Calea barbatului superior 2

Felul in care barbatul atinge si penetreaza lumea ar trebui sa fie acelasi fel in care o atinge si o penetreaza pe iubita lui: nu doar pentru castig personal sau placere, ci pentru a spori iubirea, deschiderea si profunzimea.(…)

Poti sa fii un sihastru si sa traiesti singur, departe de femeie si de lume. Dar daca alegi sa traiesti aici, in aceasta lume si printre femei, te vei simti adeseori prins in „capcana” de femeie si de lume daca tu insuti nu esti si nu ramai liber in mijlocul „sexului adevarat”, abandonandu-te in daruire, fara nici o retinere, dar sublimand si alchimizand totul in creuzetul iubirii pure si transfiguratoare. In orice imprejurare, aceasta este calea barbatului superior.

……………..

Prioritatea femininului, atat la barbati, cat si la femei, este circuitul iubirii in relatie. Prioritatea masculinului, atat la barbati, cat si la femei, este misiunea care duce la libertate. Pana la urma, libertatea adevarata si iubirea adevarata duc in acelasi punct: centrul nostru fundamental, Sinele. Totusi, calatoria masculinului si cea a femininului catre aceasta unitate a iubirii si libertatii Sinelui nostru sunt foarte diferite.

…………………..

Oricare ar fi caracteristicile scopului unui barbat, el trebuie sa improspateze mereu elementul transcendent vietii lui prin meditatie si retragere regulata. Barbatul nu ar trebui niciodata sa se piarda in detaliile vietii sale si sa uite ca, in fond si pana la urma, viata se rezuma la nimic altceva decat ceea ce este adevarul cel mai profund al clipei de fata. Sarcinile de indeplinit nu il fac pe barbat mai constient sau mai liber decat este el capabil sa fie in clipa de fata.

………………….

Femeia pare adesea sa testeze capacitatea barbatului ei de a ramane netulburat in adevarul si scopul lui. Il testeaza ca sa simta libertatea lui si profunzimea iubirii lui, sa stie ca e demn de incredere. Testele ei pot lua diverse forme: se plange, il provoaca, se razgandeste, se indoieste de el, il distrage sau chiar ii submineaza scopul sau autoritatea intr-un mod subtil sau nu foarte subtil. Barbatul nu trebuie sa creada niciodata ca testele iubitei sale se vor termina si viata lui va deveni mai usoara. Ar trebui mai degraba sa aprecieze faptul ca ea face lucrurile acestea ca sa-i simta puterea, integritatea si deschiderea. Ea doreste sa fie patrunsa de adevarul si iubirea lui cea mai adanca. Pe masura ce el evolueaza, la fel vor evolua si testele ei. (…)

Nu se termina niciodata. O femeie il va testa mereu pe barbatul ei pentru placerea de a simti puterea lui in iubire, capacitatea lui de a trece peste neplacere, perseverenta in adevarul lui si capacitatea de a impartasi cu ea acel adevar in iubire, chiar si atunci cand ea este nemultumita – mai ales atunci cand e nemultumita. Nemultumirea este inceputul placerii ei. Nu este critica adevarata, ci un test al starii tale de Shiva. Critica e dizolvata in totalitate in iubire de indata ce simte stapanirea de sine, puterea, veselia si fericirea ta in mijlocul loviturii.

Nu se termina niciodata. Acesta e secretul. Nu poti scapa de asta. Gasirea unei alte femei nu te va ajuta. Terapia nu te va ajuta. Dibacia financiara sau sexuala nu te va ajuta. Iubita ta te testeaza pentru ca te iubeste. Vrea sa simta adevarul tau. Vrea sa simta iubirea ta. Si vrea sa simta ca adevarul si iubirea ta sunt mai puternice decat intepaturile pe care ti le poate arunca. Pe urma poate sa se relaxeze si sa se abandoneze in universul iubirii polare barbat/femeie. Pe urma poate avea incredere in tine. Femeile cele mai iubitoare sunt cele care te vor testa cel mai mult. Ea vrea sa fii tu insuti si in orice manifestare racordat la Sinele tau etern liber, atotputernic, plin de beatitudine. Sa fii chiar Shiva.

Nu se va multumi cu mai putin. Stie ca acesta este adevarul despre tine. Stie ca in adancul inimii tu esti liber, esti Shiva. Daca esti mai putin de atat, te va chinui. Si, dupa cum stii, se cam pricepe la asta.

Totusi, daca scopul tau este sa fii liber, nu ai vrea sa fie altfel. Si vei lasa jocul ei magic sa continue, caci ea este Shakti.

……………………..

Daca te pomenesti vreodata punandu-i iubitei tale intrebari despre dispozitia ei proasta in timp ce ea inca mai este in acea dispozitie, deja esti pe drumul gresit. Mai intai, ofera-i iubire cu ochii tai, cu atingerea ta, cu miscarea ta si cu tonul vocii tale care canta cantecul iubirii din inima ta si numai dupa aceea, dupa ce legatura de iubire a fost refacuta, afla ce a mai ramas de discutat.

Sursa: David Deida – Calea barbatului superior

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s