Cu Neale Donald Walsch…

Curand, vei intelege ca iluminarea este traita atunci cand nu cauti sa o traiesti. Nu devii iluminat pentru ca doresti sa devii iluminat. Devii iluminat pentru ca esti.

Adica, esti deja iluminat, iar acum, pur si simplu, devii constient de asta.

Vorbim aici despre constienta. Iar acum iti voi dezvalui un mare secret. Nu poti sa devii constient de nimic dinauntrul tau, fara a vedea acel ceva in afara ta; nu poti deveni constient de nimic din afara ta, fara a vedea acel ceva inauntrul tau.

……………………………

Aberatiile despre Viata crezute de cele mai multe fiinte omenesti:

  1. Fintele omenesti sunt separate unele de altele.
  2. Nu exista destul din ceea ce le trebuie fiintelor omenesti pentru a fi fericite.
  3. Pentru a obtine lucrul din care nu este destul, fiintele omenesti trebuie sa concureze unele cu altele.
  4. Unele fiinte omenesti sunt mai bune decat altele.
  5. Pentru fiintele omenesti, este potrivit sa rezolve diferentele grave create de toate celelalte aberatii, ucigandu-se unele pe altele.

………………………..

Diversitatea expresiei spirituale este o binecuvantare, nu o problema.

……………………………

D: Trebuie sa existe in experienta ta ceva care este „rau”, in termenii tai, pentru ca tu sa traiesti experienta a ceva ce numesti „bun”.(…)… dar iata si ce ai numi vestea cea „buna”: „Raul” care trebuie sa existe in experienta ta nu trebuie sa existe in experienta ta imediata. Inseamna ca asa-zisul revers – sau opusul experientei pe care doresti sa o traiesti – poate exista fie in trecutul tau, fie intr-un loc departe de tine, cum ar fi cel mai indepartat loc din universul tau. Trebuie doar sa fie ceva de care esti constient. Trebuie sa faca parte din constiinta ta. Universul tau nu este nimic altceva decat un Camp Contextual. El este un suport, sau un vas in care a fost turnata orice experienta ce poate fi avuta. Ori, cu alte cuvinte, Totalitatea a Ceea Ce Este. (…) Poti ajunge la acest Camp Contextual de memorie si distanta – ceea ce voi ati numit Timp si Spatiu – si sa gasesti opusul oricarei experiente pe care alegi sa o ai in acest moment. Nu trebuie sa atragi acel opus catre tine. Trebuie doar sa stii ca exista. De aceea se spune: „Cunoasterea inseamna Putere”.

NDW: Deci, pentru ca eu sa traiesc experienta unor „vremuri bune”, ajunge sa-mi amintesc de „vremurile rele”. (…) Sau pentru a simti cat de „buna” este viata aici, este suficient sa observ cat de „rau” este traiul dincolo.

D: Fara a uita, desigur, ca „bun” si „rau” sunt propriile tale judecati.

……………….

Nimeni nu poate sa ia cu el , ceea ce este inauntrul tau.

La fel ca Dumnezeu, creezi relatii pentru a experimenta cine esti pe dinauntru.

………………….

Dupa cum observ eu omenirea, as spune ca, in cel mai bun caz, toate relatiile intre oameni, inclusiv casatoria, sunt experimentate ca un flux-reflux continuu, un proces neintrerupt si in permanenta schimbare, in care nu exista reguli sau restrictii, in care singurul punct de intelegere este sa spui adevarul, aici, acum – si in care preferintele sunt anuntate deschis, iar deciziile si alegerile sunt facute deschis si consecintele adoptate deschis, ca si consecinte firesti ale fluxului si refluxului insusi. Cu alte cuvinte, toti spun ce aleg, fac ce aleg si sunt ce aleg sa fie, iar daca alegerile cuiva stirbesc sau impiedica fericirea celuilalt, atunci celalalt va declara asta, iar daca se fac aceleasi alegeri in continuare, atunci celalalt isi face propria alegere si asa functioneaza procesul, alegere libera dupa alegere libera, dupa alegere libera, in numele Iubirii si al Vietii Insesi. In acest scenariu nu exista victime si nu exista raufacatori, nu exista sotii sau parteneri care „au dreptate” si care „nu au dreptate”, ci doar fiinte cu spiritul treaz, constiente, cu constiinta, care observa constient si aleg constient co-creatia permanenta.

………………….

D:Relatiile personale sunt un teren de antrenament minunat. Ele ofera o sansa neegalata de a anunta si de a declara, de a exprima si de a implini, de a deveni si de a trai experienta a cine esti cu adevarat, ca si a cine alegi sa fii acum.

 In schimb, ceea ce prefera oamenii esre sa faca o alegere libera, dupa care sa declare ca nu au avut de ales. Asta le permite sa se transpuna in rolul de „victima”, iar pe celalalt sa-l transforme in „raufacator”. (…) A spune ca nu ai avut de ales, inseamna sa renunti la starea de maestru, inseamna sa-ti dai puterea altora, inseamna sa traiesti in minciuna. Este un act de uitare.

NDW: Daca alegerea e oricum una proasta, ce fel de alegere mai e si asta?

D: Este cea mai buna alegere dintre toate.

Viata te aduce in situatia de a face „alegeri proaste”, atunci cand esti pe punctul sa faci o mare descoperire in cursul experientei a Cine Esti.

Tine minte asta. Crearea si infruntarea alegerilor dificile este intotdeauna anuntul facut de sufletul tau catre mintea ta, prin intermediul trupului tau – si anume ca a sosit Momentul Saltului pentru a-ti intregi fiinta.

Adevarul este ca alegerile tale in astfel de momente nu sunt „proaste” – ele sunt doar critice. Te aduci intr-un asemenea Punct al Alegerii Critice cam de vreo sase-sapte ori in viata. Pentru a numara aceste situatii, iti ajung degetele de la cele doua maini.

Saluta cu recunostinta aceste Puncte ale Alegerii Critice, nu te da inapoi din fata lor. Ele iti ofera sansa rara de a face un salt inainte in evolutia ta – sansa care iti taie rasuflarea. Ele sunt intotdeauna printre cele mai mari binecuvantari ale vietii.

Sursa : Neale Donald Walsch – Dumnezeul de maine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s