Calea barbatului superior 3

Nu forta femeia sa ia decizii

Un barbat renunta la responsabilitate daca se asteapta ca iubita lui sa ia intotdeauna deciziile singura si apoi sa fie raspunzatoare de rezultate. Aceasta atitudine reprezinta o nemanifestare a darului masculinitatii. O pune pe femeie in situatia de a-si spori propria masculinitate. E bine ca unele femei sa invete sa isi creeze capacitatea masculina de a lua o decizie si de a o respecta. Dar daca un barbat renunta la responsabilitatea lui de a oferi iubitei sale darul claritatii si hotararii masculine, atunci ea va deveni permanent incisiva, stangace si neincrezatoare in iubirea lui. Va inceta sa se abandoneze in iubire impreuna cu el, va inceta sa aiba incredere in capacitatea lui masculina si, in schimb, va deveni ea barbatul.

Iubita ta iti cere parerea, iar tu spui „Orice vrei sa faci, eu n-am nimic impotriva.” Aceasta e afirmatia unui prieten, nu a unui iuibit. Ca prieten, vreti sa va tratati corect si sa va lasati spatiu si independenta. Ca iubiti, tu si iubita ta sunteti mai mult decat prieteni. Jucati dinamica intreaga a polaritatii masculine si feminine. Nu ti-ar placea ca iubita ta sa fie o zeita si sa iti ofere darurile ei feminine? Pentru a le trezi, trebuie sa ii oferi darurile tale masculine. Unul dintre cele mai valoroase daruri masculine este capacitatea de a vedea toate optiunile si de a lua o decizie pe baza acestei viziuni de ansamblu a tuturor rezultatelor potentiale. (…)

Daca refuzi sa iti oferi darul masculin spunand lucruri de genul „Nu prea-mi pasa. Tu hotarasti”, atunci ea va trebui sa invete sa se bazeze pe propria ei capacitate masculina. Cu alte cuvinte, va incepe sa se increada in latura ei masculina mai mult decat in a ta. Atunci vei observa ca are din ce in ce mai putina incredere in tine pe toata linia. Va refuza sa iti cedeze chiar si sexual, pentru ca nu a putut sa se relaxeze si sa se increada in tine toata ziua; nu i-ai oferit claritatea si perspectiva ta masculina, prin urmare trebuie sa fie ea barbatul si sa si le ofere singura.

Ca exercitiu, ajut-o intotdeauna pe iubita ta sa ia decizii dandu-i parerea ta si spunandu-i care sunt alegerile tale, in acelasi timp aratandu-i ca o iubesti indiferent de decizia pe care o ia. De multe ori intuitia feminina va fi o baza mult mai buna pentru o decizie decat analiza ta masculina. Incurajeaz-o sa intuiasca situatia si sa aiba incredere in sentimentele ei. Dar de dragul polaritatii si al fericirii in intimitate, spune-i intotdeauna ce ai face tu si de ce, chiar daca esti de parere ca ar trebui sa hotarasca singura.

……………..

Femeia pare uneori ca vrea sa fie cel mai important lucru din viata iubitului ei. Totusi, daca este cel mai important lucru, atunci simte ca iubitul ei a facut din ea prioritatea numarul unu si nu e in totalitate devotat sau orientat spre dezvoltarea si slujirea divina. Va simti ca iubitul ei depinde de ea ca sa fie fericit si asta o va face sa se simta sufocata de nevoile si de caracterul lui agatator. O femeie vrea cu adevarat ca iubitul ei sa fie devotat in totalitate scopului sau cel mai inalt – si totodata sa o iubeasca intru totul. Desi nu ar recunoaste niciodata, vrea sa simta ca iubitul ei ar fi dispus sa sacrifice relatia lor de dragul scopului sau cel mai inalt.

…………………..

O femeie trebuie sa poata avea incredere ca preiei controlul daca ea isi relaxeaza latura masculina. Acest lucru e adevarat din punct de vedere financiar, sexual, emotional si spiritual. Barbatul nu trebuie sa faca toata treaba, dar trebuie sa fie capabil sa conduca, daca iubita lui vrea sa se relaxeze in feminitatea ei fara teama.

Sursa: David Deida – Calea barbatului superior

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s