Fetiţă vs. Femeie

DSC02894

Recunosc…din cand in cand sunt doar o fetita frumoasa… Am crescut incetuc in bratele tale…Acum sunt pe la mijloc…

Da’ si cand ma fac mare mare de tot… 🙂

1. O fetita arunca cu istericale. Cand nu se simte bine, e suparata sau nervoasa, reactioneaza exact cum facea cand era copil cand nu se intelegea cu parintii. Asta adesea consta in strigate, imbufnare, a pedepsi prin a nu vorbi cu acea persoana, a fi pasiv-agresiva si/sau pedepsitoare. Femeia inca simte emotiile de a fi suparata / a simti neplaceri, dar si-a cultivat abilitatea de a raspunde versus a reactiona. Pune  problema pe masa, ca un adult, si comunica clar ceea ce o deranjeaza.

2. O fetita se percepe pe sine ca o printesa si crede ca oamenii ar trebui sa o trateze in concordanta cu asta. I se cuvine, i se datoreaza, si deci asteapta mai mult decat apreciaza. Femeia are standarde (ceva de care se tine ea insasi) si nu asteptari (ceva ce proiecteaza catre altii).

3. O fetita se foloseste de frumusetea ei ca de o moneda de schimb si este valoarea ei de baza. O fetita s-ar putea sa se fii obisnuit intr-atat sa fie validata prin aspectul si sexualitatea ei, incat foloseste frumusetea ca principal instrument pentru a obtine ce vrea in viata. Femeia stie ca valoarea ei este dincolo de aspectul fizic. O femeie se bazeaza in viata pe  inteligenta ei, pe puterea ei, pe integritatea ei, pe valorile ei, pe contributiile ei, pe umanitatea ei.

4. O fetita se bazeaza pe barbat ca strategia ei financiara. Femeia planifica sa fie independenta financiar – se bazeaza pe … ea insasi. Si daca se intampla sa ajunga intr-o dinamica relationala unde partenerul considera normal sa aiba rolul principal in a  pune painea pe masa, este considerat un bonus, nu o finalitate urmarita de la inceput.

5. O fetita percepe lumea din perspectiva lipsei. Ea concureaza si chiar va calca pe capete pentru a obtine resurse sigure sau un partener. Femeia ajuta alte femei. Ea stie ca este indeajuns pentru fiecare si alege calea integritatii pentru a obtine ceea ce vrea.

6. O fetita nu poate fi deranjata cu activitati domestice si este mandra de faptul ca nu stie sa gateasca sau sa faca curatenie. Femeia intelege ca a fi gospodina nu este o datorie, dar intelege si ca e o modalitate de a avea grija de sine si de altii. Mai intelege ca in eventualitatea in care vrea sa-si construiasca o familie, a avea pe cineva in casa care sa poata contribui la treburile domestice este important.

7. “O fetita vrea atentie, Femeia vrea respect. O fetita vrea sa fie adorata de multi. Femeia vrea sa fie adorata de unul.” Anonim

8. O fetita nu-si respecta trupul. Inca nu a inteles ca trupul si inima ii sunt sacre, si ca este important sa aiba grija cum si-l trateaza si cu cine-l impartaseste. “O fetita pretuieste gentile, diamantele si colectia ei de pantofi ca cele mai importante posesiuni. Femeia isi pretuieste sanatatea, constiinta de sine si talentele ei pe post de cele mai importante bunuri. (N. Mah)

9. Femeia isi face timp pentru a reflecta la tipul de fiinta umana ce vrea sa fie,  exemplul pe care vrea sa-l lase in urma si viziunea supra vietii sale. S-a gandit la valorile ei si la ceea ce acestea inseamna. O fetita nu si-a stabilit inca valorile morale ce sa o ghideze si , in consecinta, este adesea inconsecventa. “Dupa ce iti petreci timpul cu o fetita, te simti epuizat pentru ca ea ia mai mult decat da. Dupa ce-ti petreci timpul cu o femeie, te simti revigorat, pentru ca hraneste cu posibilitate si pasiune pentru viata.” – N. Mah

10. O fetita are o lista care prioritizeaza calitati superficiale deasupra a orice altceva. Iata un exemplu cum ar putea arata lista: sa arate bine, sa poarte blugi stramti, sa fie peste 1.90 m, bogat…Aceata e lista pentru ceea ce cauta femeia: foarte integru , inteligent, bun / bland, bun comunicator, pregatit emotional…

Ei bine, multe din aceste diferente necesita timp pentru a-ti da seama daca este o femeie matura sau nu. Oricum, un filtru rapid care te poate ajuta sa-ti dai seama de la inceput este:

11. O fetita se joaca. Femeia, nu. (n.b. jocuri mentale)

“O fetita sare de la un cerc social la altul, isi face prietenii rapide care nu dureaza. Femeia isi pretuieste prieteniile profunde si creste relatiile cu timp, recunostiinta, energie si atentie.” – Nadia Mah

Sursa , traducere aproximativa Adriana Oltean

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s