Cand nu ne vorbim II

iei

 

Extraordinar este ca nu ii poti cere celuilalt nimic. Nu-i poti cere omului pe care l-ai lasat sa te cotropeasca cum sa te cotropeasca. Nu-i poti cere sa umble prin tine descult, caci asta ar insemna sa te menajezi. Iubirea nu are cale de mijloc. E nuda. Omului aceluia nu trebuie sa ii ceri. Pe omul acela trebuie sa il ajuti sa simta ce sa iti dea, cum sa calce prin tine, cum sa te cunoasca fara a te zdrobi. Nimeni, in afara ta, nu te cunoaste mai bine. Nimeni nu are de unde sa stie ce te doare si ce nu te doare. Poate, daca ai noroc, sa te intuiasca, dar atat. Si totusi, nu poate sa stie daca acolo unde el calca e carare de munte printre stanci, printre flori sau printre lacrimi.

…….

Fantezii erotice? Dragostea dintre noi o ia mereu inainte. Daca o sa ramana vreodata in urma, daca o sa inceteze vreodata sa ma surprinda, atunci am sa ma gandesc si la fantezii. E ca si cand ai gasit laguna vietii tale si incerci sa-ti imaginezi un loc frumos. Imaginatia mea traieste prin noi doi, se concretizeaza.

………..

„Cat o sa te mai incapatanezi pana o sa traim cu adevarat?”…pai astea sunt bucati din Rai. Nu-ti mai trebuie nici mancare, nici somn, nici odihna, nimic din ce-i pamantesc cand te urci astfel la cer. Si aerul de ieri, ingemanarea dintre iarna si primavara, cand nu este nici prea cald, nici prea frig, de parca cele doua anotimpuri si-au propus sa faca dragoste si sa ne desfiinteze. Sublim? Oare asta e cuvantul potrivit? Nu cred ca s-a inventat inca vreun cuvant pentru cat de frumoase sunt clipele cu tine. Ce importanta are daca este ciclic sau nu? Daca ne impacam, daca ne despartim si tot asa, de nenumarate ori, cand stim amandoi ca revenirea este inevitabila, ca ne suntem aer si ca nu putem trai separati asa, la infinit.

……………………….

Cand aveam trei ani, am intrebat-o pe mama de ce nu poate inima mea sa bata o singura data. Si mama mi-a raspuns: „Daca ar bate o singura data, n-ar mai exista golurile dintre batai”. Si de ce as avea nevoie de golurile acestea, am intrebat-o apoi? Si ea mi-a raspuns: „Pentru ca intr-o zi, cineva sa vina si sa le umple.”

…………….

Singura incredere pe care o ai e data de tine. Nu iti ajunge o viata sa te cunosti pe tine, daramite sa te cunosti prin celalalt. Mie mi se pare o aventura de necomparat cea a curajosilor care sunt nebuni si traiesc in doi, isi sunt suficienti unul celuilalt si se cauta fara sfarsit. Mie asta mi-ar placea sa traim. Sa nu ne terminam niciodata, sa ne alergam, sa ne imbrancim, sa ne pierdem si iar sa ne gasim, sa ne distrugem, sa ne recream. Nu cred ca poti sa arunci o undita si cu ea sa prinzi mai multi pesti. Omul are un suflet. Si cred ca un suflet nu se poate imparti. Se poate da unei fiinte, doar unei singure fiinte, un timp. Nu vreau sa cred in promisiuni sau vise.

…………………………

Cand iubesti, nu-ti mai apartii.

………………………………………..

„ne-am zburat”

……………….

 Uneori cuvintele nu trebuie sa existe, caci, daca exista, strica. Uneori vorbesti fara cuvinte. Uneori cuvintele ranesc pentru ca se revolta. Uneori cuvintele trebuie sa taca, sa faca liniste si sa asculte cum vorbeste tacerea. Uneori cuvintele se rostogolesc in saruturi si nu se mai numesc vorbe, ci taina. Sarutul unei mangaieri. Sa se sarute doua maini, sa se certe doua maini, sa-si povesteasca doua maini. Mangaierea unei taceri. Sa se mangaie doua priviri. Sa se atinga doua priviri. Sa se  dezmierde doua priviri. Nu stiu sa vorbesc despre dragoste prin cuvinte.

Sursa: Chris Simion – Ce ne spunem cand nu ne vorbim

 

3 thoughts on “Cand nu ne vorbim II”

  1. nu există iubire. frumos ar fi sa fie…dar nu. avem senzatia ca iubim și ne hranim cu senzatii. pentru o luna…un an…doi trei patru…o viata. O viata cand ne obisnuim si incepe sa se si numeasca „obisnuinta” (sub paravan de „respect”). suntem nascuti sa furam aripi.

  2. totul e iubire sub diferite forme de manifestare…ce descrii tu e o forma inferioara, de aceea nici nu dureaza…

  3. Ce frumos spus si stiintific: paragraful 4 :)…”golurile” imi aduc aminte de semiconductori, dar apoi ultima fraza e rupta din alt film…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s