Inima samanului II

inima samanului

-Tu crezi ca ai nevoie de o alta persoana, de o femeie, ca sa gasesti dragostea. Si continui sa cauti persoana potrivita. Dar dragostea este aici.

Si s-a batut cu pumnul in piept.

-Iubirea este ceea ce ii permite luptatorului iluminat sa traiasca fara dusmani in aceasta lume sau in urmatoarea. Aceasta nu inseamna ca nu ai batalii de dus. Uneori nu poti evita conflictele. Acest lucru este util cand traversezi lumea invizibila si intalnesti adversari pe care e cel mai bine sa-i eviti. (…)

-Si ce faci atunci cand vine vorba despre batalii si despre evitarea lor, Cum e atunci cand intalnesti o faptura periculoasa in timpul calatoriilor samanice?l-am intrebat.

-O iubesti, mi-a raspuns el. Dupa ce ai fost copt de focul iubirii, ii oferi sarbatoarea propriei tale lumini. Ea nu are nicio aparare in fata dragostei si nici tu nu mai ai nimic de aparat, nici macar viata ta. Dar poti face aceasta numai dupa ce intelegi ca lumina ta nu-ti poate fi luata, ca ea este infinita, deoarece este Lumina Primordiala. Atunci iti vei iubi aproapele ca pe tine insuti…

Don Manuel mi-a zambit.

-Si maestrul tau m-a invatat asta. Cred ca este o maxima buna, nu-i asa? Dar daca vrei un antrenament Laika, incearca sa-ti iubesti dusmanul ca pe tine insuti. In fiecare dimineata, cand soarele va rasari, eu ma rog pentru conchistadori. Asta este dragostea. Orice altceva este troc, ca la piata, unde femeile vand legume. Eu iti dau cartofi, tu imi dai morcovi.

…………

Atunci cand nu mai trebuie sa traiesti iubirea prin intermediul persoanei iubite, al mamei sau al copilului, atunci cand ii poti iubi pe oamenii cu care nu esti intotdeauna de acord si atunci cand te poti sarbatori pe tine, cu toate calitatile si defectele tale, cand nu mai trebuie sa te tocmesti pentru dragoste si te poti bucura de dragostea Spiritului, atunci ai parte de iubirea necondintionata.  Si atunci nu mai ai nevoie de nimic altceva care sa te faca fericit. Poti fi fericit pur si simplu, fara niciun motiv.

Atunci, dragostea este, pur si simplu. O recunosti ca urzeala din care este intretesuta fibra Universului. Tu esti tesatorul, Spiritul este lana, dragostea este tesatura. Cu mult inainte de a folosi metaforele stiintei, vibratiei si frecventei, am folosit metaforele tesatorilor. Tesatura reprezinta firele lungi ale razboiului de tesut printre care sunt trecute itele urzelii, pentru a realiza o tesatura. Chiar si grecii personificau Soarta ca pe trei tesatoare care iti torc firele destinului.

Dragostea nu este doar un sentiment. Inteleptii cred ca dragostea este unica forta din Univers, ca intreaga creatie se naste din dragoste si ca fiecare lucru frumos pe care il creezi in viata provine din dragoste. Dragostea reprezinta o forta de care tu nu poti scapa, la fel ca si gravitatia. Dragostea este omniprezenta, dar invizibila. Ea exercita o atractie irezistibila asupra noastra, conducandu-ne la acte de curaj si nebunie dincolo de imaginatia noastra cea mai salbatica. Dar, spre deosebire de gravitatie, in privinta careia nu poti face nimic – nu poti levita cu usurinta, de exemplu – dragostea reprezinta o forta pe care o poti folosi pentru a co-crea impreuna cu Lumina Primordiala. Atunci cand descoperi asta, poti visa lumea intru fiintare.

…………..

Gaseste ceea ce iti vine cel mai greu sa iubesti si iubeste-l!

Aceasta este practica luptatorului iluminat: nu sa-ti invingi dusmanul, ci sa iubesti ceea ce iti este cel mai greu.

……………..

Pentru samani, iubirea nu este un sentiment, desi cei mai multi dintre noi o traiesc ca atare. Iubirea este o forta. Este ceea ce floarea simte pentru roua diminetii si jaguarul simte pentru caprioara pe care o vaneaza pentru a-si hrani puii. Iubirea este curcubeul care apare dupa ploaie.

Iubirea este forta care ne poate ajuta sa vedem adevarul in mijlocul minciunilor.

Si, mai presus de toate, iubirea reprezinta forta Luminii Primordiale, care este atotcunoscatoare, inteligenta, inteleapta. Putem interactiona cu aceasta Lumina Primordiala, pe care noi o numim Spirit, iar ea ne va raspunde. Acesta este contractul incheiat de samanii Laika cu Spiritul. Tu vei chema Spiritul si el iti va raspunde de fiecare data. Ce relatie extraordinara avem cu cosmosul! (Apropo, spiritul nu este separat de cosmos. El este cosmosul.)

Pentru a intra in acest contract cu Spiritul, trebuie sa intelegi ca este vorba despre un acord reciproc. Spiritul pe care-l invoci iti raspunde 100%, permanent, iar atunci cand Spiritul te cheama, tu nu trebuie sa-i raspunzi 50%, nu cand ai suficienti bani sau dupa ce ti-au crescut copiii mari, ci trebuie sa-i raspunzi 100% tot timpul. Trebuie sa apari in fata Spiritului. Trebuie sa fii luat in considerare pentru a participa la opera de creatie. Lumina Primordiala poate curge prin tine nestingherita. Tu devii responsabil.

