Femei inteligente, relatii sanatoase

20181204_195104

Femeile sunt atat de complexe, incat, daca intr-o zi spui ca ai cunoscut o minte feminina, ar trebui sa te indoiesti de sexul dumitale.

……………..

Exista trei grupe de baza de ferestre ale memoriei: cele neutre, care contin milioane de informatii numerice, adrese, date; ferestrele light, care alimenteaza placerea, bucuria, linistea, seninatatea, luciditatea; ferestrele killer, care stau la baza dispozitiei triste, a anxietatii, agresivitatii, irationalitatii si fobiilor. Unele ferestre din acest ultim grup sunt atat de puternice, incat eu le numesc ferestre killer power. Ele sunt citite si recitite si ne distrug cu usurinta linistea interioara, stima de sine si bucuria de a trai.

Eul, ca lider al psihicului, ar trebui sa invete sa rupa frontierele ferestrelor killer si sa patrunda in zonele ferestrelor light. Acesta este marele obiectiv al femeii inteligente.

…………

Dansul ferestrelor memoriei explica aparitia contradictiilor umane. Il fac pe omul calm sa fie stupid, pe unul generos sa fie egoist, pe unul amabil sa fie agresiv. Este extrem de important sa stii sa dansezi ca sa nu deranjezi in salonul existentei.

…….

Killer inseamna „asasin”. Ferestrele killer asasineaza sanatatea mintala, blocheaza Eul in calitatea lui de administrator al mintii, il impiedica sa fie liber sa dea raspunsuri inteligente. In toate tarile in care mi-au aparut cartile am recomandat sa se tina seama de faptul ca in momentele de maxima tensiune cel mai bun raspuns e sa nu se dea nici un raspuns. Cel mai bun raspuns consta in a nu reactiona sub impulsul fenomenului dat-incasat, in a aplica rugaciunea inteleptilor, tacerea proactiva. Nu e vorba de tacerea umila si servila, ci de aceea in care tacem pe dinafara si strigam pe dinauntru.

Atunci cand Eul striga in tacerea mintii noastre „Cine m-a suparat? De ce m-a suparat? Trebuie sa fiu sclavul acestei ofense? Cat valoreaza linistea mea?”, el se elibereaza din frontierele zonei killer si patrunde in frontierele zonei light, iese din temnita psihica favorizand functionarea Eului ca lider si stimuland administrarea emotiilor.

…………

….nevoia patologica de a fi cea mai bogata din cimitir…

…………..

Cei slabi agreseaza, cei puternici imbratiseaza.

Sursa : Augusto Cury – Femei inteligente, relatii sanatoase

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s