Wayne Dyer – Intoarce-te la iubire

Observa in fiecare zi daca alegi sa traiesti cu frica sau cu iubire. Frica te poate tine separat de prezenta iubitoare dinlauntrul tau. A-ti cauza frica este o tactica a egoului, indiferent daca este egoul tau sau al lumii intregi. Egoul lumii este o reflectie a puterii egoului individual si o masura a fricii care este activa. Frica este prezenta atunci cand uitam ca suntem parte a creatiei divine a lui Dumnezeu. A invata sa traiesti iubirea autentica inseamna sa nu cedezi insistentelor egoului care spune ca sunt multe de care trebuie sa-ti fie frica si ca esti intr-un univers neprietenos. Poti alege sa fi liber de frica si indoiala si sa te intorci inspre stralucitoarea lumina de iubire care este intotdeauna cu tine. Ceea ce esti este iubire lipsita de nori,pura.
Iata cateva idei pentru a aduce iubire, si nu frica, in viata ta:

1.Reaminteste-ti ca Dumnezeu te-a creat cu iubire perfecta, care nu se schimba si este eterna. Trupul ti se schimba, la fel si mintea, deci tu nu esti acel trup sau acea minte. Ai fost creat ca spirit, care este iubire pura. La asta trebuie sa-ti concentrezi atentia.

2.Iarta-te si primeste inapoi iubirea in viata ta. Cand poti face asta, un fel de echilibrare are loc. In loc sa tratezi greselile cu vinovatie, te angajezi sa servesti si sa aduci bucurie. Vei incepe sa faci ceea  ce ai fost trimis initial sa faci.

3.Observa mai degraba actele de bunatate pe care le fac ceilalti, decat greselile lor. Asa te vede si pe tine iubirea. Toti suntem buni, decenti, suflete iubitoare care din cand in cand se mai pierd pe drum. Cand te poti concentra pe ce e bun in celalalt si sa pastrezi asta in minte, actionezi prin prisma sinelui tau superior. Asta poate disipa frica si mania.

4.Reaminteste-ti cat de mult ai de daruit si cat de pretioase si valoroase sunt darurile tale. Prin tine trece aceeasi forta care face planetele sa se miste, Pamantul sa se roteasca, semintele sa incolteasca, florile sa se deschida. Nu exista cate un Dumnezeu separat pentru fiecare persoana. Exista o singura inteligenta universala ce curge prin noi toti.

5.Accepta ca tu iti esti de ajuns. Cand egoul incepe sa te atraga catre frica, spune tare, “Sunt destul!” (“I am enough!”). Nu trebuie sa fi nimic din ceea ce nu esti. Nu trebuie sa demonstrezi nimic. Nu trebuie sa tolerezi egoul cu fricile lui si sa-ti pastrezi adevaratul sine la distanta. “Sunt destul!” afirma ca alegi sa iubesti si sa indepartezi indoielile si fricile.

Sursa – Blogul lui Wayne Dyer (trad. imi apartine)

One thought on “Wayne Dyer – Intoarce-te la iubire”

  1. Filmul Schimbarea este un film minunat care merita vazut atunci cand te simti cu moralul la pamant, cand te simti abandonat. Wayne are un stil aparte de a te reconecta cu linistea interioara care se afla inlauntrul tau poate si pentru ca este o persoana nu exagerat de spirituala. Un articol frumos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s