Si daca acesta este raiul?

anita

Cand m-am nascut in aceasta lume,

Singurele lucruri pe care le cunosteam erau sa iubesc,

Sa rad si sa eman lumina.

Cand am mai crescut, oamenii mi-au spus sa nu mai rad.

„Ia viata in serios, mi-au spus ei,

Daca doresti sa avansezi in aceasta lume.”

Prin urmare, am incetat sa mai rad.

Oamenii mi-au spus: „Fii atenta pe cine iubesti,

Daca nu doresti ca cineva sa iti franga inima.”

Prin urmare, am incetat sa mai iubesc.

Mi s-a spus: „Nu mai emite atata lumina,

Caci atragi prea multa atentie asupra ta.”

Prin urmare, am incetat sa mai fiu stralucitoare.

Am devenit din ce in ce mai mica, m-am ofilit si am murit.

Dupa ce am murit, am aflat ca singurele lucruri care conteaza

In viata sunt sa iubesti, sa razi si sa emiti lumina!

………….

-Mi-ar  placea sa fac si eu ce faci tu, a inceput Ariana, sa tin conferinte si seminare, sa le vorbesc oamenilor si sa ii inspir. Ce sfat imi poti da in aceasta privinta? Care este cea mai buna modalitate de a-i inspira pe altii?

-Nu trebuie sa te gandesti la inspirarea altor oameni. Urmeaza-ti pur si simplu inima si fa ceea ce te inspira pe tine. Apoi impartaseste-le celorlalti ce ai aflat. Focalizarea ta trebuie sa fie intotdeauna asupra ta, nu asupra audientei. Atat timp cat continui sa ramai inspirata si pasionata de viata ta, tot ce iti ramane de facut este sa rostesti adevarul din inima ta! Nimic mai mult!

-Deci nu trebuie sa muncesc pentru a-i inspira pe ceilalti? m-a intrebat Ariana. Este suficient sa ma inspir pe mine insami si sa descopar in ce anume cred, ce anume ma pasioneaza, iar apoi sa impartasesc aceste lucruri din inima?

-Exact, i-am raspuns. Atat timp cat incercam sa ii inspiram pe ceilalti, sa spunem ce credem ca isi doresc sa auda ei sau sa fim cine credem ca si-ar dori ei sa fim, noi ne pierdem autenticitatea. Operam din cap, nu din inima. Atunci cand operam de la nivelul inimii, mesajul pe care il transmitem trece prin noi, nu provine de la noi.

Principala mea invatatura se refera la importanta autenticitatii mai presus de orice altceva. Prin urmare, ori de cate ori incerc sa ii transmit unei audiente ceea ce cred ca isi doreste aceasta sa auda, eu fac de fapt opusul a ceea ce ii invat pe oameni sa faca. Aceasta este o dihotomie.

………..

Nu te teme ca gresesti sau ca nu esti suficient de bun. Aceasta teama este complet nefondata. Viata nu presupune sa o traiesti corect, sa descoperi toate raspunsurile la marile intrebari (sau chiar la cele mai mici), sa citesti toate cartile importante, sa urmezi toate cursurile necesare sau sa studiezi cu toti maestrii. Ea nu presupune neaparat sa traiesti cele mai profunde experiente spirituale, sa realizezi stari de constiinta modificata sau sa devii un guru al altora. Nu trebuie nici macar sa mori si sa te intorci la viata pentru a-ti impartasi experienta! Crede-ma ca stiu foarte bine acest lucru!

Singurul lucru care conteaza cu adevarat este sa iti acorzi permisiunea de a fi tot ceea ce esti! Atat! Fii tu insuti – sinele tau real! Fii iubirea care esti deja. Emana-ti lumina cat de intens poti. Si in tot acest timp, nu uita sa te bucuri de calatorie si sa te distrezi – cat mai mult!

good

Sursa: Anita Moorjani – Si daca acesta este raiul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s