Cele patru legaminte

Simplu, scurt si cuprinzator. Nici o stiinta nucleara la nenea asta, insa pentru cineva care e in cautarea unei linisti de neclintit, aceste legaminte sunt sanatoase . M-am prins încalcând destul de des legamintele 2 si 3, cauza a multor nervi la stomac inutili in ultima perioada ( multumesc celui ce m-a tras de atentie! 🙂 ). Bun, sa le vedem :

Fiti impecabili in tot ceea ce spuneti!

Nu rostiti decat adevarul. Nu afirmati decat ceea ce ganditi cu adevarat. Nu folositi cuvintele pentru a jigni sau pentru a barfi, lucru valabil inclusiv pentru voi. Aplicati puterea cuvantului in sensul adevarului si al iubirii.

Nu luati nimic la modul personal!

Nimic din ceea ce fac altii nu are vreo legatura cu voi. Tot ce afirma si tot ce fac ei este proiectia propriei lor realitati, a propiului lor vis. Daca deveniti imuni la opiniile si actiunile celor din jur, nu veti mai fi victimele unei suferinte inutile.

Nu faceti presupuneri inutile!

Cautati in voi curajul de a pune intrebari si de a exprima ceea ce doriti cu adevarat. Comunicati cu cei din jur cat mai clar cu putinta, evitand astfel neintelegerile, tristetea si dramele inutile. Acest legamant este suficient pentru a va transforma radical viata.

Faceti intotdeauna tot ce va sta in putere!

Nu uitati ca eficienta noastra maxima se schimba de la o clipa la alta, la fel cum starea organismului difera atunci cand acesta este sanatos de mamentul cand este bolnav. Indiferent de circumstante, faceti tot ce va sta in putere. Veti evita astfel autojudecarea, criticile si regretele inutile.

Sursa: Jose Miguel Ruiz – Cele patru legaminte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s