Iubire si scantei

aivanhov

Ce este iubirea: sa saluti cu iubire, sa mergi cu iubire, sa vorbesti cu iubire, sa privesti cu iubire, sa respire cu iubire, sa muncesti cu iubire…

…………………..

Un Initiat nu doreste sa aiba legaturi cu natura inferioara a oamenilor, cu personalitatea lor. El stie ca in pivnitele unei case gasim mereu sobolani, mucegai, si ca va simtiti mai bine daca urcati la etajele superioare.. spre deosebire de oamenii care nu vaneaza decat defectele celorlalti si se reunesc chiar ca sa vorbeasca despre acest lucru, un Initiat cauta la toti aceia pe care ii intalneste scanteia divina ingropata in fiinta lor, ca sa o poata lega cu Tatal Ceresc  si cu Mama Divina… El face astfel o lucrare asupra discipolilor sai: el se ocupa de aceasta scanteie divina ce incepe sa se trezeasca si de aceea discipolul isi iubeste Maestrul, fiindca un Maestru se adreseaza la ceea ce este mai bun in el.

Iar voi, la randul vostru, cand intalniti o fiinta umana, trebuie sa va ganditi sa descoperiti aceasta scanteie ascunsa in ea, Eul sau superior, pentru a o ajuta sa stabileasca o legatura cu Dumnezeu. Iata forma de iubire cea mai evoluata, cea mai inalta: sa stii sa te legi numai cu scanteia divina din fiecare creatura, ca sa o alimentezi, sa o intaresti. Nu trebuie sa va temeti, nici sa va pierdeti timpul studiind-o inainte de a o iubi, pentru ca aceasta scanteie este pura… Daca este vorba despre personalitate, este mai bine sa o cunoasteti inainte de a o accepta, dar trebuie sa acceptati imediat scanteia divina care straluceste in fiecare fiinta.

Sursa:  Omraam Mikhael Aivanhov – Yoga nutritiei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s