Incredere si iubire

Dorinta de certitudine (financiara, in relatii, etc) te limiteaza mai mult decat crezi.
Din dorinta de certitudine renunti la suflet, la timpul tau, la descoperiri fascinante, la posibilitati noi care nu sunt evidente de la inceput.
Nu exista certitudini pe lumea asta. Sunt o iluzie. Lasa dorintele tale mici in urma. Viata are sa-ti ofere experiente mult mai bogate, mai splendide si mai marete decat poti sa-ti imagininezi tu mental.
Lasa orice dorinta de siguranta. Abandoneaza-te Vietii. Singura certitudine de care ai nevoie este increderea (in suflet, nu doar mentala) – increderea absoluta ca totul se aseaza in cel mai bun mod pentru tine, ca Viata are grija de tine, ca esti protejat si iubit de intreg universul, ca tot ce ai nevoie ai, o sa primesti, si mai simte ca esti Extraordinar, ca persoana.
Lasa lucrurile sa se aseze in cel mai natural mod. Nu forta nimic. Pastreaza mintea si sufletul deschis si flexibil. Lasa resursele si oamenii de care ai nevoie sa vina de unde le e lor mai usor sa vina, nu de unde te astepti tu. De fapt, nu mai avea nici un fel de asteptari. Tu doar simte si contientizeaza in sufletul tau ce ai nevoie, insa nu-ti seta modalitate prin care o sa vina la tine, lasa lucrurile sa se aseze cum le e lor mai usor.
Doar lasa-te purtat (la propriu) de catre sufletul tau, mergi unde simti, fa ce simti, fii gata sa lasi totul in spate si sa descoperi lumi noi.

Si cel mai frumos este ca atunci cand ai incredere ca primesti ce ai nevoie, asa si se intampla.
Cand nu te mai stresezi legat de bani, insa ai incredere deplina ca o sa ajunga cumva la tine, viata iti ofera cele mai bune surse, la care nu te-ai fi gandit vreodata. Increderea deplina nu e mentala. Increderea deplina e atunci cand simti cu totul sufletul ca ceva ce ai nevoie sa se intample e ca si realizat, si te bucuri de asta, si esti recunoscator , ca pentru un fapt deja implinit.
Cand nu mai esti stresat daca esti in siguranta unde mergi, incepi sa fii in siguranta oriunde mergi.
Cand nu mai cauti certitudinea in relatii, incepi sa te bucuri si sa pretuiesti la maxim fiecare moment, pentru ca nu stii daca va mai fi altul maine, sau peste o saptamana.
Si fiindca ambii pretuiti fiecare clipa, asta tinde continue natural mai mult, decat daca ai fi fortat.

Cand realizezi ca nimic nu e sigur imprejur, si totusi TU esti impacat(a) cu asta, si te bucuri de fiecare moment, si esti recunoscato(a)r(e) pentru tot ce ai primit, magia se intampla.

……………….

“Dragostea” e de 2 feluri: Dorinta si Daruire. Sunt doua sentimente opuse.

Dorinta fata de celalalt, de “a-l avea/a o avea”, numita si pasiune, daca e simtita timp indelungat fara a fi satisfacuta, il face pe celalalt, care e “obiectul” dorintei, sa se simta stors de energie, vlaguit, nefericit. Am simtit personal, pe piela mea, efectul asta de multe ori, e un sentiment foarte neplacut, deoarece cel/cea care te “vrea”, tot obtine o bucatica din tine, daca nu fizic, macar energetic tot “rupe” din tine.

Opusul acestui sentiment este dorinta de a DARUI celuilalt, de a-i OFERI alinare, fericire, momente frumoase, de a-l incuraja, ridica, etc. Asta poate fi numita Dragoste ADEVARATA. Celalalt se simte atunci (chiar si fara a sti de ce) fericit, plin de energie, prinde aripi, pentru ca el/ea primeste energia pe care tu i-o trimiti/oferi.

Per total, e importanta si pasiunea si dorinta de a darui, insa in proportie mult mai mare dorinta de a darui decat dorinta de a “avea”. Pentru mine personal, 70%/30% e perfect.

Deci, rezum, cand vrei pe cineva, insa celalalt nu raspunde chemarii tale, iar tu continui sa il/o vrei, il “furi”, “vapirizezi” energetic. Cand, in schimb, doar ii doresti tot binele din lume, ii trimiti din energia ta, il/o “umpli” cu energie.

