Calea barbatului superior 1

Pentru mine a venit timpul lui David Deida. Aveam de demult aceasta carte, dar acum a fost sa fie. Si am inceput cu niste inregistrari de prin anii ’90 in care am gasit explicatii foarte faine in legatura cu femininul si masculinul din fiecare din noi, de cele 3 stadii ale barbatului si femeii si tipurile de relatii mai mult sau mai putin sanatoase in care ne bagam cu totii. Ce e diferit la el este felul in care explica spiritualitatea prin sexualitate. Multi strica tot punand-o in cuvinte.

Cunoscuta la noi este cartea “Calea barbatului superior”, pe care de asta data am citit-o prin ochii barbatului iubit. In lecturarea acestei carti m-am oprit adesea spunand “Dar asa face si el!” si l-am mai iertat o data de diliu ce-i… Sunt curioasa daca in momentul in care voi citi varianta pentru femei, Dear Lover, voi constata ca si eu fac bine. 🙂

Deocamdata, enjoy, ca viata bate cartea 😉

Daca femeia sugereaza ceva care schimba perspectiva barbatului, atunci el ar trebui sa ia o noua decizie bazata pe noua lui perspectiva. Dar nu ar trebui niciodata sa-si tradeze propria cunoastere si intuitie launtrica pentru a o multumi pe iubita sa doar pentru „a-i canta in struna”. Amandoi vor fi slabiti de o astfel de atitudine. Vor ajunge sa se urasca, iar invelisul de nesinceritate acumulata le va impovara iubirea, precum si capacitatea de a actiona si a se exprima liber.(…)

Totusi, daca renunti la decizia ta reala pentru a o urma pe cea a iubitei tale, atunci vei da vina pe ea pentru ca a gresit, daca va gresi, si te vei simti lipsit de putere daca va avea dreptate, pentru ca ti-ai negat ocazia de a actiona din inima si de a evolua prin greselile tale. Fii dispus sa iti schimbi parerea pe baza a ceea ce ar putea sa-ti dezvaluie iubita ta – prin cuvintele ei sau prin limbajul corporal si prin actiunile ei – si apoi ia-ti singur decizia, pe baza intelepciunii si cunoasterii tale intuitive launtrice. S-ar putea sa iei decizia corecta sau pe cea gresita, dar orice s-ar intampla, e cea mai buna atitudine a ta si iti vei intari capacitatea de a actiona mai intelept in viitor.

…………….

Fiecare barbat adevarat stie ca cel mai inalt scop al vietii lui nu poate fi redus la o anumita relatie. Daca un barbat da prioritate relatiei in defavoarea scopului sau cel mai inalt, se slabeste pe el insusi, aduce un deserviciu universului si o priveaza pe iubita sa de un om sincer care ii poate oferi o prezenta deplina, o stare de constiinta unitara, o personalitate nescindata.(…)

Misiunea ta este prioritatea ta. Daca nu iti cunosti misiunea sau menirea ta si nu ti-ai aliniat viata la ea, te vei simti, odata cu trecerea timpului, din ce in ce mai pustiit interior. Prezenta ta in lume va fi slabita, si la fel si prezenta ta langa femeia pe care o iubesti.  Data viitoare cand observi ca „cedezi” in fata iubitei tale, amanandu-ti misiunea si negand adevaratul tau scop doar pentru a petrece timp cu ea, opreste-te. Spune-i iubitei tale ca o iubesti, insa nu poti nega scopul inimii tale. Spune-i ca vei petrece 30 de minute, o ora sau un anumit timp cu ea absolut atent si prezent in totalitate, dar apoi trebuie sa te intorci sa lucrezi spre implinirea scopului sau misiunii tale.

Iubita ta va recunoaste si va fi mult mai implinita cu 30 de minute, o ora sau un anumit timp de atentie neimpartita si iubire seducatoare decat va fi cu cateva ore in prezenta ta slaba si divizata cand inima ta chiar nu are chef de asa ceva. Timpul petrecut cu iubita ta ar trebui sa fie un timp in care chiar vrei sa fii cu ea mai mult decat orice altceva din aceasta lume. Ori aceasta implica sa fii sincer, atent, lucid si foarte „prezent” in timpul pe care-l petreceti impreuna. Daca ai prefera sa faci altceva, ea va simti. Si amandoi veti fi nemultumiti.

Sursa: calea-barbatului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s