Masculinitatea si feminitatea din perspectiva sufletului I

elegant

Niciun sport din lume nu hraneste sau consuma senzualitatea unei femei care cauta barbatii cu care sa si-o implineasca. Asta este o speculatie pe care oricine o verifica putin, o depaseste imediat. Sexualitatea, libidoul si senzualitatea care te invita la conexiune au radacini sufletesti mult mai complexe decat energia fizica. Poti face sport cat vrei sau poti fi sedentar fundamentalist, ca neimplinirea in relatie cu sexul opus te va ustura cu atat mai rau cu cat iti spui povesti de acest fel.

Aceeasi poveste este si in ce priveste hobby-urile. Hobby-urile iti fura timpul, nu dorul de masculinitate daca esti femeie. Daca insisti cu hobby-urile, in speranta ca nu-ti vor mai trebui barbati, vei ajunge, cel mai probabil, sa-ti bagi picioarele in toate hobby-urile si sa ajungi in bratele (ca sa nu zic pula) celor mai nepotriviti barbati.

Este o mare legatura intre creativitate si eros. Cand esti implinit erotic esti foarte creativ, tocmai pentru ca legatura autentica si puternica masculin-feminin creste puterea de perceptie, de unde si inovatia. Insa este usor ridicol, din punctul meu de vedere, sa-ti imaginezi ca hobby-urile si creativitatea pe care o presupun ar implini ceva din nevoia de conexiune.

……………..

Contactul feminitatii cu masculinitatea este o nevoie sufleteasca intrucat sensibilitatea si senzualitatea care te invita la apropiere este un aspect fundamental sufletesc.

Nu este o nevoie de supravietuire cand esti tanar sau cand ai probleme severe de vitalitate sau libido. Insa devine una de supravietuire dupa 35 ani, varsta de la care nu mai poti amana maturizarea fara sa te expui la un risc major de depresie sau boli grave, aparent incurabile. Iar in cazul femeilor dotate cu o sensibilitate si senzualitate uriase, cum exista destule printre noi, desi deseori nevazute, neimplinirea instinctului de comuniune cu masculinitatea este precum neimplinirea nevoii de respiratie. Asa ca, in unele situatii conexiunea intima cu masculinitatea este o chestiune de echilibru sufletesc si supravietuire.

………….

Convingerea mea este ca nevoia femeii de contact cu masculinitatea este mai degraba nevoia femeii de a se simti parte din barbat. Este usor de observat ca femeile care au ajuns la o maturitate relationala, depasind conditionari, blocaje, complexe, suspiciuni, rusini, experimenteaza, in cazul penetrarilor tari, foarte adanci si de durata (cateva secunde bune) o liniste extrem de profunda, precum imi imaginez eu linistea de dupa moarte.

La randul meu, inspir sufleteste cu nesat linistea aceea pe care si-o gasesc cand sunt cu ele. Daca iesi rapid din femeie, cand se afla in acea liniste dumnezeiasca, intreaga ei fiinta protesteaza instinctual prin sunete, gesturi si spasme care transmit indirect: „vreau sa fiu parte din tine”. Iar daca aceasta interpretare a perceptiei mele despre femei are acoperire in realitate (asa cum eu sunt convins), mie-mi devine clar ca conexiunea dintre feminin si masculin este o chestiune de supravietuire.

Regretele celor batrani se invart, cel mai adesea, in jurul ratarii oportunitatii de a dezvolta relatii cu cei de care au fost atrasi sau i-au admirat, alegand conform cu cliseele sociale ale vremurilor lor.

 

………………

Principiile omeniei sunt putine si simple:

1.Fara viclenie (interese, strategii si informatii relevante ascunse);

2.Introspectie profunda, congruenta si deschidere (vulnerabilitate);

3.Parteneriat, adica fara superioritati;

4.Respect pentru refuzuri;

5.Recunostinta pentru interactiune, in principal cand relatia se incheie.

……………….

Distantarile unilaterale nu se discuta, ci se respecta. Cum?

Refuzi sa pui vreo presiune pe cel care s-a indepartat de tine si-ti traiesti viata care-ti ramane, care teoretic ar trebui sa-ti fie plina. Daca iti este prea goala, poate ar trebui sa vezi ce anume ai minimalizat sau ignorat in timpul relatiei. Cand insa pe baza apropierii ti-ai alimentat importanta si asteptari rupte de realitate, distantarea devine un eveniment dureros pentru ca pierzi si multe iluzii.

