Ce vrei de la mine?

èliade

Gandeste-te bine ce vrei de la mine.

Iubire sau evolutie?

Pentru ca de la mine nu le poti avea pe ambele.

Stiu ca poate te tenteaza prima varianta dar te rog nu te grabi. Poti alege sa primesti iubire de la mine. Si stiu ca ai nevoie. Stiu ca vrei sa te accept exact asa cum esti acum, cu bune si rele. Ca ai nevoie sa te tin in brate si sa te asigur ca nimic rau nu se va intampla. Sa te ascult cand imi spui despre visurile dar si nesigurantele tale. Sa fiu alaturi de tine la bine si la rau, sa ma lupt cu lumea pentru tine si sa poti sa simti liniste sufleteasca cand te gandesti ca te poti baza pe mine oricand vei avea nevoie. Sa stii ca avandu-ma pe mine, nu vei mai simti niciodata singuratatea.

Acum, gandeste-te la cealalta optiune. Evolutia.

In cazul in care alegi asta, viata ta va fi mai grea la inceput. Voi fi oglinda perfecta pentru tine si ca un arbitru impartial, iti voi spune toate greselile tale. Nu te voi accepta asa cum esti si iti voi cere permanent sa cresti. Sa iti rezolvi problemele dezvoltandu-ti abilitati prin munca. Multa munca. Iti voi cere rezultate si nu va fi nimeni altcineva responsabil decat tu. Iti va fi greu. Vor fi zile si nopti in care ai face orice pentru o picatura de iubire si ea nu va veni. Vei dispera. Si in fiecare dimineata vei avea un singur lucru de facut: sa continui munca.

Dar intr-o zi, dupa ce ma vei ura pe mine si intreaga viata pentru ca nu ai simtit iubirea, acceptarea si imbratisarea, te vei uita la tine, la tot drumul parcurs, la toate problemele depasite si vei simti ceva ce nu ai mai simtit niciodata pana atunci. Va incepe sa iti placa de tine, vei simti un fel de admiratie fata de tine insuti.

Si intr-o dimineata, inainte sa pleci la munca din nou, privind in oglinda, vei zambi cu o liniste nou descoperita in suflet si iti vei da tu tie o imbratisare. Si in acel moment, vei intelege ca ai fi putut alege calea aparent mai usoara, in care sa accepti iubirea mea, insa in secunda in care eu as fi plecat din viata ta ai fi ramas cu toate slabiciunile, cu toate fricile si lipsurile tale si ti-ai da seama ca esti o victima neajutoarata ce traieste intr-un iad in care fiecare este prea preocupat de propria viata, ca nu e nimeni care sa iti poata oferi iubire la nesfarsit.

Decat tu.

Vei intelege ca alegand calea mai grea la inceput, calea evolutiei si a responsabilitatii personale care nu iti mai permite niciodata sa fii o victima, ti-ai dat o sansa pentru a descoperi cat de multa putere si iubire se afla deja in tine.

Si poate, undeva pe drum, cand nu mai ai nevoie de iubirea mea, putand sa apreciezi cu adevarat darul acesta nepretuit pe care ti l-am oferit, capacitatea de a nu mai avea nevoie de nimeni si de a-ti purta de grija, ne vom putea oferi reciproc si celalalt lucru care ne-a lipsit atat de mult.

Iubirea.

Asa ca alege cu grija.

In incheiere, gandeste-te la urmatorul lucru. Omul are nevoie de ambele in viata lui. Si de iubire si de evolutie. Daca ai descoperi iubirea din tine, de la mine nu ai mai avea nevoie decat sa fiu cineva care te provoaca sa fii un om mai bun. Daca in schimb eu iti ofer iubirea, si tu te cuibaresti in ea ca intr-o dulce uitare, cine mai ramane sa te provoace sa evoluezi?

Si daca nu evoluezi, ce faci cand nici eu si nici iubirea mea nu mai suntem sa te salvam, cand ramai din nou doar cu marile dureri si suferinte ale vietii?

Sursa: Pera Novacovici- Cartea Alfa – volumul 3

 

4 thoughts on “Ce vrei de la mine?”

  1. despre ce iubire o vorbi dl Novacovici si despre ce fel de evolutie?
    cine a mai auzit de evolutie fara iubire sau de iubire fara evolutie?

  2. pana la urma e vorba de ordinea in care apar, nu ca s-ar exclude reciproc…si cu domnul meu e la fel si, din punctul meu de vedere, are mare dreptate Pera 🙂

  3. Iubirea nu este o joacă de v-ați ascunselea…Este o energie uriașă, este temelia Universului, asupra cărei nu ai nici un control. Nu vine și nu pleacă la ordinal nimănui. ea vine când sunt întrunite toate condițile de manifestare ale acestei energii, când găsește locul deschis, curat, luminous, când este așteptată, nu obligată, când ești volnerabil, nu când ai scopuri și ambiții, când lupți pentru satisfacerea ego-ului…Repet…NU POATE FI CONDIȚIONATĂ de nimeni și nimic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s