Numa’ zic…

not thinking

Chiar cand ma pregateam sa scriu eu asta, a scris-o altcineva mult mai bine decat mine. Drenata de energie si rabdare, v-o impartasesc. Vorba unui pretin: “Asta sunt si aici ma termin!”

Multumesc, Francisc 

Oamenii iti vor suge viata din tine daca le dai voie. Nu-i lasa sa faca asta ! Oamenii se vor plange in jurul tau, iti vor turna pe gat dramele lor, iti vor turui povestile lor de viata si te vor ineca in tone de explicatii despre nimicurile dramatice din viata lor. Nu esti cosul de gunoi al nimanui. Cei mai multi te vor langa ei pentru ca se simt singuri si plictisiti de propriile ganduri repetitive. Ei nu cauta neaparat sa le spui adevarul, ci doar o minciuna calduta care sa le confirme ‘bullshitul’ in care traiesc…. Te vor in preajma lor pentru ca nu stiu sa mai straluceasca…vor si ei o bucatica din tine…. eventual, fara sa ofere nimic la schimb… NU ESTI AUTOSERVIREA NIMANUI si mai ales GRATIS ! Cei mai multi nu se pot bucura pentru bucuria ta, asa ca invata sa te abtii sa impartasesti cu toata lumea ‘momentele’ tale. Vazand o fata acra si strangulata atunci cand ai o veste buna de impartasit, te va face si pe tine sa crezi ca ‘momentul’ tau e un rahat… Chiar nu e nevoie s-o suporti…. Sunt putini cei care se pot bucura sincer… ai astfel de oameni in viata ta ? daca ai macar unul… e mai mult decat suficient… pretuieste-l din plin…

Sunt ani de cand am ales sa nu mai am nevoie de 90% dintre ‘prieteni’. Nu am nevoie de victime si sinucigasi in viata mea. Nu sunt aici sa rezolv tragedia nimanui si nici nu caut atentie doar de complezenta…. Viata mea are insemnatate si fiecare moment petrecut cu cineva, vreau sa fie de calitate….Caut oameni asemeni mie, oameni alaturi de care sa construiesc …. daca oamenii din jur nu stiu sa ma aprecieze pentru ceea ce sunt, cu siguranta e cazul sa ma mut acolo unde sunt dorit si pot lumina…. Nu sunt obligat sa ma ofer trup si suflet TUTUROR, si eventual ATUNCI CAND ARE FIECARE CHEF ! da… nu suna foarte ‘ortodox’ – insa ma face sa ma simt bine (cu riscul de a supara ortodoxia), ma face sa simt ca viata mea valoreaza ceva, ca timpul meu e important si ca iubirea pentru propria persoana, atunci cand e gestionata coerent, poate face minuni. Pentru a fi apreciat, iubit si ascultat in ‘bula’ mea de realitate, este nevoie sa ma apreciez si sa ma iubesc singur… Stiu, suna a cliseu ieftin si prost, insa pe zi ce trece realizez ca e singura solutie reala pentru ‘tragedia colectiva’….

…calitatea vietii noastre este determinata de numarul de decizii inconfortabile pe care invatam sa le luam…

un “NU” catre un prieten-sugativa = viata mea minunata +1 steluta bonus

ramaneti frumosi !

 

One thought on “Numa’ zic…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s