Oglinzile relatiilor I

Sa citim oglinzile relatiilor: mesaje de la noi insine

Pe langa faptul ca este recipientul care contine experientele noastre, Matricea Divina furnizeaza si oglinda cuantica, care ne arata ce anume am creat in lumea noastra, prin credintele noastre. Prin relatiile cu alti oameni, ni se pun in fata cele mai clare exemple, care ne spun ce sunt cu adevarat acele credinte. Uneori, oglinzile sunt evidente si spunem: “Aha! Deci asa merg lucrurile.”Dar alteori, ele ne surprind si reflecta realitatea subtila a unei judecati care este foarte diferita de ceea ce credeam ca este opinia noastra.

Indiferent ce ne arata si ce ne invata oglinzile, doar petrecandu-ne timpul cu alti oameni, le dam acestora ocazia sa declanseze in noi tocmai emotiile si sentimentele potrivite, exact la momentele potrivite, ca sa ne ajute sa ne vindecam cele mai mari dureri si cele mai profunde rani. Relatiile ne arata bucuriile si iubirile noastre, dar si fricile noastre. Insa, pentru ca rareori ramanem “blocati” in bucurie, relatiile placute, in general, nu sunt cele care declanseaza lectiile profunde ale vietii.

Relatiile sunt ocazia pe care o avem de a ne vedea in orice fel imaginabil. De la cele mai frumoase cazuri de tradare a increderii si pana la cele mai disperate tentative pe care le facem ca sa ne umplem golul interior, toata lumea – inclusiv colegii nostri de munca, de clasa, de viata – ne arata ceva despre noi insine. Daca avem intelepciunea sa recunoastem mesajele care sunt reflectate catre noi, vom descoperi si credintele care provoaca suferinta in viata noastra.

Am cunoscut oameni care spun ca o sa faca o pauza cu toate relatiile, sau nu vor sa mai aiba nicio relatie, pentru ca le considera prea dureroase. Adevarul este ca tot timpul suntem intr-o relatie cu cineva sau cu ceva. Chiar daca traim in varful muntelui si nu vedem niciodata vreo fiinta omeneasca, tot va trebui sa interactionam cu muntele acela si cu noi insine. In aceste interactiuni, ni se va arata adevarata reflexie a credintelor noastre esentiale. Motivul? Pentru ca oglinzile din lume nu se opresc niciodata – ele functioneaza mereu. Nu exista scapare! Iar oglinzile nu mint niciodata.

Matricea Divina furnizeaza o suprafata neutra, care reflecta, pur si simplu, ceea ce este proiectat pe ea. Intrebarea este daca intelegem sau nu limbajul. Poate ar fi mai bine sa punem intrebarea in alt fel: Oare recunoastem mesajele pe care ni le trimitem noi, in calitate de Matrice Divina?

In secolul al 20-lea, fondatorul Science of Mind, Ernest Holmes, a spus: “Viata este o oglinda; ea va reflecta catre ganditor ceea ce acesta gandeste spre ea”. Multe traditii stravechi au recunoscut aceasta conexiune si au pretuit reflexiile din relatii, ca fiind calea catre intregime si catre uniunea cu Divinul. In textele coptilor, ale gnosticilor si ale esenienilor, descoperite in biblioteca de la Nag Hammadi, de exemplu, ni se prezinta o serie de oglinzi cu care se confrunta toata lumea, la un moment dat in viata. Desi poate ca aceste oglinzi sunt prezente tot timpul, se pare ca exista o ordine anume in care ni se dezvaluie si le recunoastem.

In aceste traditii spirituale se credea ca, pe masura ce ne vindecam sentimentele dureroase, putem sa stapanim tiparele care-i permit durerii sa existe. Cu alte cuvinte, pentru a depasi frica existenta astazi in viata noastra, trebuie mai intai sa stapanim tiparele care ii permit acestei frici sa existe.

Cinci oglinzi stravechi ale relatiilor:

Prima oglinda: Reflexii ale momentului

A doua oglinda: Reflexii a ceea ce judecam in momentul respectiv

A treia oglinda: Reflexii a ceea ce am pierdut, am abandonat sau ni s-a luat

A patra oglinda: Reflexii ale noptii intunecate ale sufletului nostru

A cincea oglinda: Reflexii ale celui mai maret act de compasiune al nostru.

In continuare vom analiza cele cinci oglinzi ce apar in relatii – de la cea mai evidenta, pana la cea mai subtila. Prin rezolvarea fiecareia, pe rand, vom gasi codul care sa ne permita vindecarea noastra cea mai spectaculoasa, facuta in cel mai scurt timp. Cercetarile stiintifice au aratat ca, schimband ceea ce simtim cu privire la ceea ce ni s-a intamplat in trecut, modificam chimia corpului nostru, la momentul prezent. Pentru ca traim intr-un univers in care ceea ce simtim cu privire la noi insine se oglindeste in lumea din jurul nostru, este mai important ca niciodata sa intelegem ce anume ne spun relatiile noastre si sa invatam sa citim mesajul Matricei Divine.

Sursa: Gregg Braden – Matricea Divina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s