Oglinzile relatiilor II

Mirror_baby

Prima oglinda: reflexii ale momentului

(…)Daca ne vedem credintele desfasurandu-se prin oglinzi, inseamna ca ele se intampla acum. Orice reflexie pe care o vedem ne ofera o ocazie pretioasa. Odata recunoscut, un tipar negativ poate fi vindecat intr-o clipa. Recunoasterea tiparului ne da un indiciu, care ne spune de ce exista el in viata noastra. De cele mai multe ori, descoperim ca tiparele negative oglindite in vietile noastre isi au radacinile intr-una din cele trei frici universale (frica de abandon, sentimentul de nevrednicie si lipsa de incredere).

Cand ne vedem credintele reflectate in timp real, in relatiile noastre cu altii, avem experienta primei noastre oglinzi, care este chiar asta: oglinda momentului. Insa, uneori, reflexia momentului ne poate arata ceva inca si mai subtil decat ceea ce facem – uneori, oglinda ne va dezvalui ceea ce judecam. In acest caz, avem experienta celei de a doua oglinzi care se manifesta prin relatii.

A doua oglinda: reflexii a ceea ce judecam intr-un anumit moment

(…)Va invit sa va analizati relatiile cu persoanele care va sunt cele mai apropiate. Dupa aceea, recunoasteti trasaturile si caracteristicile care va calca pe nervi cel mai tare si par sa va scoata din minti. Dupa ce ati facut acest lucru, puneti-va urmatoarea intrebare: Oare acesti oameni imi arata cum sunt eu, in acest moment?

S-ar putea foarte bine sa fie asa. Daca da, veti avea sentimentul instinctiv ca este asa. Daca raspunsul este nu, s-ar putea ca ei sa va dezvaluie ceva inca si mai profund si mai puternic decat oglinda a ceea ce sunteti – poate ca va arata reflexia lucrurilor pe care le judecati in viata. Vindecarea acestor judecati incepe atunci cand intelegem, pur si simplu, si recunoastem ca oglinda exista.

Sursa: Gregg Braden – Matricea Divina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s