Cu duhul blândetii…

Exista momente in care starea mea interioara de liniste, iubire, armonie si unitate cu ceea ce ma inconjoara se reflecta asupra modului in care interactionez cu exteriorul. Ma observ atingand cu gratie, parca cumva in reluare, cu toata atentia acordata  cate unui singur obiect / unei singure fiinte. Momentele mele de aici si acum…

Si ele ies in evidenta tocmai pentru ca de obicei sunt repezita, cu mintea plina de ganduri, cu galagie in interactiunea cu exteriorul si in starea de “mereu pe fuga”.

Ei bine, Aivanhov in textul pe care-l voi reda mai jos vorbeste de situatia inversa, adica modul in care actionezi asupra exteriorului (in cazul acesta cu iubire) se va reflecta in starea ta interioara. Iata ce spune Aivanhov:

Invatati sa miscati obiectele cu iubire si veti simti ca armonia gesturilor voastre se reflecta asupra voastra. Sunt foarte rare cazurile cand oamenii isi dau seama ca felul in care fac lucrurile influenteaza starea lor interioara. Dar incercati sa fiti constienti de acest fapt, si intr-o zi cand veti fi furiosi sau agitati, spuneti-va ca a venit momentul sa exersati. Luati un obiect si mangaiati-l cu blandete: veti simti deja cum schimbati curentii si ca transformati ceva in voi. Exersati-va sa schimbati starile voastre interioare. Cand sunteti tulburati, incordati, de ce trebuie sa ramaneti in aceasta stare intreaga zi? Opriti-va si spuneti: ” Eu nu las ca dezordinea sa patrunda in mine, trebuie sa dau un alt ritm gesturilor, cuvintelor mele…” Si treceti la treaba, fiindca aveti destule metode.

Draga mea Crina are o vorba de care m-am molipsit de un an si ceva : a actiona “cu duhul blandetii“. Alte cuvinte, aceeasi esenta, insa cu ce efect…

Sursa: Omraam Mikhael Aivanhov – Ganduri pentru fiecare zi

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s