Aivanhov – Cartea magiei divine

aivanhov

Maretia unui om, adevarata sa putere, constau in posibilitatea de a nu-si satisface propriile interese.

………………

Bineinteles, multi accepta existenta acestei legi a inregistrarii, dar nu este suficient sa o accepte, ci trebuie sa tina cont de ea in viata zilnica si indiferent de activitatea pe care o desfasoara, sa incerce sa lase numai urme luminoase. Va gasiti pe un drum: binecuvantati acest drum, rugandu-va ca toti aceia care vor trece pe acolo sa primeasca lumina si pace si sa fi antrenati in directia cea buna. De ce sa traiti mereu in inconstienta si sa nu inregistrati decat dezordine si murdarie? De ce sa nu incercati sa lucrati precum soarele care impregneaza continuu universul cu lumina, cu caldura, cu viata si generozitatea sa? Incercati sa nu va lasati antrenati in activitati haotice, distructive, negative, actionand impotriva creatiei si a creaturilor. Peste tot pe unde mergeti, tot ceea ce atingeti, trebuie impregnat de lumina si iubire, pentru ca din ce in ce mai multi oameni sa vibreze la unison cu lumea divina.

………………….

Daca stim sa hranim in noi anumite stari interioare inalte, nimic nu ne impiedica sa intalnim fiinte frumoase, luminoase, nobile, pe care ne dorim sa le cunoastem.

(…)

Sentimentele, gandurile si faptele voastre sunt acelea care determina in intregime natura elementelor, a fortelor si a fiintelor care vor fi trezite undeva in spatiu si care mai devreme sau mai tarziu vor ajunge alaturi de voi. Aceasta lege a afinitatii este una dintre cele mai importante legi magice si ea ar trebui sa va dirijeze intreaga viata. Zilnic, simtind anumite ganduri sau sentimente care va strabat, spuneti-va: ”Iata, acest gand sau sentiment este sigur in afinitate cu elemente sau regiuni din spatiu de o natura determinata. Daca intru in legatura cu el, voi atrage ceva bun sau rau?” Daca observati ca este bun, mergeti inainte, daca nu, atentie!

………….

Acela care stie numai cum sa intinda mana ca sa poata primi forte, proiectandu-le asupra lui si a celorlalti ca sa echilibreze, sa curete, sa vindece si sa insufleteasca, devine un fiu al Domnului.

……………

Daca va hotarati sa nu va ganditi la defectele cuiva, ci sa va legati de virtutile, de spiritul sau, se vor stabili curenti subtili intre el si voi, fie ca el o stie sau nu, si intr-o buna zi veti sfarsi prin a dobandi calitatile lui. Cand cunoastem aceasta importanta lege a schimbului, a osmozei, a fuziunii, intelegem ca este cazul sa incetam sa ne legam de slabiciunile omenesti si vom cauta fiinte foarte evoluate ca sa facem schimburi cu ele. Asa lucreaza oamenii inteligenti. Ceilalti, care sunt mici creaturi sarace, mizerabile, proaste, nu se agata decat de defectele celor din jur, de uratenia acestora, fara sa banuiasca ceea ce ii asteapta.

……….

Cand aveti incredere in ceilalti, chiar intr-un alcoolic, un vicios, un om slab, aceasta incredere pe care i-o acordati ii determina insanatosirea, fiindca aceasta persoana doreste sa va dovedeasca nobletea si maretia caracterului ei. Uneori, chiar si un criminal ajunge sa se transforme, daca i se acorda incredere. Increderea dezarmeaza oamenii, dar voi nu doriti sa ii studiati puterea. Evident, din cand in cand, datorita increderii voastre, primiti si bobarnace… Sunt riscurile meseriei! Daca priviti prin comparatie cu toate lucrurile bune care vi se intampla si atunci veti intelege ca merita sa continuati sa aveti incredere.

(…)

Toti aceia care nu au inteles rolul magic al increderii sunt prudenti, inchisi, rezervati, suspiciosi si trec drept inteligenti. Evident, nimeni nu ii va musca, dar nici nu ii va iubi. Oare nu merita sa fii putin muscat, putin lovit, dar la sfarsit sa ai de partea ta intreaga lume? Poate ca unii nu se vor ridica la inaltimea increderii voastre si va vor trada…Cui va veti plange? Pretextul ca unii oameni sunt slabi, egoisti, rautaciosi, nerecunoscatori, trebuie sa ne determine sa ii dispretuim pe toti ceilalti, sa ii alungam definitiv? Ei nu, aceasta nu este o filozofie buna.

………….

Cand va dispare din voi frica de a nu putea obtine o anumita placere, nu veti mai fi nici incordati, nici mojici sau ranchiunosi, si veti vedea mai limpede solutiile la problemele cu care sunteti confruntati.

………..

Adevarata iubire este aceea care se intreaba cum poate hrani natura superioara a fiintelor, cum poate sa le sustina si sa le lumineze, sa le intareasca.

(…)

Dar voi, cunoscand toate aceste lucruri, inainte de a face ceva ca sa atrageti iubirea cuiva, trebuie sa judecati, sa va analizati, intrebandu-va ce poate aduce iubirea voastra persoanei indragite: o poate ajuta sa progreseze, sa devina mai libera, sau ii poate complica existenta, dezlantuind in ea instincte inferioare?

……….

In ziua in care veti invata sa iubiti cu adevarat, totul va canta in voi, totul va vibra in armonie. Chiar daca nu veti scoate niciun cuvant, aceasta iubire se va exprima prin intreaga voastra fiinta si va influenta in bine persoanele apropiate, revenind apoi spre voi. Chiar si o piatra va vibra diferit pentru voi daca o veti atinge cu iubire. Adevarata iubire este iubirea care randuieste, care usureaza, care imblanzeste si armonizeaza, care ilumineaza. Oare cati oameni sunt in stare sa iubeasca cu adevarat?

Sursa: Aivanhov – Cartea magiei divine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s