Cand iubesti II

meditation

“Separat impreuna” 🙂

Capacitatea de a fi singur este capacitatea de a iubi. Este posibil sa ti se para paradoxal, insa nu este. Este un adevar existential: numai acei oameni care sunt capabili sa fie singuri sunt capabili de dragoste, sunt capabili sa impartaseasca, sa patrunda in profunzimea celuilalt – fara sa-l posede pe celalalt, fara sa devina dependent de celalalt ca un drog. Oamenii de acest gen ii permit celuilalt o libertate absoluta, deoarece stiu ca, daca celalalt va pleca, vor fi la fel de fericiti cum sunt acum.

Si atunci de ce vor sa fie impreuna? Nu mai este vorba despre o nevoie, este vorba despre un lux. Incearca sa intelegi. Oamenii reali se iubesc unii pe altii ca lux; nu este o necesitate. Se bucura impreuna de ceea ce isi impartasesc: au foarte multa bucurie pe care vor sa i-o transmita si altcuiva. Si stiu cum sa foloseasca viata ca pe un instrument solo.

Solistul la flaut stie cum sa se bucure numai de flautul sau. Iar daca ajunge sa intalneasca un interpret la tobe, un solist la tobe, le va face placere sa fie impreuna si sa creeze o armonie. Amandoi se vor bucura de ea: fiecare isi va revarsa bogatia asupra celuilalt.

Sursa: Osho – Cand iubesti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s