Adevar versus falsitate II

coperta

Daca toate Cartile calibrate la un nivel mai scazut decat nivelul adevarului credibil – de 200 – sunt inlaturate fie din versiunea Regelui Iacob, fie din versiunea Lamsa ale Bibliei, atunci nivelul total de calibrare creste foarte mult. Acest lucru este si mai evident daca sunt inlaturate Vechiul Testament, cu exceptia Genezei, a Psalmilor si a Pildelor, si Cartea Revelatiei din Noul Testament.

Va fi necesara o analiza istorica amanuntita pentru „a explica de ce” au fost incluse, in mod neglijent, scrieri eronate in scriptura canonica, dar explicatia evidenta este ca nivelul global al constiintei culturilor din timpurile biblice se situa intre 90 si 100, iar marii invatatori erau morti demult si nu mai puteau sa dirijeze mersul lucrurilor. De asemenea, nu existau mijloace pentru accesarea cu precizie a nivelurilor adevarului sau pentru determinarea calificarii expertilor.

Pentru a recapitula, Vechiul Testament se afla la un nivel de 190, cu exceptia Genezei (660), a Psalmilor (650) si a Pildelor (350). Biblia Lamsa (din aramaica) este calibrata cu 20 de puncte peste versiunea Regelui Iacob (provenita de la greci). Intelegerea surselor erorilor din Vechiul Testament necesita o profunda cunoastere a culturii ebraice antice si a istoriei acesteia, care implica recaderea in idolatrie, divizarea regatelor tribale, conflicte in cadrul preotimii si includerea legendelor si miturilor locale, in special a descrierii antropomorfice a lui Dumnezeu, acesta nutrind sentimente omenesti egotice de gelozie, manie, favorizare, razbunare, mandrie etc.

………

Chiar daca Cartile Vechiului Testament (cu exceptia Psalmilor, a Pildelor si a Genezei) sunt calibrate mai jos de 200, multe versete luate individual sunt calibrate la un nivel mai inalt:

Calibrarea versetelor Vechiului Testament

60% calibreaza peste nivelul 200

50% calibreaza peste nivelul 300

50% calibreaza de asemenea peste nivelul 400

30% calibreaza la nivelul 500 sau peste acesta

20% calibreaza la nivelul 600 sau peste acesta

10% calibreaza la nivelul 700 sau peste acesta

2% calibreaza la nivelul 800

10 versete calibreaza la nivelul 1000.

In Noul Testament, Cartea Revelatiei (cal 70) lui Ioan (cal 70) este foarte discordanta. Originile sale provin din lumile astrale inferioare, in care au fost ademeniti multi vizionari de-a lungul timpului. Descrierile sunt acelea ale unui anumit nivel astral inferior (cal 70) si, deci, nu ale unui nivel al adevarului efectiv, care, astfel, ar fi fost calibrat la 200. Adeptii Cartii Revelatiei cad deseori intr-un prozelitism generat de teama fata de venirea „sfarsitului lumii” si formeaza grupuri retrase, in vederea supravietuirii, isi construiesc buncare si fac provizii de hrana. Din pacate, din cauza reputatiei lor anterioare sau a persuasivitatii, astfel de conducatori influenteaza adeptii vulnerabili. In cazuri extreme, aceasta teama a dus la sinucideri in grup sau la sisteme iluzorii paranoice.

……

In urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca cea mai buna versiune a Bibliei este traducerea Lamsa, excluzand Cartea Revelatiei din Noul Testament si Vechiul Testament, cu exceptia Genezei, a Psalmilor si a Pildelor. Efectul de ansamblu este acela al ridicarii nivelului de calibrare a adevarului Bibliei de la 475 la 880, fapt care o aseaza la nivelul atribuit de marii mistici ai istoriei.

…………

423

424

………

Chiar daca scrierile invatatilor sunt aproape intotdeauna calibrate la acelasi nivel al constiintei ca si acela al autorului lor, ocazional mai apar si exceptii. Plotin este calibrat la 730, iar scrierile sale la 503. Huang Po este calibrat la 960, iar scrierile sale la 850 si Meister Eckhart este calibrat la 705, iar scrierile sale la 600. Starile de constiinta foarte avansate sunt greu de comunicat prin liniaritatea propozitiilor, astfel incat sa fie si inteligibile pentru cititor.

………..

Identificarea si caracteristicile Adevarului spiritual, ale invatatorilor integri si ale invataturilor

1.Universalitate: Adevarul este adevarat in orice moment si in orice loc, indiferent de cultura, personalitati sau circumstante.

2.Non-eliminare: Adevarul este atotcuprinzator, nu contine secrete, non-sectar.

3.Disponibilitate: Este deschis catre orice, este non-exclusiv. Nu exista secrete ce trebuie dezvaluite sau ascunse, vandute, nici formule magice sau „mistere”.

4.Integritatea scopului: Nu exista nimic de castigat sau de pierdut.

5.Non-sectar: Adevarul nu reprezinta expunerea limitarii.

6.Independent de opinie: Adevarul este neliniar si nu face subiectul limitarilor intelectului sau ale formei.

7.Lipsit de pozitionalitate: Adevarul nu este „anti” nimic. Falsitatea si ignoranta nu sunt dusmanii lui, ci reprezinta doar absenta lui.

8.Nu exista exigente sau solicitari: Nu sunt necesare: calitatea de membru, taxe, regulamente, juraminte, reguli sau conditii.

9.Nu este controlator: Puritatea spirituala nu este interesata de viata personala a aspirantilor, nici de haine, stil de imbracaminte, moda, viata sexuala, economie, modele familiale, stil de viata sau obiceiuri alimentare.

