Separarea, initierea si intoarcerea

light

Povestea Eroului:

In faza de separare, eroul se simte singur, cu toate legaturile taiate, ca si cum Creatorul l-ar fi abandonat. De aceea, el isi construieste un mecanism de autoaparare pentru a-si proteja inima extrem de sensibila.

In faza de initiere, el se confrunta cu temerile sale, cu umbra sa psihologica, si in ultima instanta reuseste sa isi transceanda defectele cele mai mari. In acest fel, el atinge triumful sau iluminarea – ascensiunea spirituala in lumea cunoasterii pure, in care intalneste iubirea pura pe care a cautat-o intotdeauna sub forma Elixirului Nemuririi, care acum ii sta la dispozitie.

In faza intoarcerii, el se intoarce la viata sa obisnuita si o transforma, folosindu-se de noua intelegere la care a ajuns. Chiar daca persoana iubita moare pana la sfarsitul calatoriei sale, el realizeaza ca nu este si nu poate fi vreodata singur. Eroul invata sa se iubeasca pe sine si obtine astfel tot ceea ce isi doreste inima sa, ajutandu-i pe altii care se afla in acelasi proces al cunoasterii de sine.
(…)
Ori de cate ori vedem sau ascultam aceasta poveste in cantece, poeme, carti, piese de teatru, seriale de televiziune si filme, noi ne simtim inspirati si emotionati pana la lacrimi. In adancuri, noi stim ca aceasta este povestea noastra, Cartea Vietii noastre, si ca finalul va fi cu siguranta unul fericit. Incepem astfel sa ne trezim din visul nostru.

sursa: David Wilcock – Cheia sincronicitatii

Ma frapeaza ce general valabila este aceasta poveste…Separarea de sursa, initierea in aceasta viata, intoarcerea la sursa…Sau, in viata de zi cu zi…separarea de lume, initierea in singuratate, intoarcerea in lume pentru a aplica cele invatate…Imi explica simplu propria-mi chemare din ultima vreme. SImt ca e ceva ce-mi scapa, ceva ce numai prin separare pot afla si initia, pentru a fi de ajutor in jurul meu… Sunt lucruri mult mai importante in viata asta decat roboteala spalata pe creier…Mi-i spiritul flamand…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s