Adevar versus falsitate I

coperta

………….

Din cercetarea constiintei putem afirma ca adoptarea unei atitudini invita imediat intregul camp asociat constiintei, ce incepe sa domine gandurile si personalitatea pe nesimtite. Ceea ce consideram a fi gandurile noastre sunt de fapt numai ganduri obisnuite unui camp energetic si, in plus, descoperim ca nu sunt defel personale. E preferabil sa evitam negativitatea decat sa ne opunem acesteia, rezistand totodata tentatiilor de a ne juca cu focul pe ideea ca nu ne vom arde. Campurile non-integre ale constiintei contin programe seducatoare ce sunt extrem de viclene. Acestea s-au distilat si rafinat de-a lungul secolelor, fiind prin urmare disimulate in prezentari atractive. Iisus Hristos ne-a invatat sa nu opunem rezistenta celor negative, ci sa le evitam. Atat cercetarea, cat si experienta clinica extensiva demonstreaza ca nu e posibil sa ne jucam cu focul non-integritatii fara sa ne ardem;  prin urmare, cei constienti spiritual invata sa discearna ceea ce e o iluzie.

……………

459

Alegerile determina consecintele, acesta fiind un mecanism intr-adevar impersonal ce opereaza automat, deoarece campurile energetice sunt invitate ca o consecinta a alegerii. Prin alegerile sale, un individ se aseamana cu o masa de pilitura de fier a carei pozitionare in cadrul campului reprezinta consecinta directa a propriilor decizii. Acceptarea acestei realitati e simultan inaltatoare si eliberatoare. In acelasi timp, produce frica si consternare. Prin urmare, singura libertate reala in univers e libertatea de alegere, care reprezinta un dar primit de omenire. Se intelege apoi ca singurii raspunzatori de soarta noastra suntem chiar noi (nivel calibrat 700).

………..

„Omul alege intotdeauna ceea ce el crede ca este binele.” Socrate

……………

381

……….

Papalitatea ca institutie (similara cu institutia Dalai Lama), este calibrata la 570. Oricum de-a lungul descendentei papilor de-a lungul secolelor, doi papi au fost situati sub 200. Astfel, institutiile sunt calibrate diferit fata de invataturile religioase, care, din nou, difera de nivelurile de calibrare ale fondatorilor lor.

Daca ne punem intrebarea care este calibrarea ideala pentru conducatorul unei biserici a lumii, ajungem la numarul 570, care si reprezinta starea actuala de fapt. Sub 570 nu exista suficienta putere pentru a inspira masele lumii si pentru a fi imuni la atacurile violente ale anti-religiosilor raspanditi peste tot. Nivelurile calibrate peste 570 indica aparitia misticismului si implica iluminarea care impiedica interesul pentru problemele administrative.

…………..

386

………..

Dalai Lama este respectat in intreaga lume, si la fel sunt respectate si vorbele sale: „Nu este suficient ca oamenii sa cunoasca rugaciunile; trebuie mai mult, ei sunt obligati moral sa contribuie atat cat pot la rezolvarea problemelor lumii.” Aceasta afirmatie, exprimata intr-o singura propozitie, clarifica de ce Budismul Mahayana, care este preocupat de iluminarea lumii, este calibrat la valoarea 960, mai sus decat Budismul Hinayana (890), care se concentreaza in primul rand asupra iluminarii propriei persoane.

Respectul reciproc manifestat intre Crestinism si Budism este reflectat de asemenea in formarea grupurilor de calugari, de avangarda, care intr-un mod glumet, numesc orientarea grupului „Catolicism Zen”. Ciudat este faptul ca Zen-ul reprezinta de fapt o ramura a Mahayana si e calibrat mai jos decat Mahayana. Motivul este inca neclar, cu exceptia faptului ca poate a devenit o „institutie”. Inteleptii americani confunda starile satori (un termen japonez care defineste iluminarea budista temporara) cu iluminarea in sine, care este permanenta. In Occident, filosofia Zen se afla la valoarea 755.

…………….

388

……………..

Sufism      700

………….

394

395

………….

408

…….

412

413

……

Calibrarile marilor invatatori ai lumii sunt in concordanta cu experienta si validarea umana de-a lungul unei mari perioade de timp, in pofida tuturor schimbarilor culturale majore la care sunt relativ imuni datorita esentei lor neliniare. Deoarece adevarul exista independent de descoperirea lui, la fel ca aurul, redescoperirea lui starneste bucurie si atractia catre o noua sursa.

Cautatorii spirituali avansati valorifica toate sursele de adevar si studiaza, deseori, combinatii ale acestora. Astfel, studiul misticilor crestini clarifica adevarurile dezvaluite de Vede, iar textele vedice, la randul lor, lamuresc apoi invataturile budiste care, ulterior, clarifica invataturile lui Iisus Hristos.

………….

Sursa: David-D-Hawkins-Truth-vs-Falsehood

One thought on “Adevar versus falsitate I”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s