Magia divina II

pendulum motion

sursa foto

…transmutare prin…

Legea neutralizarii

Sunt doua planuri generale ale constiintei: planul inferior si cel superior. Va puteti ridica in planul superior si, deci, scapa de oscilatia pendulului ritmic din planul inferior. Acest lucru se face cu ajutorul legii neutralizarii, care presupune sa constientizati bine efectul pe care il are principiul ritmului asupra starilor voastre mentale. Fara aceasta constientizare, va supuneti in continuare oscilatiilor de pendul ale starilor mentale si de spirit, fara a sti de ce.

Legea neutralizarii este similara cu situatia in care ne ridicam deasupra unui lucru, pe care il lasam sa treaca pe dedesubt. Va polarizati la polul dorit, iar apoi refuzati sa participat la oscilatia inapoi. Acest lucru va ajuta sa ramaneti stabili si sa nu fiti afectati in momentul in care pendulul mental oscileaza inapoi, de-a lungul planului subconstient.

Toate persoanele care au dobandit un oarecare nivel de autostapanire fac acest lucru, mai mult sau mai putin constient. Pentru ca refuza sa lase ca starile lor mentale si de spirit negative sa-i afecteze, acesti oameni aplica legea neutralizarii. Cu toate acestea, maestrul duce acest lucru la un nivel mult mai avansat. Prin folosirea vointei, maestrul obtine un grad constant de echilibru mental si de stabilitate, fara a se lasa purtat inainte si inapoi de catre pendulul mental al starilor si sentimentelor.

Ca atare, si voi puteti atinge aceeasi stare, prin exercitiu si dedicare. Daca in trecut ati fost o fiinta cu stari de spirit, cu sentimente si emotii fluctuante, va puteti modifica directia daca va stapaniti. Ganditi-va cat de mult v-au afectat viata aceste oscilatii de ritm si cum entuziasmul a fost mereu urmat de sentimente de depresie. La fel, perioadele de curaj au fost intotdeauna urmate de stari egale de frica.

Poate ca nu v-ati gandit niciodata ca, potrivit legii naturale, sentimentele voastre s-au ridicat si au coborat asemenea valurilor. Intelegerea modului in care functioneaza acest principiu va poate ajuta sa stapaniti aceste fluctuatii ale sentimentului. Acest lucru va ajuta sa va cunoasteti mult mai bine si sa evitati sa fiti purtati de colo-colo de catre influxuri si refluxuri. Vointa este superioara exprimarii constiente a acestui principiu, desi principiul in sine nu poate fi distrus. Puteti sa-i evitati efectele, insa principiul funtioneaza in continuare. Pendulul se misca mereu, chiar daca ajungeti sa nu mai fiti antrenati de miscarea sa.

Legea compensarii

Atunci cand pendulul se misca putin intr-o directie, miscarea sa inapoi este la fel de scurta. Oscilatiile lungi inainte si inapoi sunt egale intre ele. Legea compensarii se aplica atat in planul material, cat si in cel mental. Deci, persoana care are experienta unei mari suferinte are o capacitate mai mare de a simti o mare bucurie, datorita oscilatiilor extreme. In schimb, persoana cu emotii trunchiate nu va simti durere sau bucurie extreme. In interiorul fiecaruia, aceasta capacitate de a simti durere si placere este echilibrata.

Hermeticii ne invata ca inainte de a ne putea bucura de o mare placere, trebuie sa fi ajuns la fel de departe proportional spre celalalt pol al sentimentului. Insa aceasta nu inseamna ca “dupa bine urmeaza rau”. De fapt, este exact invers, intrucat negativul precede pozitivul. Placerea este miscarea ritmica ce compenseaza pentru durerea experimentata inainte, in aceasta viata sau in cele anterioare. Acest lucru clarifica problema suferintei.

Sursa: Doreen Virtue – Magia secreta. Cele 7 secrete sacre ale materializarii – o noua interpretare a manualului classic de alchimie hermetica Kybalionul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s