Conversatii cu Dumnezeu II

Iti poti da seama ca esti pe drumul spre a deveni maestru, atunci cand vezi inchizandu-se prapastia intre A Vrea si A Trai o Experienta.

………………

Bucura-te de tot.

Nu avea nevoie de nimic.

D-Inclusiv de oameni. In special de oameni. A avea nevoie de cineva este cel mai rapid mod de a omori o relatie.

NDW- Dar tuturor ne place sa simtim ca cineva are nevoie de noi.

D-Atunci opriti-va de la a mai simti astfel. Sa va faca placere, in schimb, sa simtiti ca nu e nevoie de voi – pentru ca cel mai mare dar pe care-l puteti da cuiva este forta si taria de a nu avea nevoie de voi, de a nu avea nevoie de voi in nici o privinta.

……………………….

Toate conflictele provin din dorinte prost plasate.

Singura pace din lume care dureaza este Pacea Interioara.

Lasati fiecare persoana sa-si gaseasca pacea in interiorul ei. Cand descoperiti pacea in interiorul vostru, gasiti ca nu va mai trebuie nimic din exterior. Aceasta inseamna, pur si simplu, ca nu mai aveti nevoie de lucrurile care apartin lumii exterioare. „A nu avea nici o nevoie” este o mare libertate. In primul rand te elibereaza de frica. Frica cum ca exista ceva ceea ce tu nu vei avea; frica cum ca exista ceva ce ai si ai putea pierde; si frica cum ca, fara un anumit lucru, nu ai fi fericit.

In al doilea rand, „a nu avea nici o nevoie” te elibereaza de manie. Mania inseamna frica declarata. Cand nu este nimic de care sa-ti fie frica, nu exista nimic care sa te faca manios.

Voi nu sunteti maniosi cand nu obtineti ceea ce doriti, pentru ca a dori a fost pur si simplu o preferinta, nu o necesitate. De aceea nu  aveti nici o frica legata de posibilitatea de a nu obtine. Deci, nu exista nici manie.

Voi nu sunteti maniosi cand ii vedeti pe altii facand ceea ce voi nu vreti ca ei sa faca, deoarece nu aveti nevoie ca ei sa faca sau sa nu faca ceva in mod deosebit. Deci, nu exista nici manie.

Nu sunteti maniosi cand cineva nu este amabil, deoarece nu aveti nevoie ca ei sa fie amabili. Nu simtiti manie cand cineva nu este iubitor, pentru ca nu aveti nevoie ca ei sa va iubeasca. Nu simtiti manie cand cineva este crud sau jigneste sau incearca sa va faca un rau, pentru ca nu aveti nevoie ca ei sa se comporte in nici un alt fel si va este foarte clar ca nu vi se poate face nici un rau. Nu simtiti manie nici in cazul in care cineva incearca sa va ia viata, pentru ca nu va e frica de moarte.

Cand frica va este luata, orice altceva va poate fi luat si nu veti fi maniosi. In sinea voastra, stiti in mod intuitiv ca tot ceea ce ati creat poate fi creat iarasi sau – ceea ce e mult mai important – ca nu conteaza.

Cand iti gasesti Pacea Interioara, nici o prezenta sau absenta a unei persoane, loc sau lucru, a unei conditii, circumstante sau situatii nu poate fi Creatorul starii voastre de spirit sau cauza experientei voastre ca fiinte.

Aceasta nu inseamna ca voi respingeti tot ceea ce tine de trup. Nici gand de asa ceva. Voi traiti experienta de a fi deplin in trupul vostru cat si deliciile acestuia, asa cum n-ati mai trait-o niciodata inainte. Dar implicarea voastra in ceea ce tine de trup va fi voluntara, nu obligatorie. Veti traii senzatii trupesti, deoarece alegeti sa o faceti si nu pentru ca vi se cere sa o faceti pentru a va simti fericiti sau a va justifica tristetea.

………………….

Exista perfectiune in orice. Straduieste-te sa vezi perfectiunea. Aceasta este schimbarea de constienta despre care am vorbit. Sa nu ai nevoie de nimic. Sa doresti totul. Sa alegi numai ce se iveste.

……………………..

Imi face acest gand un serviciu?

………………

Cine sunt eu si cine aleg eu sa fiu in raport cu acesta/aceasta?

………………….

Ce e de facut cu cei mai putin norocosi?

In primul rand, hotarati Cine si Ce Sunteti in Relatia cu ei.

In al doilea rand, daca decideti ca doriti sa traiti experienta de a fi Sprijin, de a fi Ajutor, de a fi Iubire si Compasiune si Grija, atunci vedeti cum puteti fi toate acestea, in cel mai bun mod cu putinta.

Si intelegeti ca abilitatea voastra de a fi toate acestea nu are nimic de a face cu ceea ce sunt sau fac ceilalti. Uneori, cel mai bun mod de a iubi pe cineva si cel mai mare ajutor pe care i-l poti da este de a-l lasa in pace sau de a-i da puterea de a se ajuta singur.

E ca un ospat. Viata este o masa intinsa si tu poti sa-i servesti cu o portie mare din ei insisi.

Aminteste-ti ca cel mai mare ajutor pe care-l poti da cuiva este sa-l trezesti, sa-i amintesti de Cine Este cu Adevarat. Sunt multe cai pentru a o face. Uneori cu un pic de ajutor; cu un branci, un ghiont, un sut…. si uneori cu hotararea de a-l lasa sa mearga pe drumul lui, sa-si urmeze propria cale, sa faca ce vrea, fara nici un amestec sau interventie din partea ta.

…….

V-am trimis numai ingeri.

…………………….

Sursa: Neale Donald Walsch – Conversatii cu Dumnezeu, vol 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s