Vietile Maestrilor II

spalding-vietile-maestrilor

“Chiar dacă omul nu reuşeşte de la început, el trebuie să fie hotărât şi să persevereze. Acesta este exerciţiul de voinţă, strigătul încrederii în sine, expresia credinţei care conduce puterea spre ideal. Nu se atinge niciodată un ideal fără ca puterea să fie dirijată în mod conştient spre el, fără să exersăm voinţa.

Cu toate acestea, dacă idealul nu ar fi o voinţă ideală, aceasta i‑ar fi fatal. Trebuie ca voinţa ideală să fie tot atât de utilă ca şi idealul, căci altfel sufletul nu poate elibera puterea pe care voinţa ar vrea s‑o dirijeze. Voinţa de a fi servit în loc de a servi tu pe ceilalţi provoacă întoarcerea curentului vital împotriva individului însuşi. Voinţa de a servi menţine fluxul curentului vital prin suflet şi întreţine procesul care dă strălucire individualităţii.

Voinţa de a servi dă un scop viziunii şi permite iubirii să se manifeste în viaţă. Cum s‑ar putea exprima iubirea dacă ea nu ar trece prin acela care exprimă viaţa? Dacă ea trece prin conştiinţă, întregul organism răspunde şi face să vibreze fiecare celulă prin iubirea pe care o exprimă. Atunci corpul se armonizează, sufletul capătă strălucire, gândirea se iluminează, ideile capătă putere de pătrundere, devin sclipitoare, vii, precise. Cuvântul capătă putere de afirmare, de adevăr, devine constructiv. Carnea se regenerează, se purifică, se însufleţeşte. Toate activităţile se armonizează şi lucrurile apar în adevărata lor lumină.

EU SUNT se exprimă prin Eu şi Eului nu‑i mai este permis să‑l suprime pe EU SUNT. Dacă trupul nu ascultă de spirit, cum ar mai putea să exprime el Spiritul? Inteligenţa conştientă trebuie să dorească şi să caute Spiritul în scopul de a cunoaşte puterea Spiritului. În felul acesta omul învaţă că Spiritul este împlinirea necesităţii. Spiritul îşi atinge expresia supremă atunci când i se permite să satisfacă nevoile altora. Porţile îndărătul cărora se află rezervele Spiritului se deschid atunci când dorim să ajutăm şi în felul acesta le permitem să se reverse spre alţii. Voinţa de a servi este cea care deschide tuturor rezervele nelimitate ale lui Dumnezeu şi face să înflorească sufletul.”

Vietile Maestrilor nu este altceva decat transcrierea unei calatorii intreprinse in Tibet de Baird Spalding, in fruntea unei expeditii americane. Datorita extraordinarelor intamplari relatate, autorul era intrebat adesea daca aceasta carte este fictiune sau rezultatul unei calatorii reale. Spalding raspundea intotdeauna: „Fiecare sa ia din cartea mea ceea ce este bun pentru el si sa creada ceea ce convine gradului sau de evolutie”.

Sursa: Baird Spalding – Viețile Maeștrilor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s