Lazarev – Iubirea

mare_Diagnosticarea_Karmei_vol_3_Iubirea_Serghei_Nikolaevici_Lazarev

Incepeti cu senzatia ca in fiecare secunda, tot ce este in jurul dumneavoastra poate disparea, ca omul drag va poate trada in orice clipa, poate pleca, va poate jigni sau poate muri, ca in fiecare secunda puteti muri dumneavoastra. Atunci, incetul cu incetul pretentiile dumneavoastra vor disparea, dar iubirea va ramane. Sentimentul dumneavoastra de iubire nu trebuie sa depinda de nimic. Lumea inconjuratoare si viata dumneavoastra nu sunt decat un motiv de iubire. Soarele straluceste indiferent de atitudinea noastra fata de el.

(…)

La exterior poti sa te superi, sa te certi, sa disperi, asta nu-i de speriat. Important este ca sufletul, in interior, sa emane iubire. Este o arta pe care nu o deprinzi dintr-o data.

(…)

I: Ce inseamna in practica iubirea pentru Dumnezeu?

R: Uitati-va si dumneavoastra. Totul depinde de El. Dar Dumnezeu nu depinde de nimic. Dumnezeu este iubirea. imaginati-va ca iubiti un om si ca iubirea dumneavoastra nu poate fi influentata de nimic: nici de bani, nici de situatia familiala, nici de situatia sociala, nici de lipsa de talente, moralitate, si asa mai departe. Sa depinzi de ceva inseamna sa primesti. In iubire principalul este nu sa iei, ci sa dai. Daca dumneavoastra continuati sa iubiti un om care v-a tradat si v-a jignit, inseamna ca dumneavoastra iubiti in el pe Dumnezeu. Daca nu va temeti sa fiti sincer si in niciun fel de imprejurari nu atentati asupra sentimentului de iubire din suflet, va apropiati de Dumnezeu.

S.N. Lazarev – Iubirea

Desi prima parte poate seamana a paranoia, textul in sine spune ceva… un scurt exemplu: nu trebuie facut din persoana iubita un tel unic… practic, in orice domeniu nu e bine sa absolutizezi ceva: material, spiritual, relational, pentru ca  daca acel ceva dispare, ti se va clatina si tie lumea.

Nu-i usor sa te detasezi de tot … dar se poate 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s