Masculinitatea si feminitatea din perspectiva sufletului II

20190318_102652

Barbatii ancorati in realitate sunt cei ale caror asteptari sau prognoze se implinesc, care-si cunosc locul in lume si valoarea, indiferent daca sunt pe val sau, dimpotriva, lipsiti de succes.

Barbatii ancorati in realitate sunt cei pe care nu-i vezi osciland emotional intre extreme, amenintand sau lingusind, catelusi langa nevasta si zmei la o bere cu baietii, principiali in discurs si sobolani in intimitate.

Expresia „ancorare in realitate” sau „centrare in constiinta” cu referire la barbati este abstracta doar daca nu poate fi explicata pana acolo unde orice relativizare nu-si mai gaseste locul. Aceasta ancorare sau centrare masculina se numeste luciditate.

Realitatea este doar una si aceasta realitate o urmareste un barbat. Iluziile despre realitate sunt diferite si le avem toti. Insa unii se apropie tot mai mult de realitate cu fiecare experienta si evaluare, iar altii se indeparteaza de ea.

Oamenii sunt manipulabili, dar nu toti in aceeasi masura si nu toti pe termen mediu si lung. Manipularile si compromisurile nu sunt o drama daca intelegi repede in ce esti prins si te eliberezi, asumandu-ti cu demnitate costurile.

……………

Toata lumea incearca sa fie diferit, special, fara sa observe cat de identici si banali suntem in incercarea de a fi astfel. Nu-ti poti dori sa fii diferit decat daca nu stii cine esti, pentru ca altfel notiunea de a fi altceva decat esti este absolut ridicola. In recuperarea identitatii de viata sade singularitatea absoluta a fiintei noastre.

………………

Cand un barbat vrea sa impresioneze o femeie, el este interesat de performanta lui, nicidecum de femeie.

………..

Un barbat iti va spulbera fanteziile naive despre relatii, in care iti imaginezi ca iresponsabilitatea poate fi compatibila cu fericirea, ca sa-ti redea momentul prezent si sansa la un contact real cu masculinitatea. Daca faci „greseala” sa-l insotesti si sa dai o sansa unei conexiuni reale, foarte curand nu-ti vei mai putea suporta visele romantice si nu te vei mai putea indragosti vreodata. Dar orice secunda de experienta cu el va fi ceva ce te va alimenta o viata intreaga.

………………..

Un barbat cu care vrei sa imparti mult timp trebuie sa fie cireasa de pe tortul vietii tale, nu tortul insusi. Cand n-ai o viata, vrei sa folosesti cireasa pe post de tort. Ceea ce inseamna ca oricat de buna va fi cireasa, tot te va dezamagi.

…………….

Un barbat constient vine in viata unei femei ca sa-i dezvolte sensibilitatea, nu sa o foloseasca. Pe o astfel de atitudine se poate construi o relatie sanatoasa si implicit durabila.

…………….

In lumea relationala in care traim singura solutie de a conserva pasiunea naiva a unei femei care te doreste este sa-i refuzi implinirea erotica la nivelul dorintelor ei. Adica, sa mentii o distanta care sa nu le deterioreze iluziile despre tine si sa le amplifici neincrederea in sine, ca sa caute mai disperate validarea ta.

……………

Un barbat compatibil cu care poti fi tu insati, in feminitatea ta, nu este, nici pe departe, solutia tuturor problemelor tale asa cum iti place sa-ti imaginezi. Este doar o oportunitate de a te alimenta cu resurse si incredere in viata pentru a-ti aborda problemele cu mai multa rabdare sau atentie.

Cand iti exprimi simplu si clar nevoia de intimitate si conexiune cu un barbat, fara a reduce intreaga problematica a vietii tale la obiectivul de a-l avea si poseda daca primesti ceva consistent de la el, feminitatea ta straluceste si incarca barbatul autentic de respect si interes.

Femeia libera de constrangeri, angajamente si conditionari, deschisa si transparenta in sentimentele ei, care-si cunoaste si recunoaste nevoile si dorintele, fara sa fie dispusa la compromis pentru a si le implini, este cel mai invulnerabil afrodisiac si cea mai puternica motivatie in maturizare pentru barbatii treziti din superficialitate. Va fi in acelasi timp si cea mai mare tortura pentru tot ce este lipsit de deminitate in barbat.

…………………

Cand barbatul simte sa relationeze cu multe femei, nu de diversitate are nevoie. Are nevoie sa se cunoasca si sa se maturizeze in relatie cu feminitatea. Are nevoie sa inteleaga feminitatea si sa se inteleaga pe el ca barbat, asta nu-i diversitate, asta-i viata si trebuie respectata.

………

Avantajul relatiei unui barbat cu o femeie in care feminitatea s-a trezit este ca niciodata aceasta relatie nu va presupune vreun compromis al acestuia cu propria constiinta. Avantajul relatiei unei femei cu masculinitatea stabila a unui barbat este ca aceasta relatie nu va presupune vreodata vreun compromis al femeii cu propria sensibilitate.

Barbat sau femeie, vei obtine fara indoiala implinirea naturii tale primordiale in relationarea de cuplu si prietenie numai cand vei cauta, recunoaste si sutine in relatia ta numai ceea ce este demn, uman, rational si adevarat/sincer. Orice rabat de la aceasta raportare va garanteaza deziluzii, pierderi si suferinta, ceea ce nu-si doreste nimeni.

……………

cherokee

„Cea mai inalta chemare a unei femei este sa il conduca pe barbat la sufletul sau, pentru a-l uni cu sursa.

Cea mai josnica chemare a ei este sa seduca, separandu-l pe barbat de sufletul sau si lasandu-l sa rataceasca fara un tel.

Cea mai inalta chemare a unui barbat este sa protejeze femeia, astfel incat sa fie libera sa paseasca nestingherita pe acest pamant.

Cea mai josnica chemare a lui este sa o ambuscheze si sa isi forteze calea in viata unei femei.” (proverb Cherokee)

Sursa: Cristi Popan – Masculinitatea si feminitatea din perspectiva sufletului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s