Trezirea mintii luminoase III

trezirea mintii

Daca va uitati cu atentie ce ii cereti altcuiva, veti descoperi ca deja aveti ceea ce cereti. Aveti deja bogatie, implinire, aveti aceasta conectare – asadar, intr-o anumita privinta nu are niciun sens sa i-o cereti altuia. Ati putea sa cereti ceva ce aveti deja? Mai mult, odata ce va veti descoperi bogatia intrinseca, ati putea sa simtiti compasiune pentru cealalta persoana. Ati putea sa intelegeti ca ea nu este conectata la propria bogatie. Singurul mod in care va aparea compasiunea este sa schimbati ceva in voi insiva si sa va dati seama ca sunteti deja ceea ce cautati sa primiti de la ceilalti.

……………

Corpul maretei beatitudini este un sentiment de caldura naturala care se naste din constienta deschisa. Sunteti deschis si sunteti constient de deschidere. Aceasta constienta a deschiderii este cea la care se face referire ca fiind uniunea , iar aceasta uniune creeaza in mod spontan caldura si calitati. Sunteti conectat si simtiti caldura de a fi cine sunteti. Acum este momentul sa va manifestati si sa va angajati in relatiile cu ceilalti. Veti descoperi ca simtul umorului se va ivi in mod spontan din increderea si constienta pe care le aveti. Daca nu exista incredere in sine, nu poate sa fie nici luciditate autentica si nici simtul umorului. Simtul umorului este generat de starea de luciditate, luciditatea este generata de caldura, caldura este generata de incredere, iar increderea este generata de deschidere.

Odata cu darul caldurii, sunteti capabil sa relationati cu o alta persoana, in timp ce ea isi descopera creativitatea. Actiunile voastre nu se interfereaza. In timp ce experimentam darul spatiului, al constientei si al caldurii, ne dorim din toata inima sa ii lasam si pe altii sa ia parte la experienta noastra. Impartasiti. Fuzionati. Miscati-va. Cantati. Radeti. Realizati. Aceasta este o minunata experienta ce merita sa fie implinita in viata fiecaruia. Nimic nu este mai maret decat descoperirea spatiului, a constientei si a caldurii din voi, conectarea cu aceasta caldura si impartasirea ei cu ceilalti.

………………

Nu este nevoie sa formulam strategii si sa ne facem planuri pentru a exprima darurile caldurii. Inteligenta noastra interioara stie cand, unde si fata de cine sa manifeste anumite calitati. Aceasta inteligenta stie mai mult decat va sti orice ego. Cand va sosi momentul potrivit, va veti aminti; veti sti ce sa faceti si cum sa daruiti. Veti darui in mod firesc si spontan acelora care sunt indurerati, care sufera, care sunt bolnavi si si-au pierdut speranta. Va veti deschide fata de aceia care sunt confuzi, ostili, agresivi si inraiti din pricina suferintei si confuziei. Sunt multi cei care sufera si au nevoie de darurile voastre. Fiti constient ca aveti daruri de oferit. Pe masura ce veti descoperi ca sunteti chiar voi darul, veti descoperi ca a darui produce mai multa bucurie decat a primi.

………….

Oare simt linistea interioara?

Oare aud tacerea? Oare simt tacerea? Sunt eu insami in aceasta tacere? Sunt eu tacerea?

…O aud. O simt. Eu sunt ea.

…………..

Sursa: Tenzin Wangyal Rinpoche – Trezirea mintii luminoase

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s