Istoria universala a femeilor

20180330_132346

O carte dura. O carte grea. O carte citita cu dintii inclestati si pumnii stransi. Istoria pe care n-am invatat-o niciodata, desi ar fi trebuit.

Barbatii domina istoria pentru ca ei scriu istoria. Eroi au fost multi, eroine, prea putine.

Dupa o astfel de carte ma bucur mult mai intens si constient pentru faptul ca m-am nascut cand trebuia si unde sunt privilegiata. Cateva secole mai devreme…dar ce zic, cateva decenii mai devreme si viata mea ar fi fost cu totul alta. Sau, acum 30 de ani dar nascuta un pic mai incolo pe harta ; m-as fi trezit executata pentru ca gandesc. Este cea mai buna dintre lumile posibile. Aici si acum. Poate fi ceva gresit si iremediabil diferit la mine, dar cel putin sunt libera sa fiu eu.

Oricine intelege intr-adevar miscarea feminista, sau cine cunoaste sufletul unei femei, n-ar putea face greseala sa creada ca femeia moderna lupta pentru voturi, pentru educatie si pentru independenta economica pentru ca vrea sa fie un barbat. Aceasta idee este inventia inteligentei masculine. Femeia lupta astazi, asa cum a luptat dintotdeauna de-a lungul veacurilor, pentru libertatea de a fi femeie.

Sursa: Rosalind Miles – Cine a pregatit cina cea de taina? – Istoria universala a femeilor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s