Relatie prin meditatie

church

Meditația este doar împotriva falsei iubiri.

Falsul va dispărea, și aceasta este o condiție de bază pentru ca realul să apară. Falsul trebuie să plece, falsul trebuie să te golească complet; numai atunci ești disponibil pentru ceea ce este real. Deci pentru câteva zile uită de toate relațiile.

Al doilea lucru, care este de asemenea un foarte mare pericol, este că poți să faci din asta un stil de viață. S-a întâmplat atâtor oameni. Ei sunt în mănăstiri – călugări bătrâni, oameni religioși tradiționaliști care au făcut din a nu fi într-o relație de iubire un stil de viață. Ei cred că iubirea este împotriva meditației, și meditația este împotriva iubirii. Asta nu este adevărat. Meditația este doar împotriva falsei iubiri, dar este total pentru iubirea adevărată.

Odată ce ești așezat, când nu mai poți să mergi mai departe în interior, ai atins miezul ființei tale, piatra de temelie, atunci ești centrat. Brusc energia îți este disponibilă dar acum nu mai ai nicăieri unde să te duci. Călătoria exterioară s-a oprit când ai început să meditezi, și acum călătoria interioară este de asemenea completă. Ești așezat, ai ajuns acasă.

Această energie va începe să se reverse. Este un tip cu totul diferit de mișcare, calitatea ei este diferită; pentru că nu are nicio motivație. Înainte mergeai spre ceilalți cu o motivație; acum nu va mai exista una. Vei merge pur și simplu spre ceilalți pentru că ai prea mult de împărtășit.

Înainte mergeai ca un cerșetor, acum vei merge ca un împărat. Nu înseamnă că ești în căutarea vreunei fericiri de la cineva; aceasta o ai deja. Acum fericirea este prea multă. Norul este atât de plin încât ar vrea să plouă. Floarea este atât de plină încât ar vrea să călătorească cu vântul ca parfum și să se ducă până la capătul lumii. Este o împărtășire.

Un nou tip de relație a venit în existență.

Să o numești relație nu este corect, pentru că nu mai este o relație; mai degrabă este o stare de a fi. Nu înseamnă că tu iubești, ci că ești iubire.

Așa că nu fi descurajat sau să faci un stil de viață din asta; este doar o fază trecătoare. Renunțarea este o fază trecătoare – celebrarea este țelul vieții, renunțarea este doar un mijloc. Sunt momente când trebuie să renunți; ca atunci când ești bolnav și doctorul îți spune să postești. Postul nu o să fie un stil de viață. Renunță la mâncare, și odată ce ești sănătos, bucură-te de ea din nou – și vei putea să te bucuri de ea mai mult ca niciodată. Nu face din post viața ta. A fost o fază trecătoare, era necesară.

Doar postește puțin cu iubirea și relațiile, și în curând vei fi capabil să te miști din nou, din nou prea plin de energie, și să te miști fără motivație. Atunci iubirea este frumoasă…

Osho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s