Secretul Shambhalei

Totul incepe cu realizarea ideii ca rugaciunea este o realitate si ca izvoraste din noi, afectand intreaga lume. O data ce stim acest lucru, putem afla si ca acest camp, precum si efectul pe care il avem asupra lumii pot fi extinse, si incepem cu Prima Extindere. Mai intai trebuie sa imbunatatim calitatea energiei pe care o inspiram fizic. Hrana grea, sintetica sau prea gatita contine si genereaza acid in structurile noastre moleculare, coborand nivelul vibratiei si cauzand boli. Hrana vie are efect alcalin si ridica nivelul de vibratie. Cu cat mai pura este vibratia, cu atat ne va fi mai usor sa ne conectam la energia subtila care se afla in noi. Legendele spun ca vom invata sa aducem in mod constant in noi acest nivel inalt al energiei utilizand capacitatea de perceptie a frumosului ca masura. Cu cat e mai inalt nivelul energiei, cu atat mai frumoase ne par lucrurile pe care le vedem. Vom invata sa vizualizam energia izvorand din noi si curgand spre lume, si vom folosi starea de iubire ca o masura a faptului ca acest lucru se intampla. Astfel, vom fi conectati interior asa cum am invatat in Peru. Numai ca acum am invatat prin vizualizare. Aceasta energie formeaza un front care ajunge oriunde inaintea noastra si ramane constant puternica.

A Doua Extindere incepe atunci cand programam acest camp de rugaciune extins pentru a amplifica fluxul sincron din viata noastra. Facem acest lucru ramanand mereu intr-o stare de atentie constienta si de asteptare a urmatoarei intentii sau coincidente care sa impinga lucrurile inainte in viata noastra. Aceasta asteptare trimite energia in afara si mai departe si o face si mai puternica, pentru ca acum ne aliniem intentiile la procesul de crestere si evolutie care se structureaza in univers.

A Treia Extindere implica o alta speranta : campul nostru extins ridica nivelul  energetic al altora, ajutandu-i sa se conecteze cu divinul din ei si sa recunoasca intuitiile trimise de propriul sine mai inalt. Acest lucru amplifica posibilitatea ca ei sa ne ofere informatii intuitive care sa ridice nivelul sincronicitatii. Aceasta este etica interpersonala depre care am invatat in Peru, doar ca acum stim cum sa folosim campul de rugaciune pentru a-l face mereu mai puternic.

A Patra Extindere incepe in momentul in care invatam sa mentinem acest flux de energie spre exterior, in ciuda situatiilor care provoaca furie sau frica. Facem aceasta prin mentinerea unei stari de detasare fata de cursul evenimentelor, chiar daca dorim o anumita desfasurare a proceselor. Trebuie intotdeauna sa cautam o semnificatie pozitiva si intotdeauna, dar intotdeauna, sa ne asteptam ca acest proces sa ne salveze, oricare ar fi lucrurile care se petrec. O asemenea atitu dine mentala ne ajuta sa ramanem concentrati asupra fluxului si ne impiedica sa formam imaginea negativa a lucrurilor care s-ar putea intampla in caz de esec. In general, daca ni se formeaza o imagine negativa in minte, trebuie sa vedem daca este o atentionare intuitiva si, daca e asa, sa facem ce trebuie sa facem, dar trebuie sa ne intoarcem mereu la speranta ca o sincronicitate mai inalta ne va trece dincolo de problema. Acest lucru ne stabilizeaza campul si fluxul energetic, cu o puternica speranta si asteptare care a fost intotdeauna numita credinta.

Aceasta parte a celei de A Patra Extindere ne spune ca trebuie sa ne pastram energia puternica tot timpul. O data ce stapanim acest lucru, vom merge inainte pentru a o extinde tot mai mult. Urmatorul pas in A Patra Extindere incepe cand intelegem pe deplin ideea ca lumea se indreapta spre un ideal exprimat in A Zecea Viziune si modelat de Shambhala. Proiectarea energiei inspre afara in acest mod are o importanta uriasa. De aceea intelegerea Shambhalei este esentiala. Cunoasterea lucrurilor facute in Shambhala extinde asteptarile noastre despre ce poate face intreaga omenire. Vom vedea cum oamenii de pretutindeni vor stapani tehnologia si o vor utiliza in scopul dezvoltarii spirituale, si apoi vor incepe sa se concentreze asupra procesului vietii, asupra motivului real pentru care am aparut pe aceasta planeta: de a crea o cultura pe Pamant in care fiecare sa fie constient de rolul sau in evolutia spirituala, si sa-i invete acest lucru si pe copiii sai.

Acum vine partea cea mai grea. Pentru o si mai mare extindere, trebuie sa facem mai mult decat a ramane in general orientati pozitiv si a evita aparitia imaginilor unor evenimente negative. Trebuie sa eliminam toate gandurile negative din mintea noastra, inclusiv pe cele legate de alte persoane. Dupa cum ai vazut, daca frica din noi se transforma in furie si cadem in judecarea a ceeea ce este mai rau in ceilalti, o rugaciune negativa se proiecteaza asupra lor si ii obliga sa faca exact lucrurile la care ne asteptam. De aceea profesorii care asteapta lucruri mari de la studentii lor de obicei le obtin, si cei care se asteapta la lucruri slabe au parte de ele. Majoritatea oamenilor cred ca este un lucru rau sa spui ceva negativ despre ceilalti, dar n-are importanta, poti sa gandesti…. Acum stim ca acest lucru are importanta. Gandurile conteaza foarte mult.

Sursa: James Redfield – Secretul Shambhalei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s