Conversatii cu Dumnezeu III

 Iluminarea incepe cu a accepta „ceea ce este”, fara a-l judeca.

Acest lucru este cunoscut ca miscarea in interiorul Starii de A Fi. In interiorul acestei Stari veti gasi libertatea.

Persista lucrurile carora le opuneti rezistenta. Dispar cele pe care le priviti in fata. Adica inceteaza de a mai avea forma iluzorie. Le vedeti drept ceea ce Este. Iat ceea ce Este poate fi intotdeauna schimbat. Numai ceea ce Nu Este nu poate fi schimbat. Prin urmare, daca vrei sa schimbi Starea de A Fi, accept-o. Nu-i opune rezistenta. Nu o nega.

Ceea ce negi, afirmi. Ceea ce afirmi, creezi.

A nega ceva inseamna a-l re-crea, deoarece insusi faptul de a nega ceva face ca acel nivel sa existe.

Acceptarea te face sa tii totul sub control. Nu poti controla ceea ce negi, pentru ca tu insuti ai declarat ca nu exista. Prin urmare, ceea ce negi, te controleaza.

…………….

Daca doriti un criteriu prin care sa judecati daca un lucru este bun pentru rasa umana sau nu, puneti-va o intrebare simpla:

Ce s-ar intampla daca toata lumea ar proceda la fel?

Exista un mod de a masura foarte usor si foarte exact. Daca toata lumea ar face un lucru, iar rezultatul ar fi binele suprem al rasei umane, atunci acest lucru este „evoluat”. Daca toata lumea ar face ceva si aceasta ar aduce dezastru pentru rasa umana, atunci acesta nu este un lucru foarte „elevat” si de recomandat.

………………..

Exista unele fiinte care aleg chiar sa traiasca atat experienta uitarii de a fi cu trupul, cat si pe cea de a fi una cu sufletul, ambele in acelasi timp. Aceste fiinte pot antrena o parte din ele insele sa nu se identifice cu trupul cat timp se afla inca in trup, traind astfel exstazul de a sti Cine sunt Ei cu Adevarat, fara ca, pentru aceasta, sa trebuiasca sa-si piarda starea de trezie umana.

NDW: Cum pot face ei asa ceva? Cum pot face eu asa ceva?

D: E o problema de constienta, de a atinge o stare de totala constienta, dupa cum am mai spus. Nu poti sa faci, fiind complet constient – poti numai sa fii complet contient.

NDW: Cum? Cum? Trebuie sa existe niste metode pe care ni le poti da.

D: Meditatia zilnica este unul dintre cele mai bune instrumente cu care sa creati aceasta experienta. Prin ea puteti sa va ridicati energia vietii catre ceakra cea mai inalta…si chiar sa va parasiti trupul cat timp sunteti „treji”.

In timpul meditatiei, va plasati intr-o stare propice, gata sa traiti experienta unei constiente totale si, in tot acest timp, trupul vostru este treaz. Aceasta se numeste adevarata stare de trezie. Pentru a trai aceasta experienta nu trebuie sa stai in meditatie. Meditatia este doar un instrument, o „metoda” dupa cum ai spus tu. Dar pentru a trai aceasta experienta nu trebuie sa te afli asezat in pozitie de meditatie.

Aceasta este adevarata stare de trezie.

Cand te opresti in aceasta stare, pur si simplu, nu mai mergi unde mergeai, nu mai faci ce faceai, te opresti pentru o clipa si doar „esti” chiar acolo unde te afli – si devii ceea ce trebuie, exact acolo unde esti. A te opri, chiar pentru o clipa, poate fi o binecuvantare. Te uiti in jur, incet, si observi lucrurile pe care nu le-ai observat cand treceai pe langa ele. Mirosul profund al pamantului dupa ploaie. Bucla din spatele urechii stangi a iubitei tale. Cat de extraordinar de bine te simti cand vezi un copil care se joaca!

Nu trebuie sa-ti parasesti trupul pentru a trai aceste experiente. Aceasta este starea de adevarata trezie.

Cand umbli aflandu-te in aceasta stare, mirosi fiecare floare, zbori cu fiecare pasare, simti fiecare trosnitura de sub picioare. Descoperi frumusetea si intelepciunea. Pentru ca intelepciunea se gaseste acolo unde se formeaza frumusetea. Iar frumusetea se contruieste pretutindeni, in tot ceea ce formeaza viata. Nu trebuie sa o cauti. Ea va veni catre tine.