O perioada de armonie si compatibilitate cu un tip nu inseamna neaparat conexiune. Poate fi si o compatibilitate buna, sustinuta de o educatie de calitate. Conexiunea este ceva ce se creeaza in timp indelungat, cand treceti impreuna prin incercari si situatii cu miza. Si se pierde foarte greu.

Eu cred ca te-ai grabit sa tragi concluzii cu privire la aceasta relatie, ti-ai alimentat iluzii, ti-ai neglijat in acest timp restul vietii tale si acum esti nelinistita, cu un sentiment de pierzatoare, cand in realitate nu ai pierdut nimic. Dimpotriva, ai castigat inca o experienta placuta, de durata, care te obliga si acum la introspectie si asumare.

Tu ar trebui sa fii prima care te bucuri ca este fericit, in timp ce ai grija ca fericirea ta sa nu depinda de o relatie. Fericirea trebuie sa depinda de relationare in general, nu de evolutia unei relatii.

In orice relatii exista fluctuatii mari in ce priveste apropierea fizica (timp petrecut impreuna, dorinta de sex), dar in relatiile sanatoase nu exista fluctuatii la nivelul increderii si prieteniei.

…………

Adevarata spiritualitate a unei femei este feminitatea, care presupune abandon, pasiune, compasiune, conexiune si intuitie.

………….

„Ce mai este feminitatea pentru tine, in afara de sex? Sunt convinsa deja ca inseamna mult mai mult pentru tine si sunt curioasa.”

O femeie care se ofera generos, simplu, fara asteptari si rezerve inseamna mult mai mult decat sexualitatea ei. Presupune autocunoastere, asumare, curaj, putere, capacitate de a evalua barbatii, iar eu nu ma bucur doar de sexualitate cand ajung intre picioarele ei, ci de tot ce se dovedeste a fi ea ca femeie si om.

Pasiunea mea pentru sexualitatea femeii este pasiunea pentru contextul in care feminitatea este cea mai autentica, mai libera, dezlantuita si mai fericita.

Aceeasi energie si aceleasi caracteristici feminine pe care le vezi si simti in sex se manifesta in tot ce face o femeie si, astfel, da vietii, in general, si barbatului, in special, motivatie si sens.

Sufleteste vorbind, feminitatea este intuitie, sensibilitate, senzualitate, pasiune, compasiune, caldura umana, deschidere, vibratie, conectare la natura, abandon, intensitate in traire, mister si incertitudine.

………………

Un barbat este „de baza”:

1.Cand poti avea incredere ca nu te priveste prin prisma intereselor lui, ci prin prisma intereselor tale fundamentale de implinire;

2.Cand este capabil sa faca diferenta intre nevoile feminitatii tale si capriciile egoului tau, pentru a contribui la satisfacerea primelor si a le ignora complet pe cele din urma;

3.Cand este intelept, adica conectat la realitate si constient de propriile limite si competente;

4.Cand te trateaza ca pe o partenera, adica iti respecta discernamantul si alegerile;

5.Cand nu SE minte, nu TE minte, se evalueaza corect si are un discernamant antrenat si orientat catre integritate, chiar daca mult perfectibil;

6.Cand cuvintele lui sunt adevarate si reprezentative, fiind sustinute de o constanta preocupare pentru introspectie;

7.Cand poate gestiona cu demnitate si calm o departire, o indepartare sau un refuz;

8.Cand nu este interesat sa profite de slabiciunile sau de admiratia ta pentru el.

……….

Respectul pe care il recomand nu inseamna neaparat ca el sa fie exprimat in cuvinte. Si nu presupune disponibilitatea pentru o relatie. Presupune efortul de a nu lasa sa scape constientizarii tale tot ce este bun in el si tot ce ai primit util din relatia cu el. Astfel, nu se consolideaza atitudini rautacioase sau agresive energetic care au la baza inclinatia atat de periculoasa de a demoniza sau, dimpotriva, de a idealiza.

20190318_102652

sursa: Cristi Popan – Masculinitatea si feminitatea din perspectiva sufletului

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s