Calea spre iubire

Cand te vei percepe pe tine insuti ca spirit, nu vei simti, pur si simplu, iubire – vei fi iubire.
………………………
Iubirea este o curgere – si zidurile impiedica curgerea.
………………………
In realitate, noi suntem darul si noi suntem cel care il dam. Dualitatea este si va fi intotdeauna o iluzie. Acolo, afara, nu exista nimeni care sa te astepte. Esti numai tu si dragostea care ti-o aduci tie insuti. In spirit esti unit cu alte suflete si singurul scop al separarii este pentru tine sa te realipesti de acea unitate. Ceea ce face ca iubirea sa fie singura binecuvantare.
…………………..
In imaginatia noastra noi credem ca dragostea este ceva separat de noi. De fapt, nu exista nimic altceva in afara iubirii din momentul in care suntem gata sa acceptam acest lucru.
………………….
In fiecare moment, din secunda in care ai fost conceputa in burta mamei, in viata ta a avut loc numai iubire. Existenta ta este o exprimare a iubirii – singura exprimare reala pe care o poate avea. Orice altceva este o iluzie.
………………….
Cu cat incepi sa vezi mai bine ceea ce este atragator in toti oamenii, cu atat te apropii mai mult de perspectiva din care priveste Dumnezeu.
……………….
Bucuria de a fi cu o alta persoana, sentimentul ca ai intalnit fiinta perfecta, sunt numai o reflectare a ceea ce ti-ai amintit, dintr-o data, despre tine insuti.
………………
Miracolul iubirii este ca poti fi imperfect – si totusi, complet intreg.
……………….
Cand te indragostesti, te indragostesti pentru a obtine o oglinda a celor mai stringente nevoi ale prezentului.
……………….
Daca examinezi fiecare trasatura negativa pe care starui sa o vezi la alta persoana, vei gasi aceeasi trasatura ascunzandu-se in tine insuti. Cu cat negi mai mult aceasta trasatura, cu atat va trebui sa o proiectezi mai puternic.
…………………
Vei descoperi ca ceea ce urasti cel mai mult la altii, este trasatura pe care nu accepti s-o recunosti in tine. Cand esti capabil sa te vezi pe tine insuti in ceea ce urasti, incepi sa-ti dai seama ca totul e in tine, asa cum e normal in cazul unui copil al lui Dumnezeu.
………………….
Depasirea unei reactii necesita un act de constienta. Constienta nu se opune intiparirilor din memorie. Ea intra in ele si intreaba daca ai nevoie de ele acum.
………………….
A ceda in fata cuiva pe care il iubesti, nu e o infrangere. Este o bucurie, care aduce mult mai mult decat ai cerut vreodata sa primesti.
……………………….
Abandonarea de sine nu este atinsa, pana cand nu te abandonezi complet celui pe care il iubesti. Pentru a reusi asta, trebuie sa renunti la tot ceea ce te lipseste de iubire si sa ai grija de tot ceea ce vine din iubire.
…………………….
Capitularea nu inseamna a ceda cuiva, ci a ceda iubirii.
……………………….
Trezirea adevaratei iubiri rezida in aflarea pacii in pasiune si a pasiunii in pace.
……………………..
Sa stii ca esti iubit.

Sursa: Deepak Chopra – Calea spre iubire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s