Osho – Energia feminina II

Pentru profunzimea cu care crestem impreuna… 

Acesta este sentimentul meu, ca ori de cate ori un barbat cautator vine la mine, el e interesat de meditatie si ori de cate ori vine la mine o femeie in cautarea spirituala, ea e interesata de iubire. O pot face sa devina interesata de meditatie daca-i spun ca prin intermediul ei ii va aparea iubirea. Dar dorinta ei profunda se indreapta spre iubire. Pentru o femeie, Iubirea este Dumnezeu. (…)
Cand vin la mine femei aflate in cautarea spirituala, profunzimea lor este zguduita. Ele incep sa simta un nou impuls, o noua iubire care rasare in ele. Acum sotii sau iubitii lor, partenerii lor nu vor mai fi capabili sa satisfaca aceasta nevoie. Aceasta poate fi satisfacuta doar de catre o fiinta de o calitate mult mai inalta. Asa se intampla.
Si-atunci iubitul tau, sotul tau va trebui sa devina mai meditativ, sa dea nastere unor calitati mai inalte ale fiintei…doar atunci va putea el sa te implineasca. Altfel relatia se va rupe, puntea nu poate ramane; va trebui sa gasesti un prieten nou. Sau, daca e imposibil sa gasesti un prieten nou atunci nu-ti ramane decat sa iubesti divinul. Nu-ti ramane decat sa uiti, pur si simplu,  de partea fizica – acum nu mai e pentru tine.
Acelasi lucru se intampla cautatorilor barbati, intr-un mod diferit. Atunci cand vin la mine, ei devin mai meditativi. Dupa ce devin mai meditativi, puntea dintre ei si partenerele lor de pana atunci se rupe, devine subreda. Acum prietena sau sotia lor trebuie sa creasca, altminteri relatia va ajunge in impas, nu va putea fi mentinuta.
Retineti ca toate relatiile noastre, asa-numitele relatii, sunt doar ajustari. Daca unul din parteneri se schimba, ajustarea are de suferit – in bine sau in rau, nu asta conteaza. Oamenii vin la mine si ma intreaba: daca meditatia aduce calitati mai inalte, atunci de ce s-a rupt relatia? Nu aceasta este intrebarea. Relatia era doar o ajustare intre doua persoane, asa cum erau ele.Acum una dintre ele s-a schimbat, cealalta trebuie sa creasca impreuna cu ea; in caz contrar vor aparea probleme, lucrurile vor deveni false.
Atunci cand un barbat vine aici, el devine mai meditativ. Cu cat e mai meditativ, cu atat mai mult vrea sa fie singur. Sotia, iubita va fi deranjata de lucrul acesta. Daca nu e intelegatoare, va incepe sa creeze probleme – barbatul acesta vrea sa fie mai singur. Daca e intelegatoare, atunci nu va fi nicio problema, dar intelegerea aceasta se poate ivi doar daca iubirea ei creste. Daca se simte mai iubitoare, atunci ii poate permite prietenului ei sa fie singur, iar ea ii va proteja singuratatea. Va incerca sa se asigure ca aceasta nu e deranjata – asa se va manifesta acum iubirea ei.
Iar daca barbatul acesta simte…daca el simte ca ea are grija ca meditatia lui sa nu fie tulburata, ca i-o protejeaza, ca i-o ocroteste, daca simte ca tacerea lui primeste sprijin, atunci nu mai are nevoie sa fuga de ea. Dar asa ceva se intampla doar daca iubirea ei creste.
Atunci cand creste meditatia unui barbat, trebuie sa creasca si iubirea unei femei. Doar asa pot ei sa tina pasul si asa va aparea o armonie mai inalta, iar aceasta va continua, tot mai inalta si mai inalta. Si va veni un moment cand barbatul va fi total in meditatie, iar femeia total in iubire – doar atunci are loc intalnirea perfecta, doar atunci orgasmul suprem, real dintre doua persoane. Nu fizic, nu sexual – total. Doua existente care se intalnesc una intr-alta, dizolvandu-se. Atunci cel care iubeste devine usa, cel iubit devine usa, si amandoi ating ceea ce este unitar.

Sursa : Osho – Calea mea, calea norilor albi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s