Magia divina I

sound mixing board

sursa foto

Principiul polaritatii

“Totul este dual; totul are poli; totul isi are perechea de opusi; verosimilul si neverosimilul sunt unul si acelasi lucru; opusii sunt identici in esenta, dar difera ca forma; extremele se intalnesc; toate adevarurile sunt doar pe jumatate adevarate; toate paradoxurile pot fi impacate.” Kybalionul

Principiul polaritatii da puterea de a transmuta o situatie neprielnica, spre celalalt capat al polului, pentru a materializa o situatie prielnica. Daca in viata ai parte de ceva neplacut, inseamna ca si “opusul” sau este prezent.

Orice va doriti are cate o axa, fie ca este vorba de sanatate, fericire in casnicie, pace launtrica sau alt domeniu. Imaginati-va ca aceasta serie de axe, care au cursoare ajustabile, este ca un panou de mixaj de sunet dintr-un studio de inregistrari sau ca tabloul de bord al unui avion. Fiecare dintre acele cursoare va controleaza finantele, relatiile, sanatatea si alte domenii din viata. Dedicati-va cateva clipe pentru a  va vizualiza panoul de control intern. Unde sunt pozitionate cursoarele de-a lungul axelor? Pentru a imbunatatii o situatie, miscati mental cursorul mai sus pe axa (de preferinta, sa ajunga in varf).

Principiul ritmului

“Totul curge, in afara si inauntru; totul isi are propriile ritmuri; toate lucrurile cresc si coboara; oscilatia de pendul se exprima in tot; distanta pendularii la dreapta este egala cu distanta pendularii la stanga; ritmul compenseaza.” Kybalionul

Acest principiu afirma ca totul se misca asemenea unui pendul, in sus si in jos, de-a lungul axelor discutate mai sus.

Ciclul vietii ilustreaza aceste ritmuri in situatiile de nastere, viata, moarte si renastere. Alte exemple sunt valurile oceanului si anotimpurile. Hermeticii spun ca principiul ritmului explica schimbarile starilor, a sentimentelor si a experientelor.

Cele doua capete ale axei personale a Planului Mental sunt Constiinta Superioara si Constiinta Inferioara ( sau Sinele Superior si ego-ul). Pana cand devenim constienti de principiul polaritatii si de cel al ritmului, pendulul oscileaza inainte si inapoi, intre Sinele superior si cel inferior. Deseori, avem impresia ca nu detinem niciun control asupra gandurilor noastre si a rezultatelor lor. Hermeticii au invatat cum sa neutralizeze aceasta tendinta, deoarece au luat decizia constienta de a nu fi afectati de oscilatiile de pendul ale vietii.

In Kybalion se mentioneaza astfel: “Maestrul hermetic, sau studentul avansat, se autopolarizeaza la polul dorit, printr-un proces asemanator “refuzarii” de a participa la oscilatia inapoi, sau – daca vreti – “negarii” influentei pe care o are aceasta asupra lui, daca ramane ferm in pozitia sa polarizata si ii ingaduie pendulului mental sa oscileze inapoi, de-a lungul planului subconstient”.

Vizualizati panoul de control si impingeti mental toate cursoarele, spre cea mai inalta pozitie. Aceasta vizualizare va poate ajuta sa evitati convingerea ca “dupa bine, urmeaza rau”, sau ca sa traiti stari de depresie, dupa euforie. Daca va suparati, va descurajati sau va simtiti rau, amintiti-va sa verificati “panoul de control”. Nu trebuie sa fiti afectati de suisurile si coborasurile vietii, daca va mentineti cursoarele panoului de control mental mereu in pozitia lor inalta.

Hermeticii duc acest principiu mult mai departe. Influenta si materializarile sale se extind spre activitatile mentale ale omului. El este responsabil atat pentru succesiunea uimitoare de stari de spirit, de sentimente, cat si pentru alte schimbari neplacute si suparatoare, pe care le remarcam in interiorul nostru. Prin studierea acestui principiu, hermeticii au invatat sa se elibereze de ritmurile neplacute, prin procesul de Transmutare….(va urma)

Sursa: Doreen Virtue – Magia secreta. Cele 7 secrete sacre ale materializarii – o noua interpretare a manualului classic de alchimie hermetica Kybalionul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s