6 thoughts on “Apa – Masaru Emoto”

 1. Cercetarile domnului Emoto sunt dovedite a fi nimic altceva decat pseudostiinta. Nu respecta absolut deloc rigorile metodei stiintifice. Rezultatele sunt alese astfel incat sa arate exact ceea ce vrea domnul Emoto sa arate. Atata timp cat caracteristica repetabilitatii nu este indeplinita, studiul acesta nu face decat sa ii gadile pe creier pe cei ce vor neaparat asta. Una din cele mai importante valori pe care o persoana pasionata de stiinta ar trebui sa o aiba este onestitatea intelectuala. Sa nu mai vorbim de un spirit critic cu ajutorul caruia sa trateze totul cu scepticism, indiferent cat de tentant este sa accepti totul doar pentru ca suna frumos.
  Stim pe ce se bazeaza suntele si imaginile, stim ca sunt unde electromagnetice si stim ce efecte pot avea asupra moleculelor altor substante. Sa crezi ceea ce pretinde domnul Emoto inseamna sa arunci la gunoi o buna parte a fizicii doar pentru a trai o senzatie de bine instalata intr-un mod fraudulos in creierul tau.
  Stiinta nu se bazeaza pe emotii, dar respectata cum trebui poate trezi anumite emotii incredibile, de valoare autentica.

 2. Si tu esti…? Ce iti da autoritate pt a te plasa pe aceasta pozitie potrivnica lui? Cu tot respectul si cu tot dinadinsul 🙂

 3. Atunci cand incerci sa argumentezi ceva nu ai nevoie de nicio autoritate in spatele tau. Spusele tale trebuie sa fie de ajuns pentru a stabili veridicitatea unui subiect pus in discutie.
  Eu te intreb, ce autoritate stiintifica are domnul Emoto sa emita asemenea elucubratii? Toata chimia si fizica care exista in momentul asta spun ca ceea ce pretinde domnul Emoto nu are nicio legatura cu realitatea. Oamenii de stiinta chiar ar fi foarte bucurosi sa primeasca noi informatii despre lumea inconjuratoare care sa le zguduie bazele. Insa iarta-i atunci cand demasca un asemenea sarlatan drept ceea ce este.
  Cum ziceam, intai domnul Emoto trebuie sa dovedeasca ca are calificarea necesara pentru a face respectivele afirmatii. Ori el nu a studiat nici macar o luna din viata lui stiinta. Nu are nicio facultate in domeniu. Ce ii da lui autoritatea sa zica prostiile pe care le zice.
  Plus ca indiferent ce zici tu, ramane in picioare problema repetabilitatii experimentului. Daca lucrurile sunt atat de simple cum se face ca nimeni altcineva nu a fost capabil sa reproduca rezultatele acestui ilustru bagator de seama care profita de predispozitia unora de fi gadilati pe creier de pseudostiinta?
  Cu respect.

 4. Ce pot sa zic? Ma asteptam sa nu mai zici nimic. Atitudinea ta fata de realitate este cam urmatoarea http://tando.org/images/comforting-lies.jpg . Daca nu e roz asa cum vrei tu, inseamna ca nu e pentru tine. Problema cu lipsa unui spirit critic sanatos este faptul ca lucrurile bune tind sa fie absorbite cam in aceeasi cantitate cu balariile. Spor la inmagazinat balarii.

 5. Ma amuza cum te inversunezi si pornesti impotriva unui scurt filmulet…afirmi ca spun si dreg, si sustin…Daca ti-ai concentra atentia pe ceva util si pozitiv, ai putea crea raiul in jurul tau. Probabil stii cine indemna sa nu fi anti-razboi, ci pro-pace…tot asa, poti fi pro-“ceva in care crezi cu adevarat” si chiar sa se vada ceva in urma ta…nu spun ca nu se intampla asta deja…nu te judec, caci nu te stiu si drumul tau poate e diferit de al meu…

  Numai bine…

 6. Faptul ca eu m-as concentra sau nu pe lucruri pozitive nu face ca lucrurile negative sa dispara, ci doar sa imi trag o perdea peste ochi si sa ma joc de-a paradisul. Realitatea nu tine cont de cum incerc eu sa o mulez astfel incat sa imi asigur o parte de nirvana. Schimbarea lumii in ceva mai bun nu va veni daca ma izolez in fericirea mea si las restul sa decurga ca si pana inainte.
  Am si chestii pentru care sunt pro si care imi minuneaza viata, dar nu sunt atat de orbit de optimism incat sa neglijez restul. In viata trebuie sa ai echilibru, astfel tinzi sa iti creezi o proprie realitate care nu are de-a face cu ce se intampla efectiv in jurul tau si s-ar putea ca atunci cand ti-e lumea mai draga sa ti se sparga bula in care traiesti.
  E mult mai frumos sa cunosti lumea asta asa cum e ea de fapt, cu bune si cu rele, decat sa fii subiectiv si sa le cauti doar pe cele bune ca sa stai linistit pe norisorul tau roz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s