Singura limba pe care o cunoaste iubirea este adevarul. Practica de a co-crea impreuna cu divinitatea reprezinta practica rostirii adevarului, a ascultarii adevarului in cuvintele celorlalti si a privirii doar catre adevar. Nu mai cauta adevarul, ci mai degraba adu adevarul in fiecare situatie in care te afli. Atunci cand practici adevarul perfect, tot ceea ce spui devine adevarat. Astfel visezi lumea intru fiintare.

Desi poate nu e usor uneori sa afli ce este adevarat, aproape intotdeauna ne dam seama cand ceva este fals. Noi putem descoperi minciuna. O simtim din instinct. Iar iubirea nu poate tolera minciuni. Minciunile vor ucide iubirea si nu este nimic mai trist sau mai tragic decat moartea iubirii. Atunci cand iubirea dispare, universul devine static si lipsit de viata.

Exista mai multe feluri de minciuni, insa exista un singur fel de adevar. El este recunoscut ca adevarul absolut.

Adevarul absolut este adevarul care poate fi cunoscut, dar nu poate fi spus. In momentul in care spui acel adevar cu voce tare, el nu mai este adevarat, ci este doar o aparenta a adevarului, o umbra a adevarului absolut. Sarcina noastra este sa gasim adevarul absolut si sa-l traim pentru noi insine.

………….

Cred ca exista doua tipuri de oameni pe lume: cei care sunt visatori si cei care sunt visati. N-ai cum sa te opresti din a visa, deoarece a visa reprezinta insasi natura realitatii. Viata este un vis, asa cum spune cantecul.  Dar te poti trezi in interiorul visului si poti incepe sa visezi neinfricat. Visatorii sunt capabili sa-si transforme experienta realitatii lor. Cei visati doar se plang din aceasta cauza, spunand „Cineva ar trebui sa faca ceva in privinta asta”.

Trebuie sa practici viata constienta in interiorul visului, acolo unde esti complet treaz chiar in timp ce dormi, in loc sa fii complet adormit chiar si in timp ce esti treaz, asa cum sunt majoritatea oamenilor. Pericolul de a ramane adormiti este acela ca sfarsim in interiorul unuia dintre visurile prestabilite ale timpurilor noastre: a trai intr-o lume in care ne bazam pe politie si pe comunitatile inchise pentru siguranta noastra, o lume in care ne agatam de religie si liste nesfarsite de obligatii pentru a tine moartea la distanta, o lume in care iubirea ne inspaimanta si ne raneste tot timpul. Sau unde suntem bantuiti de problemele de sanatate ale familiei noastre, imbatranim si ne imbolnavim la fel ca parintii si bunicii nostri.

Profund constienti, ne dam seama ca viata este intr-adevar un vis pe care-l putem transforma, ca suntem capabili sa visam cu ochii deschisi si ca avem puterea sa visam visuri originale.

……..

Samanii Laika vorbeau despre Cartea de argint cu care toti ne nastem, o carte care vine gata scrisa cu povestea ambitioasa a vietii noastre. In aceasta carte, soarta noastra a fost predestinata si firul narativ nu este original. Atunci cand iti iei stiloul si incepi sa scrii pe paginile goale ale Cartii de aur, incepi sa visezi un destin original, care nu ti-a fost niciodata permis ca un drept din nastere.

Cel mai puternic mod de a incepe sa creezi Cartea de aur a vietii tale este practica oferirii cadoului suprem. Intreaba-te: „Cum pot oferi? Cum le pot aduce frumusete si vindecare celorlalti? Cum pot ajuta pe toata lumea?” Evita viata in care trebuie sa ajungi la pensie prea devreme sau viata in care trebuie sa faci cei mai multi bani sau sa-ti construiesti cea mai luxoasa casa, pentru ca acest stil de viata reprezinta sfarsitul.(…)

Samanii considerau ca, atunci cand devii autorul Cartii de aur, incetezi sa mai fii un personaj din vis, privind un scenariu pe care nu tu l-ai scris. Tu devii regizorul destinului tau. Poti schimba orice – atat timp cat o faci de la nivelul superior celui de unde observi.

………….

Pe masura ce-ti transformi visul personal, participi la alegerea unei noi viziuni pentru lume. Pe masura ce te trezesti, ii poti ajuta  si pe ceilalti sa se trezeasca.

Te afli chiar in mijlocul actiunii!

„Ce pot face pentru tine?”, „Cum sa te ajut?” sau „Cum iti pot fi de folos?” sunt replici ce reprezinta metode puternice de „spart gheata” cand practici ceea ce eu numesc „oferirea cadoului suprem”.

(…) Desi, cel mai probabil, scopul tau este sa fii foarte fericit si sa te bucuri de bogatie, totusi scopul luptatorului iluminat este sa transforme lumea aducand frumusete si vindecare acolo unde exista uratenie, diminuand suferinta altora si creand pace acolo unde exista conflicte. Nu iti vei mai dori sa ai cele mai bune lucruri in viata, ci sa fii cel mai bun in viata. Nu iti vei mai dori cel mai bun loc de munca din lume, ci vei vrea sa lucrezi la ce este mai bine pentru omenire.

…………

Sursa: Alberto Villoldo – Inima Samanului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s