10.Nu exista forta de intimidare: Nu exista spalare a creierului, adorare a conducatorilor, ritualuri de instruire, indoctrinari sau intruziuni in viata privata.

11.Nu exista lucruri obligatorii: Nu exista regulamente, legi, edicte, contracte sau obligatii.

12.Libertate: Participantii sunt liberi sa plece si sa vina in lipsa oricarui fel de persuasiune, constrangere, intimidare sau consecinte. Nu exista ierarhie: exista, in schimb, indeplinirea de bunavoie a necesitatilor practice si a indatoririlor.

13.Caracterul comun: Recunoasterea este o consecinta a ceea ce a devenit cineva, mai degraba decat un rezultat al titlurilor decernate, adjectivelor si insemnelor.

14.Inspirationale: Adevarul ocoleste si evita fascinatia, seductia si teatralul.

15.Nematerialiste: Adevarul este lipsit de nevoia lumeasca de imbogatire, prestigiu, fast sau edificii.

16.Autoimplinire: Adevarul este deja intreg si complet si nu are nevoie de prozelitism sau de castigarea de adepti, discipoli sau de „membri semnatari”.

17.Detasare: Nu exista implicare in problemele lumii.

18.Blande: Adevarul este identificabil de-a lungul unui gradient progresiv. Nu are „opus” si, prin urmare, nu are „dusmani” care sa il pedepseasca sau care sa i se opuna.

19.Nu sunt intentionate: Adevarul nu intervine si nici nu are o agenda pentru a propune, a aplica sau a promulga ceva.

20.Non-dualitate: Totul este dezvaluit in virtutea inclinatiei intrinseci (karmice) din domeniul in care potentialitatea se manifesta ca actualitate, mai degraba decat ca si „cauza” si efect.

21.Liniste si pace: Nu exista „probleme” sau subiectivitate. Nu exista dorinta de a-i schimba pe ceilalti sau de a se impune in societate. Efectul energiilor mai inalte este innascut si nu este dependent de propagare sau efort. Dumnezeu nu are nevoie de ajutor, mai mult decat sre nevoie gravitatia de ajutorul unui mar care sa cada dintr-un copac.

22.Egalitate: Aceasta este exprimata prin reverenta fata de intreaga viata, in toate expresiile sale si, in general, evita ceea ce este daunator mai degraba decat sa i se opuna.

23.Atemporalitate: Viata este inteleasa ca fiind eterna, iar tot ce este de natura fizica este inteles ca fiind temporar. Viata nu face obiectul mortii.

24.Mai presus de orice dovada: Ceea ce poate fi „dovedit” este liniar, limitat si un produs al intelectualizarii si al gandirii. Realitatea nu necesita incuviintare. Realitatea nu este o achizitie, ci o intelegere pur spontana si subiectiva in care pozitionarile eului dual sunt abandonate.

25.Mistice: Originea adevarului este o stralucire spontana, radiatie si iluminare, ce reprezinta Revelatia care inlocuieste iluzia unui sine individual separat, eu si gandirea acestuia.

26.Inefabile: De nedefinit. Subiectivitatea radicala este experientiala. Este o conditie care o inlocuieste pe prima. Astfel, in cadrul acestui eveniment, contextul inlocuieste continutul – lipsit de temporalitate si situat in afara timpului. Realitatea nu exista in timp, nu este construita din el, nu este superioara lui sau in afara lui si nu are nici o legatura cu tot ceea ce se numeste nascocire a gandirii. De aceea, este superioara tuturor substantivelor, adjectivelor sau verbelor, tranzitive sau intranzitive.

27.Simple: Se poate observa frumusetea si perfectiunea intrinseca a tot ceea ce se afla mai presus decat infatisarea si forma.

28.Afirmative: Adevarul este superior opiniei si demonstrabilului. Confirmarea are loc, pur si simplu, prin cunoasterea sa subiectiva; el este, totusi, identificabil prin tehnicile de calibrare a constiintei.

29.Neoperative: Adevarul nu „face” ceva si nu „cauzeaza” ceva. El este totul.

30.Invitatoare: In constrast cu promotionalul sau persuasivul.

31.Non-predictive: Deoarece realitatea este neliniara, nu poate fi localizata sau codificata prin restrangerea formei, ca, de pilda, mesaje secrete, coduri, numere si inscriptii, ori ascunsa in rune, pietre, dimensiunile piramidei, ADN sau perii din narile unei camile. Adevarul nu are secrete. Realitatea lui Dumnezeu este omniprezenta si superioara codificarilor sau exclusivitatii. Codurile sunt dovezi ale imaginatiei omului, nu ale capriciilor Divinitatii.

32.Nu sunt sentimentale: Emotiile sunt bazate pe perceptii. Compasiunea rezulta din discernerea adevarului.

33.Nu sunt autoritare: Nu exista reguli sau ordine ce trebuie urmate.

34.Nu sunt egotiste: Invatatorii sunt respectati, dar ei resping adorarea propriei persoane sau ideea de a fi speciali.

35.Educationale: Ofera informatii in diferite formate si asigura disponibilitatea lor.

36.Independente: Nici mercantile, nici materialiste.

37.De-sine-statatoare: Sunt complete fara a fi dependente de autoritatile exterioare sau istorice.

38.Naturale: Lipsite de stari modificate de constiinta induse, sau de manipulari ale energiei prin mijloace artificiale (adica fara bizuire pe forma).

Sursa: David R. Hawking – Adevar versus falsitate

One thought on “Adevar versus falsitate II”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s