Asa ca dragilor si dragelor, sa facem bine celorlalti, mai putin sa “te am” si mai mult “sa-ti daruiesc”

……………………..

Exista doua lumi diferite, care exista paralel.
Una e lumea Dorintelor de a primi.
Alta e lumea Iubirii pure si adevarate, de a dărui.
Aceste lumi par asemănătoare, insa sunt opuse ca esența.

Multi vorbesc de iubire, insa de multe ori vorbim doar de dorintele noastre de a “avea” pe cineva alaturi, de a primi afectiune si atentie, de a ne simti doriti, etc.
Aia nu este iubire. Ala e doar golul nostru din interior care se vrea acoperit. Aia e o iluzie care niciodata nu o sa te faca implinit, si o sa suferi in final de fiecare data.

Iubirea adevarata include si dorinta? Nu, nu include. Dorinta e doar dorinta, nu iubire. Poate exista iubire sincera si libera intre doua persoane, si sa traiasca ambii momente magice impreuna? Da, poate.

Iubirea sincera nu are nici o dorinta in ea, in afara dorintei de a darui si a lasa complet liber pe celalat!
Iubirea pura cauta doar binele celuilalt, fara asteptari, fara conditii. Total si absolut!

Am sa incerc sa ilustrez cam cum arata iubirea adevarata:

Te-ai simtit vreodata atat de plin(a) de iubire si fericire, incat ti-a venit sa zambesti si sa imbratisezi pe orice om care se apropie de tine? Ii doresti sincer tot binele din lume si ii oferi caldura sufletului tau, fara a selecta cine si care!

Te-ai simtit vreodata atat de minunat alaturi de o persoana, incat timpul a disparut si tot ce exista era momentul acela? atunci nu mai exista trecut sau viitor, nu mai exista asteptari fata de maine, pentru ca nu exista nici un maine!

Te-ai daruit complet, cu toata deschiderea si iubirea, fara a sti daca urmeaza o data viitoare, fara a astepta ca sa urmeze o continuare, insa liber(a) si impacata(a) in acelasi timp cu asta?

I-ai dorit cuiva tot binele din lume si l-ai lasat liber sa plece, daca era spre binele lui/ei, si te-ai bucurat de faptul ca o sa-i fie mai bine acolo unde pleaca?

Sau iubirea mamei fata de copil. La majoritatea mamelor, orice ar face acel copil, cat de urat, mama oricum o sa aiba grija de el si o sa-l sustina pe termen lung.

Asta e iubirea pura, si e dincolo de cuvinte. Poate fi doar traita si simtita.

Elibereaza-te de orice dorinte. Elibereaza-te orice atasamente. Elibereaza-te de orice asteptari.
Si traieste in momentul prezent, fii recunoscator pentru orice suflet care il intalnesti, pentru fiecare clipa magica petrecuta alaturi de cineva, fara a-ti dori sa mai urmeze neaparat o “continuare”. Daca e sa se lege natural, sa fie, daca nu – nu.

Doar atunci ramane frumusetea pura si superba a iubirii adevarate, cand te bucuri si esti recuoscator pentru fiecare moment, si doar cauti sa impartasesti feciricirea ta cu altii/altul/alta.
Atunci e libertatea adevarata, pentru ca te eliberezi de toate asteptarile si dorintele care iti pot provoca suferinta. E doar… fericire, recunostinta si iubire.

Da, poate fi dificil pana ajungi sa traiesti asa. Insa merita. Pentru ca e un extaz dincolo de cele mai frumoase fantezii care le-ai putea avea.

Iubire si libertate!

……………….

“Fiecare femeie, pe langa frumusetea fizica, mai are un tip aparte de frumusete. E acea lumina interioara, acel izvor de dragoste, acel extaz al sufletului beat de iubre si libertate, frumusete pe care o nu o poti vedea instant. Umple-o pe femeia ta de iubire, ofera-i atata dragoste pana nu mai poate cuprinde si apoi priveste-o cum infloreste ca un boboc de lalea, cum straluceste ca cea mai lumnoasa stea si isi revarsa asupra ta dragostea ca un râu… E frumos sa-i oferi flori unei femei. E si mai frumos s-o faci sa infloreasca. Iubiti si fiti iubiti!”

 

 

                                                                                                                                      Dan Vi

One thought on “Incredere si iubire”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s