Intelepciunea evurilor

20190117_140416

Stiu de multi ani aceasta carte. Daca este un lucru pentru care i-am multumit lui Doamne-Doamne des este acela ca l-am descoperit din timp pe Wayne Dyer si am putut sa-l citesc si sa-l ascult in engleza.

Am fost intrebata daca pot vedea in spate in ce punct s-a declansat schimbarea, intrezarirea lucrurilor care sunt mult mai importante pentru suflet. Ei bine, la mine a fost cand am aflat de Wayne Dyer. Cand mi-i mai greu, imi este suficient sa-l ascult.

Asa am dat si de Wisdom of the Ages, citita de el… si a fost o surpriza draga sa-i regasesc expresiile din engleza traduse. Intreaga carte are perle de intelepciune, cuvinte la care “sufletul iti bate din palme”. O recomand cu tat dragul…

Am ales sa redau doar o picatura.

din Increderea in sine

Acestea sunt glasurile pe care le auzim in singuratate, dar ele devin slabe si de-abia deslusite cand intram in lume. Peste tot societatea conspira impotriva umanitatii fiecaruia dintre membrii sai. Societatea este o companie pe actiuni in care membrii se pun de acord sa cedeze libertatea si cultura celui care mananca pentru a asigura mai bine painea fiecarui actionar. Virtutea cea mai cautata este conformismul. Aversiunea ei este fata de increderea in sine. Ea nu iubeste autenticitatea si creatorii, ci numele si obiceiurile.

Cel ce vrea sa fie om trebuie sa fie un nonconformist. Cel care vrea sa adune victorii nemuritoare nu trebuie sa fie stingherit de aparenta bunatatii, ci trebuie sa cerceteze daca e bunatate sau nu. Nimic nu e sacru pana la urma, numai integritatea mintii tale.

RALPH WALDO EMERSON

 

Eu sugerez ca cel mai bun mod de a folosi acest adevar profund al lui Emerson este sa invatati cum sa aveti o eficienta tacuta in viata. Nu e nevoie, adica, sa faceti declaratii publice legate de cum nu acceptati sa va conformati, ci sa aflati in schimb consolarea in mangaierea propriei forte interioare si sa mergeti mai departe ca un individ tacut care stie sa se bazeze pe sine insusi. (W.D.)

Sursa: Wayne W. Dyer – Intelepciunea evurilor

One thought on “Intelepciunea evurilor”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s