Fara granite I

fara granite

Este una din cele mai bune carti de psihologie transpersonala si constiinta pe care am pus mana in ultima vreme. Ken Wilber are o claritate in expunere si o vedere de ansamblu pe care putini o au. A reusit sa dea structura si coerenta informatiilor haotice ingurgitate de mine de-a lungul timpului….dar si experientele traite le vad in alta lumina acum.

Este printre primele carti ale lui si prima tradusa la noi. Am mai vazut o conferinta din 2017 in care vorbea de psihologia lui integrativa si e geniala abordarea lui. Simt ca acesta este pentru mine inceputul unei prietenii frumoase cu cartile lui, indiferent de limba in care sunt editate.

In postarile ce urmeaza voi reda cateva citate din carte cu care am ramas.

 

Adevarata practica spirituala nu este o tehnica pe care o aplicam douazeci de minute pe zi, doua ore pe zi sau sase ore pe zi. Nu este o metoda pe care o practicam o data pe zi, dimineata, ori o data pe saptamana, duminica. Practica spirituala nu este o activitate oarecare intre alte activitati; este baza tuturor activitatilor umane, sursa si confirmarea lor. Este devotamentul fata de Adevarul Transcendent trait, intrupat, intuit si practicat douazeci si patru de ore pe zi. A-ti cunoaste sinele inseamna a-ti dedica intreaga fiinta realizarii acestui sine in toate fiintele, in conformitate cu legamantul fundamental: „Oricat de mare ar fi numarul fiintelor, jur sa le eliberez; oricat de maret e Adevarul, jur sa-l implinesc.”

Sursa: Ken-Wilber-Fara-Granite-Abordari-Orientale-Si-Occidentale-Ale-Dezvoltarii-Personale

One thought on “Fara granite I”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s