si puternica, calma si intempestiva. Nu-ti cere niic si, totusi, te solicita in intregime.

Iubirea este conditionata atunci cand simti ca ceilalti sunt responsabili pentru durerea sau fericirea ta. Apoi, vei face troc pentru iubirea lor si iti vei oferi iubirea celui care va da cel mai mult – persoana care iti promite cea mai mare aporbare, confort sau bucurie. Dar, dupa un timp, iti dai seama ca ai acceptat un targ prost, ca ai fost tradat si inselat, deoarece iubirea poate fi doar daruita. Iubirea este in inima cadoului suprem.

Este usor sa-i iubim pe cei care ne iubesc. Atunci cand esti capabil sa-l iubesti pe acela care nu te va mai putea iubi niciodata, vei descoperi adevarata forta. Cine este acea persoana care iti merita iubirea? Cine este cel mai detestabil om pe care-l cunosti sau de care ai auzit? Poti gasi ceva de iubit in el, pur si simplu ca un exercitiu? Iubirea nu iarta atrocitatile comise de un tiran – dimpotriva. Iubirea ne permite sa ne vindecam acea parte din noi pe care o dispretuim considerand-o ticaloasa.

Unul dintre citatele mele preferate despre dragoste ii apartine lui Kahlil Gibran: „Si Dumnezeu a spus „Iubeste-ti dusmanul”, si l-am ascultat, si atunci m-am iubit.”

Iubirea este o stare existentiala. Poti fi indragostit si este distractiv atat timp cat dureaza; sau poti deveni iubire, ceea ce inseamna o experienta mult mai intensa si mai interesanta, infinita.

Iubirea simbolizeaza esenta Luminii Primordiale. Este izvorul generozitatii sale infinite. Atunci cand devii iubire, este capabil sa vindeci imediat despartirea ta de sursa tuturor lucrurilor vizibile si invizibile.

Iubirea este arta de a da mai departe fara a astepta nimic in schimb. A da mai departe inseamna sa fii recunoscator chiar si atunci cand ti se intampla lucruri ingrozitoare in viata. Inseamna a multumi chiar si atunci cand aparent nu exista nimic pentru care sa fii recunoscator. Inseamna a aprecia atunci cand viata iti ofera ierburi amare, dar si ospete imbelsugate.

…………

Este necesara o mai profunda intelegere a naturii energiei. Chiar si vocabularul tau trebuie sa se schimbe, astfel incat energia sa nu mai fie ceva ce ai sau consumi sau epuizezi, cand iti „reincarci bateriile”. Energia este cine esti tu, in inima ta. Esenta ta este energia pura, iar cea mai pura forma de energie este lumina. Si totusi, atat timp cat crezi ca energia pe care o traiesti este energia ta, ca lumina pe care o simti iti apartine, vei continua sa fii prins in visul tau.

Cand iti vei da seama ca nu exista nicio diferenta intre lumina ta si Lumina Primordiala, atunci vei fi capabil sa te deplasezi liber intre lumea vizibila si cea invizibila. Vei putea trece cu usurinta dintr-o parte a ecuatiei E=mc2 in cealalta.

Am ajuns sa cred ca samanii Laika au reusit sa danseze deasupra semnului egal al celebrei ecuatii a lui Einstein. Ei au facilitat nasterea ideilor din lumea invizibila a  energiei si i-au ajutat pe cei morti sa revina in lumea Spiritului. Aceasta a fost munca de zi  cu zi a samanilor.

Rolul nostru in calitate de luptatori iluminati este acela de a crea un nou vis care sa transforme lumea, astfel incat sa putem da nastere unui destin durabil pentru noi insine si pentru Pamant.

Fa acest lucru transformandu-ti vechile visuri, astfel incat sa fii capabil sa traiesti in interiorul visului sacru, visand o noua lume intru fiintare, in fiecare clipa.

Ce ai de pierdut?

Sursa: Alberto Villoldo – Inima samanului

2 thoughts on “Inima samanului III”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s