Legile dragostei – Paul Ferrini

Gandurile, sentimentele, cuvintele si actiunile mele imi apartin, iar gandurile, sentimentele, cuvintele si actiunile tale iti apartin.
……
Adevarul este ca nu tu esti de vina. Eu sunt. A fost greseala mea. Eu sunt cea care m-am inselat.
………..
Incerc sa dau vina pe tine deoarece mi-e frica. Dar stiu ca, in realitate, e vorba despre mine.
…….
Victimele spun ca nu au de ales. Creatorii stiu ca au intotdeauna o alegere.
……….
Nu suntem victime. Suntem creatori. Circumstantele le pot limita pe victime, dar nu-i pot limita pe creatori. Victimele considera ca nu au de ales. Creatorii stiu ca au o aleger si ca trebuie sa o exercite.
Creatorii stiu ca sunt liberi sa-si aleaga viata pe care si-o doresc. Ba chiar stiu ca este raspunderea lor sa o faca. Ei cunosc faptul ca nu exista scuze pentru a nu alege.
Creatorii lucreaza cu resursele pe care le au la indemana si gasesc o modalitate de a-si atinge telurile sau de a-si materializa viziunile. Victimele se plang de faptul ca resursele de care au nevoie sunt insuficiente si nu sunt disponibile.
Creatorii evolueaza si invata din greselile lor. Ei renunta la conceptele limitate si adopta notiuni mai flexibile si care le dau putere. Victimele sunt descurajate de greselile pe care le fac si incearca sa-i invinuiasca pe ceilalti pentru esecurile lor.
Creatorii sunt rabdatori cu ceilalti si sunt atenti la reactiile acestora. Victimele considera ca ceilalti sunt impotriva lor si de opun parerilor pe care le au.
Creatorii refuza sa lase ca cineva sa le rapeasca libertatea. Chiar si atunci cand circumstantele sunt extrem de limitate, ei gasesc o cale de a-si apara punctul de vedere si de a-si exercita libertatea de a alege.
Victimele cedeaza, isi pierd demnitatea si dorinta de a trai.
………..
Doar rabdarea infinita produce rezultate imediate.
………………….
Persoana autorealizata devine cine este ea cu adevarat fara sa dea explicatii. Nu trebuie sa faca pe plac altora si nici nu simte nevoia sa jigneasca. Nu are nevoie de aprobarea sau de atentia cuiva. Este multumita sa fie ea insasi in toate situatiile si circumstantele.
……………
Marii maestri se misca, fara effort, dintr-un loc in altul, dar nu stiu niciodata unde vor merge a doua zi. Pur si simplu, ei apar cu disponibilitatea de a face un pas dupa celalalt si sunt calauziti spre directia in care trebuie sa mearga.

Sursa: Paul Ferrini – Legile dragostei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s