Si nu trebuie sa-ti parasesti trupul pentru a trai aceasta experienta. Aceasta este adevarata stare de trezie.

Cand „actionezi” in aceasta stare, transformi in meditatie tot ceea ce faci – intr-un dar, o ofranda din partea ta pentru sufletul tau si din partea sufletului tau pentru Intreg. Atunci cand speli vasele, te bucuri de caldura apei care-ti mangaie mainile si te minunezi de minunatia amandurora, atat a apei cat si a caldurii. Cand lucrezi la computer, vezi cuvintele care apar pe ecranul din fata ta ca raspuns la comanda degetelor tale si te inveselesti la gandul puterii pe care mintea si trupul tau o au cand sunt dirijate de comanda ta. Cand pregatesti masa, simti dragostea universului care ti-a adus aceasta hrana, iar pentru a-i intoarce darul, pune in mancare toata dragostea din fiinta ta. Nu conteaza cat de elaborata sau de simpla este mancarea. Prin iubire, supa poate deveni delicioasa.

Si nu trebuie sa-ti parasesti trupul pentru a trai aceasta experienta. Aceasta este adevarata stare de trezie.

Cand traiesti experienta schimbului de energie sexuala in timp ce te afli in aceasta stare, cunosti cel mai mare adevar al lui Cine Esti. Inima fiintei iubite devine casa ta. Trupul ei devine al tau insuti. Sufletul tau nu se mai poate imagina ca fiind separat de ceva.

Si nu trebuie sa-ti parasesti trupul pentru a trai aceasta experienta. Aceasta este adevarata stare de trezie.

Cand esti in starea propice, te afli in starea de trezie. Un zambet te poate aduce acolo. Un simplu zambet. Opreste-te pentru o clipa din tot ceea ce faci si zambeste. Fara motiv. Doar pentru ca iti face bine. Doar pentru ca inima ta stie un secret. Si pentru ca sufletul tau stie care e secretul. Zambeste-i. Zambeste mult. Aceasta iti va vindeca orice durere.

Imi ceri metode, si ti le dau.

Respira. Aceasta este o alta metoda. Respira profund si prelungit. Respira incet si bland. Inhaleaza nimicul dulce si bland al vietii, atat de plin de energie, atat de plin de dragoste. Tu respiri dragostea lui Dumnezeu. Respira adanc si o vei putea simti. Respira, foarte, foarte adanc si dragostea te va face sa plangi. De bucurie.

…………..

Nu permite ca viata ta sa reprezinte orice altceva decat cea mai grandioasa versiune a celei mai marete viziuni pe care ai avut-o vreodata despre Cine Esti.

………

Nu e necesar ca o conditie opusa sa existe chiar langa tine pentru ca sa-ti ofere un camp contextual in interiorul caruia sa poata fi traita ca experienta realitatea pe care o alegi.

Distanta dintre contraste este irelevanta. Intregul univers ofera campul contextual in interiorul caruia exista toate elementele contrastante si, astfel, toate experientele sunt posibile. Acesta este scopul universului. Aceasta este functia lui.

NDW: Dar cum pot sa stiu ce inseamna „rece”, daca nu am trait niciodata personal experienta a ceea ce inseamna „rece”, ci numai am vazut ca altundeva este „rece”, undeva foarte, foarte departe de mine?

D: Tu ai trait experienta a tot ceea ce inseamna „rece”. Ai trait experienta a tot ceea ce este. Daca nu in aceasta viata, atunci in ultima. Sau in cea dinaintea ei. Sau intr-una din multe altele. Tu ai trait experienta a tot ceea ce inseamna „rece” si „mare” si „mic” si „sus” si „jos” si „aici” si „acolo” si a fiecarui element contrastant care exista. Iar acestea sunt imprimate in memoria ta.

Daca nu vrei, nu trebuie sa le traiesti din nou ca experienta. E nevoie doar sa ti le amintesti – sa stii ca ele exista – pentru a evoca legea universala a relativitatii.

………………………

Nu trebuie sa creezi opusul lui Cine Esti si Ce Alegi pentru a trai experienta lui. Trebuie doar sa observi ca el a fost deja creat – in alta parte. Trebuie doar sa observi ca el exista.

Sursa: Neale Donald Walsch – Conversatii cu Dumnezeu, vol 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s