“Protectie solara”

In sfarsit l-am gasit tradus ! De mult tot vreau sa-l impartasesc celor ce nu stiu engleza pentru ca e genial clipul acesta.

L-am vazut prima oara cand aveam 22 de ani si nu stiam ce vreau sa fac cu viata mea…”Nu te simti vinovat daca nu stii ce vrei sa faci cu viata ta… cei mai interesanti oameni pe care ii cunosc, nu stiau la 22 de ani ce doreau sa faca cu viata lor, unii dintre cei mai interesanti adulti de 40 de ani pe care ii cunosc inca nu stiu.” 🙂

Din cand in cand il mai ascult pentru a-mi aduce aminte ca viata e mortal de frumoasa, cum bine spunea Ovidiu Scridon.

Doamnelor si Domnilor din promotia ‘97

Daca as putea sa va ofer un singur sfat pentru viitor, acesta ar fi protectia solara.

Beneficiile pe termen lung ale protectiei solare au fost dovedite de savanti pe cand sfatul meu nu are alta baza de incredere in afara propriei si sinuoasei mele experiente…..

Asa ca va dau sfatul meu, acum.

Bucurati-va de puterea si frumusetea tineretii voastre; Oh… nicio problema; nu veti intelege puterea si frumusetea tineretii voastre pana cand aceasta nu va pali.

Credeti-ma, in 20 de ani o sa va uitati in urma la fotografiile proprii si o sa va reamintiti intr-un fel pe care nu il puteti percepe acum, cate posibilitati stateau in fata voastra si intr-adevar cat de fabulos aratati.

Nu sunteti asa de grasi cum va imaginati.

Nu va ingrijorati de viitor, sau ingrijorati-va, dar trebuie sa stiti ca ingrijorarea asta e tot la fel de eficace ca si incercarea de a rezolva o ecuatie de algebra mestecand guma.

Adevarata problema din viata ta e sa fii capabil sa depasesti ceea ce nu ti-a trecut niciodata prin mintea ta ingrijorata, tipul ala de probleme care te lovesc pe nepregatite dimineata pe la 4 intr-o zi de marti obisnuita.

Fa in fiecare zi un lucru care te sperie!

Canta!

Nu fiti indiferenti cu sentimentele altor oameni, si nu stati alaturi cu oameni care sunt nepasatori fata de ale voastre.

Fii relaxat !

Nu-ti irosi timpul pe gelozie, cateodata esti in fata, altadata esti in urma… cursa e lunga, si in final , este doar cu tine insuti.

Retine numai complimentele pe care le primesti, uita insultele, si daca reusesti sa faci asta, spune-mi si mie cum reusesti.

Pastreaza vechile scrisori de dragoste, arunca vechile declaratii bancare.

Intinde-te!

Nu te simti vinovat daca nu stii ce vrei sa faci cu viata ta… cei mai interesanti oameni pe care ii cunosc, nu stiau la 22 de ani ce doreau sa faca cu viata lor, unii dintre cei mai interesanti adulti de 40 de ani pe care ii cunosc inca nu stiu.

 

Ia calciu din belsug!

Fii ingaduitor cu genunchii tai, o sa le duci dorul cand se vor duce.

Poate te vei casatori, poate nu, poate vei avea copii, poate nu, poate vei fi divortat la 40 de ani, poate vei dansa „the funky chicken” la cea de-a 75 aniversare a casatoriei. Orice ai face, nu te felicita sau mustra singur prea mult – alegerile voastre sunt jumatate sansa, si asa este la oricine.

Bucura-te de corpul tau, utilizeaza-l in orice mod poti…. nu iti fie frica de el, sau de ceea ce cred alte persoane despre el, este cel mai maret instrument pe care o sa-l posezi vreodata.

Danseaza…chiar cand nu ai altundeva sa o faci ci doar in propria camera de zi.

Citeste instructiunile, chiar daca nu le urmezi.

NU citi reviste de frumusete, ele te vor face sa te simti urat.

Incearca sa-ti cunosti parintii, niciodata nu stii cand se vor duce pentru totdeauna.

Fii amabil cu fratii si surorile tele, ei sunt cea mai buna legatura cu trecutul tau si persoanele cele mai probabilile de a ramane cu voi in viitor.

Intelegeti ca prietenii vin si pleaca, in afara de cei cativa pretiosi pe care ar trebui sa-i pastrezi.

Munceste mult sa umpli golurile din geografie si din stilul de viata, pentru ca, pe masura ce imbatranesti, cu atat ai mai multa nevoie de oamenii pe care ii stiai cand erai tanar.

Traieste odata in New York, dar pleaca inainte sa te fac dur, traieste odata in Carolina de Nord, dar pleaca inainte sa te inmoaie de tot.

Calatoreste!

Accepta unele adevaruri inalienabile, preturile vor creste, politicienii vor fi neseriosi, tu vei fi batran, si asa batran vei avea fantezii de genul:- “Atunci cand eram tanar preturile erau rezonabile, politicienii erau nobili si copii respectau batranii”.

Respecta-ti batranii!

Nu te astepta ca altcineva sa te sprijine!

Poate o sa ai un fond mutual, poate o sa ai o sotie bogata, dar niciodata nu vei stii cand oricare din ele poate disparea.

Nu fa prea multe necazuri parului tau, altfel cand vei avea 40 ani, va arata de 85.

Fii atent ale cui sfaturi le urmezi, dar fii rabdator cu cei care ti le dau.

Sfatul e o forma de nostalgie, raspandirea lui e o cale de a pescui trecutul din cosul de gunoi, curatandu-l, acoperindu-i cu vopsea partile urate si reciclandu-l mai mult decat merita.

Dar ai incredere in mine in ceea ce priveste protectia solara…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s